ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Καγιαλής: "Ντρέπομαι για αυτά που γίνονται ακόμη στην Ελληνική ιστιοπλοΐα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παύλος Καγιαλής σε ανάρτηση που έκανε στα social media επιτέθηκε στην ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας με αφορμή τη μη χρηματοδότηση της συμμετοχής του μαζί με τον Γιάννη Ορφανό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 49er.

Ο Παύλος Καγιαλής σε ανάρτηση που έκανε επιτέθηκε στην Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας. Αφορμή για αυτό στάθηκε η άρνηση της ΕΙΟ να χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή του μαζί με τον Γιάννη Ορφανό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 49er.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση η οποία αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία το διάστημα 8-13 Νοεμβρίου.

Στην ανάρτησή του ο σπουδαίος ιστιοπλόος, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο μαζί με τον Τάκη Μάντη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, αφήνει αιχμές για τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων από την ΕΙΟ κάνοντας λόγο για αποφάσεις "λόγω προσωπικών αντιπαθειών".

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτησή του: "Εχτές μας ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και από τον Αντιπρόεδρο κ. Στέφανο Χανδακά, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που είναι κριτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η προετοιμασία μας όλο τον χρόνο γίνεται από ιδιωτική πρωτοβουλία καθώς και από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που στηρίζει την προετοιμασία μας ώστε να φτάσουμε στους αγώνες στόχους και να διεκδικήσουμε την πρόκριση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομοσπονδία όμως αποφασίζει λόγω προσωπικών αντιπαθειών να μην χρηματοδοτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να πετάει στα σκουπίδια την προσπάθεια που κάνουμε καθώς και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί απο την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Κάνοντας έναν σχεδιασμό με πολύ δυσκολία και κόπο 10 ημέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μας ανακοινώνεται το εξής: “Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. 9257 αιτήματός σας για χρηματοδότηση της συμμετοχής σας στο 2023 49er European Championship – Vilamoura Πορτογαλία - 08-13.11.2023, σας ενημερώνουμε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει από μέρους της Ομοσπονδίας η οικονομική δυνατότητα υποστήριξης της συμμετοχής σας στο συγκεκριμένο αγώνα”.

Τελικά στο κλείσιμο της αγωνιστικής χρονιάς, αναρωτιόμαστε που έχουν πάει τα χρήματα όλης της προετοιμασίας μας από την ΕΙΟ καθώς και τα χρήματα της αποστολής των αγώνων που πρέπει να συμμετάσχουμε και να εκπροσωπήσουμε την χώρα μας; Απλές καθημερινές ερωτήσεις.

Ως δις Ολυμπιονίκης και Αθλητής της Εθνικής ομάδας ντρέπομαι για αυτά που γίνονται ακόμη στον Ελληνικό αθλητισμό και στην Ελληνική ιστιοπλοΐα καθώς δεν υπάρχει καμία αξιοκρατία και γι αυτόν τον λόγο οι αθλητές εγκαταλείπουν την προσπάθεια τους ή φεύγουν για άλλη χώρα.

Οι αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού δυστυχώς εκπροσωπούνται από ανθρώπους που δεν έχουν θέση στον αθλητισμό.

Ελληνική Ιστιοπλοΐα 2023… Και συνεχίζουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ