ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αλγερινός τζουντόκα: "Δεν μετανιώνω που δεν αγωνίστηκα, παρά τον αποκλεισμό μου"

Ο Ισραηλινός τζουντόκα, Τοχάρ Μπουτμπούλ, σε μονομαχία με τον Νοτιοκορεάτη, Αν Τσανγκρίμ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Ο Ισραηλινός τζουντόκα, Τοχάρ Μπουτμπούλ, σε μονομαχία με τον Νοτιοκορεάτη, Αν Τσανγκρίμ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο © 2021 VINCENT THIAN / AP IMAGES

Ο 30χρονος Αλγερινός τζουντόκα, Φετί Νουρίν, ο οποίος αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επειδή δεν ήθελε να αγωνιστεί με Ισραηλινό, δεν μετάνιωσε για την απόφασή του, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στην πατρίδα του.

Ο Αλγερινός, Φετί Νουρίν, ο οποίος προτίμησε να χάσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, παρά ν' αντιμετωπίσει στο Τζούντο έναν Ισραηλινό αθλητή, επέστρεψε στη χώρα του, μετά την αποβολή του από τη διοργάνωση, και έτυχε υποδοχής "ήρωα", από μια μικρή ομάδα συμπατριώτων του.

Ο 30χρονος τζουντόκα, επρόκειτο ν' αντιμετωπίσει τον Σουδανό, Μοχάμεντ Αμπνταλρασούλ τη Δευτέρα (26/7) και στη συνέχεια, θ' ακολουθούσε ο αγώνας με τον Ισραηλινό, Τοχάρ Μουτμπούλ.

Αρνήθηκε, όμως, να παίξει και η διεθνής ομοσπονδία τον απέβαλε, μαζί και τον προπονητή του, Αμάρ Μπενίκχλεφ, τονίζοντας πως "η απόφαση του Νουρίν είναι κόντρα στις αρχές της διεθνούς ομοσπονδίας και το Ολυμπιακό ιδεώδες".

Ο Νουρίν μετά την άφιξη του σήμερά στο Αλγέρι δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο, πως δεν μετάνιωσε για την απόφαση του: "Όταν είδα την κλήρωση έπαθα σοκ και γρήγορα αποφάσισα, με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή μου, να μην αγωνιστώ και δεν μετανιώνω. Αυτή η απόφαση τιμά εμένα και την οικογένεια μου, αλλά και τον λαό της Αλγερίας, καθώς όλοι είμαστε υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ".

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ