ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Λεντέκι: "Σίγουρα θα είμαι στο Παρίσι, ίσως και στο Λος Άντζελες"

Katie Ledecky of the United States celebrates winning the women's 1500-meters freestyle final at the 2020 Summer Olympics, Wednesday, July 28, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Matthias Schrader)
Katie Ledecky of the United States celebrates winning the women's 1500-meters freestyle final at the 2020 Summer Olympics, Wednesday, July 28, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Η Κέιτι Λεντέκι αποκάλυψε ότι σίγουρα θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και ίσως θα βρίσκεται και σε αυτούς στο Λος Άντζελες το 2028.

Η Κέιτι Λεντέκι έγινε σήμερα η τρίτη κολυμβήτρια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κατακτά τρία χρυσά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα.

Με τη νίκη της στα 800μ. ελεύθερο στο Τόκιο, η Αμερικανίδα υπερασπίστηκε τον τίτλο που κέρδισε για πρώτη φορά στο Λονδίνο (σε ηλικία 15 ετών) και διατήρησε στο Ρίο. Κάτοχος επτά χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων πλέον, η Λεντέκι δεν σταματάει εδώ.

"Δεν ήταν αυτή η τελευταία μου κούρσα (σ.σ. σε Ολυμπιακούς Αγώνες). Θα είμαι τουλάχιστον (σ.σ. στο Παρίσι) το 2024, ίσως και (σ.σ. στο Λος Αντζελες) το 2028. Θα δούμε", δήλωσε η 24χρονη πρωταθλήτρια, η οποία είναι από τα κεντρικά πρόσωπα της κολύμβησης στο Τόκιο, παρότι ηττήθηκε από την Τίτμους στα 400μ. και απέτυχε στα 200μ., μένοντας εκτός βάθρου.

Εφόσον συνεχίσει όντως ως το 2028, η Λεντέκι θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει το απόλυτο ρεκόρ των τεσσάρων χρυσών μεταλλίων στο ίδιο αγώνισμα, το οποίο έχει ο Μάικλ Φελπς με νίκες στα 200μ. μικτή ατομική σε Αθήνα, Πεκίνο, Λονδίνο και Ρίο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ