ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Καλύτερος όλων ο Σχινάς

Καλύτερος όλων ο Σχινάς

Συνεχίζεται στο Δουβλίνο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας optimist. Την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποιεί ο ΑλέξανδροςΣχινάς.

Με δύο ακόμα κούρσες συνεχίστηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας optimist. Η Ελλάδα συμμετέχει με 4 αγόρια και 3 κορίτσια και μετά από έξι ιστιοδρομίες την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποιεί ο Αλέξανδρος Σχινάς, ο οποίος είναι και ο μοναδικός που συνεχίζει στον χρυσό στολίσκο. Στην πέμπτη κούρσα, μάλιστα, πήρε την 1η θέση.

Ο Α.Σχινάς, λοιπόν, είναι 12ος στην γενική κατάταξη με 42 βαθμούς και έχει δυνατότητες για να ανέβει ακόμα περισσότερο. Στον αργυρό στολίσκο αγωνίζεται ο Α.Παναγιωτίδης, ο οποίος με 95 βαθμούς είναι 61ος. Στον χάλκινο στολίσκο τρέχουν άλλοι δύο Έλληνες ιστιοπλόοι. Ο Ι. Μουζάκης είναι 108ος με 145β και ο Ι. Μαυράγγελος 146ος με 205β.

Στα κορίτσια η Α. Καλαντζή είναι 29η με 75 βαθμούς, η Μ.Ε.Ανδρέου 35η με 85β και η Μ. Α. Αγγελοπούλου 67η με 133 βαθμούς.

ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΤΣΟΤΡΑΣ

Στο εθνικό πρωτάθλημα της Ελβετίας στην κατηγορία Σταρ, που είναι ανοιχτό για αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο, θα τρέξουν από την Παρασκευή ως την Κυριακή οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι αποφάσισαν να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα, που θα γίνει στη λίμνη Τουν, για να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους πόντους, έτσι ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Star sailor league που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στις Μπαχάμες.

Για τον ίδιο λόγο οι Παπαθανασίου-Τσότρας θα αγωνιστούν στο ανοικτό ευρωπαικό πρωτάθλημα της Λουκέρνης από 7-13 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ