ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Μυλωνάς: "Μεγάλες οι αντιξοότητες, μεγαλύτερες οι επιτυχίες"

Μυλωνάς: "Μεγάλες οι αντιξοότητες, μεγαλύτερες οι επιτυχίες"
INTIME SPORTS

Ο κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στα 50μ. ελεύθερο στο Πανευρωπαϊκό των Νέων, Φώτης Μυλωνάς, μίλησε για τη μεγάλη του επιτυχία και τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν.

Με τον Απόστολο Χρήστου και το έτερο ελληνικό δελφίνι που κατάφερε να ανέβει στο βάθρο του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων μιλά στο Sport24.gr. O Φώτης Μυλωνάς κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο κάνοντας μάλιστα και Πανελλήνιο ρεκόρ.

Έχει ως ίνδαλμα του τον Άρη Γρηγοριάδη. Άλλωστε και αυτός αποτελεί μέλος της κολυμβητικής ομάδας του Άρη.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε μιλά για την κατάκτηση του μεταλλίου στην Ολλανδία και αναφέρεται στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της κολύμβησης με τα κολυμβητήρια.

Παράλληλα, θέτει ως επόμενο στόχο του την παρουσία του την Ολυμπιάδα των Νέων και φυσικά βλέπει και εκείνο το Ρίο.

Μυλωνάς: "Μεγάλες οι αντιξοότητες, μεγαλύτερες οι επιτυχίες"

Αναλυτικά όλα όσα μας δήλωσε:

Πόσο σημαντικό ήταν για εσένα το να ανέβεις στο βάθρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος; Θεωρείς ότι ήταν μια επιβράβευση των προσπαθειών σου;

"Ήταν μια πολύ σημαντική διάκριση σαφώς, αφού το να παίρνεις μια θέση ανάμεσα στους τρεις γρηγορότερους κολυμβητές στην Ευρώπη δεν είναι μικρο κατόρθωμα. Εννοείται βέβαια ότι με αυτόν τον τρόπο νιώθεις ικανοποιημένος και ότι οι προσπάθειες σου απέδωσαν καρπούς, αλλά η χρονιά δεν τελείωσε ακάμα..."

Πέρα από το μετάλλιο περίμενες ότι θα κάνεις και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ;

"Λόγω του ότι πίστευα στο μετάλλιο και το ήθελα πολύ, οι χρόνοι στους οποίους κυμαίνονταν φέτος ήταν κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ, οπότε θέλοντας και μη για να μπορέσω να πετύχω τον στόχο μου θα έπρεπε να επιτευχθεί και πανελλήνιο ρεκόρ"

Ποια είναι τα στοιχεία που χρειάζεται να έχει κάποιος για να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο;

"Δεν υπάρχουν δεδομένα στοιχεία πιστεύω... Απλά με συνεχής προσπάθεια και συγκέντρωση στο στόχο σου και μόνο εκεί, μπορείς να κάνεις τα πάντα.. Αρκεί να το πιστεύεις!"

Πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί στην ηλικία σου να κάνει πρωταθλητισμό σε ένα άκρως απαιτητικό ατομικό άθλημα και ταυτόχρονα να διαβάζει;

"Γενικά είμαι της άποψης ότι άμα θέλει κάποιος κάτι πολύ και παλεύει για αυτό γίνεται και ότι μπορεί να κάνει τα πάντα,απλά από ένα σημείο και μετά πρέπει να δώσεις έμφαση σε κάποια πράγματα και να δεις τι θα σε βοηθήσει πιο πολύ και τι θα σου προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον!"

Μυλωνάς: "Μεγάλες οι αντιξοότητες, μεγαλύτερες οι επιτυχίες"

Η επόμενη χρονιά είναι μεταβατική για σένα τόσο στη ζωή σου όσο και στον αθλητισμό. Πλέον θα είσαι φοιτητής και παράλληλα θα αγωνίζεσαι στην κατηγορία των ανδρών. Πόσο δύσκολες είναι αυτές οι αλλαγές για έναν αθλητή;

"Σαφώς και σε μια τέτοια μεταβατική χρονιά με τόσες αλλαγές θα υπάρξουν πολλές δυσκολίες. Η καθημερινότητα σαν φοιτητής σε συνδυασμό με την κολύμβηση, οι διακρίσεις, ακόμα ακόμα και τα όρια για συμμετοχή σε μεγαλύτερες διοργανώσεις θα είναι πολύ πιο δύσκολα, εμείς όμως θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!"

Οι επιτυχίες τόσο οι δικές σου όσο και του Απόστολου, αλλά και των άλλων αθλητών, έρχονται μέσα από πολλές δυσκολίες με το πρόβλημα των κολυμβητηρίων να είναι το σημαντικότερο. Εσείς πως το αντιμετωπίζετε όλο αυτό;

"Καταρχήν θέλω να πω ένα μεγάλο "μπράβο" και "συγχαρητήρια" σε όλους μας, σε όλη την ελληνική αποστολή γιατί μέσα σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες με τα κλειστά κολυμβητήρια και με όλο το κλίμα που επικρατεί μέσα στην ελληνική κολύμβηση πήγαμε πάρα πολύ καλά σαν αποστολή και όλοι πιστεύω έμειναν ικανοποιημένοι και είναι ένα κίνητρο για να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο και να πάμε ακόμα πιο ψηλά!! Ζητάμε από τη πολιτεία να βοηθήσει με οποίο τρόπο μπορεί και να υποστηρίξει το δύσκολο έργο μας!"

Κατά καιρούς οι Έλληνες κολυμβητές έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πετύχουν σπουδαίες διακρίσεις. Πιστεύεις ότι στη νέα γενιά που έρχεται υπάρχουν αθλητές που συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο;

"Από τώρα ακόμη φαίνεται ότι έρχονται από πίσω αθλητές που μπορούν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα, πολύ παραπάνω από αυτά που κάνουμε εμείς και είναι λογικό... Κάθε νέα γενιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη".

Μυλωνάς: "Μεγάλες οι αντιξοότητες, μεγαλύτερες οι επιτυχίες"

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Ρίο σίγουρα αποτελεί μεγάλο κίνητρο για σένα. Πριν από αυτό ποιοι είναι οι στόχοι σου;

"Η Ολυμπιάδα είναι το όνειρο του κάθε κολυμβητή.. Να μπορέσει να πάρει την πρόκριση για αυτούς, να πάρει μέρος στη μεγαλύτερη διοργάνωση όλου του κόσμου και κυρίως να φορέσει τα ρούχα την ελληνικής ομάδος στους Ολυμπιακούς αγώνες!! Αλλά όλα έχουν μια σειρά. Τώρα προτρέχουν άλλα πράγματα, κάθε φορά ένα βήμα, συγκεκριμένα σειρά έχει η Ολυμπιάδα Νέων στο Nanjing της Κίνας, μια πολύ μεγάλη διοργάνωση και θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ελληνική Ομοσπονδία που με κάθε δύναμη της κατάφερε να μου προσφέρει την ευκαιρία να αγωνιστώ σε τέτοιους αγώνες που είναι πραγματικά μια τεράστια διοργάνωση με πολύ μεγάλους αθλητές"

Για το τέλος θα ήθελα να μου πεις δυο λόγια για το Σύλλογο και τον προπονητή σου.

"Ανήκω στον Άρη Θεσσαλονίκης μια πολύ μεγάλη ομάδα με πολύ παρελθόν αλλά και πολύ μέλλον πιστεύω τόσο στην κολύμβηση όσο και στα υπόλοιπα αθλήματα της.. Την ευχαριστώ γιατί με στηρίζει σε κάθε μου κίνηση με οποίο τρόπο μπορεί και ελπίζω η συνεργασία μας να συνεχιστεί κατά αυτόν τον τρόπο!

Προπονητής μου ο Χρυσαφης Βανγγελακάκης ένας μεγάλος προπονητής με τον οποίο έχω πολύ καλή συνεργασία με στηρίζει σε κάθε μου κίνηση και είναι εκεί οπότε τον χρειάζομαι και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό! Προπονητής με πολλές γνώσεις και πολύ μεγάλο παρελθόν, έχει αναδείξει πολύ καλούς αθλητές ένας εκ των οποίων είναι ο Άρης Γρηγοριάδης. Ένας αθλητής είδωλο αλλά και πολύ καλός άνθρωπος!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ