ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Οι Μάντης και Καγιαλής θα αγωνιστούν στο "2ο Sailing Marathon"

Οι Μάντης και Καγιαλής θα αγωνιστούν στο "2ο Sailing Marathon"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, θα είναι οι πρεσβευτές στο "2ο Sailing Marathon", ο οποίος θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Μικρολίμανο.

Οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι των 470 θα αγωνιστούν στη διοργάνωση και θα αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους Ολυμπιονίκες του παρελθόντος και σε αυτούς του μέλλοντος, οι οποίοι, όπως και πέρυσι, αναμένεται να πάρουν μέρος σε αυτόν τον αγώνα που αποτελεί τη γιορτή της ιστιοπλοΐας.

"Πρόκειται για έναν ξεχωριστό αγώνα. Θα βρεθούμε ιστιοπλόοι διαφορετικών επιπέδων, όλοι στην ίδια γραμμή εκκίνησης. Αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για τα νέα παιδιά να γνωρίσουν παλαιούς πρωταθλητές και να τους δουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Από την άλλη πλευρά, οι κορυφαίοι αθλητές της χώρας μας θα μπορέσουν να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις στους διαδόχους τους. Πρόκειται για τη γιορτή του αθλήματός μας", υπογράμμισε ο Τάκης Μάντης.

Ο "Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος" αποτελεί ένα πρωτοποριακό αγώνα διότι, χάρη στο σύστημα καταμέτρησης, αγωνίζονται μαζί όλες οι κατηγορίες σκαφών. "Η ιδέα είναι εντυπωσιακή. Όλοι θέλουμε να συναγωνιζόμαστε μεταξύ μας και αυτός ο αγώνας μάς δίνει την ευκαιρία να το κάνουμε, χωρίς να έχει σχέση η κατηγορία του σκάφους μας. Η στιγμή που όλοι οι εκπρόσωποι της ελληνικής ιστιοπλοΐας, του παρόντος, του παρελθόντος και του μέλλοντος, θα βρεθούμε σε μία γραμμή και θα αγωνιστούμε όλοι ως αντίπαλοι, θα είναι μοναδική. Περιμένουμε με ανυπομονησία τον αγώνα", δήλωσε ο Παύλος Καγιαλής.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος σε συνεργασία με την ομάδα του «Sailing Marathon». Στόχος των διοργανωτών είναι, εκτός από τον αγώνα, να πραγματοποιηθούν, με τη βοήθεια κορυφαίων προπονητών, και προπονητικά καμπ ώστε οι ιστιοπλόοι μας να έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάποιες δυνατές προπονήσεις εν όψει των διεθνών υποχρεώσεών τους.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ