ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ιστιοπλοΐα: Τρομερές αποκαλύψεις σε βάρος της Ομοσπονδίας

Ιστιοπλοΐα: Τρομερές αποκαλύψεις σε βάρος της Ομοσπονδίας

Κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι προχώρησαν σε καταγγελίες εις βάρος της Ομοσπονδίας και αναφέρονται στα όσα συμβαίνουν στο χώρο τους τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο Ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τα καλά στην ελληνική ιστιοπλοΐα και δύσκολα θα κλείσει. Η κόντρα της Ομοσπονδίας με πολλούς εκ των κορυφαίων αθλητών της έχει περάσει σε άλλο επίπεδο με τις καταγγελίες να είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

Σε ένα teaser video διάρκειας περίπου επτά λεπτών δίνεται μία πρόγευση από όσα θα καταγγελθούν τις επόμενες ημέρες από κορυφαίους ιστιοπλόους.

Στο βίντεο μιλούν ο Νίκος Κακλαμανάκης, η Σοφία Μπεκατώρου, ο Παναγιώτης Μάντης, ο Παύλος Καγιαλής, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, ο Γιάννης Μιτάκης και η Βασιλεία Καραχάλιου. Για τους μη γνώστες του αθλήματος αρκεί να αναφέρουμε πως ουσιαστικά μιλάμε για Ολυμπιονίκες και αθλητές που έχουν κατακτήσει μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Στο κομμάτι που δόθηκε στη δημοσιότητα (θα ακολουθήσει άλλο μεγαλύτερο) γίνονται πολλές σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας στην προεδρία της οποίας βρίσκεται τα τελευταία 23 χρόνια ο Αντώνης Δημητρακόπουλος.

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση να αναφέρουμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Νίκος Κακλαμανάκης υποστήριξε ανοικτά την Βασιλεία Καραχάλιου στην κόντρα που είχε με την Ομοσπονδία. Έκτοτε η κόντρα των δύο πλευρών έχει φτάσει μέχρι τα πολιτικά δικαστήρια, ενώ στο πλευρό του Νίκου Κακλαμανάκη και της Βασιλείας Καραχάλιου έχουν τεθεί πολλοί πρωταθλητές.

Επιστρέφουμε όμως στις καταγγελίες που γίνονται μέσα στο βίντεο από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Η Σοφία Μπεκατώρου ακούγεται να λέει στο βίντεο: «Το μοναδικό πράγμα που είχαμε από την Ομοσπονδία ήταν ένας συνεχής πόλεμος. Δεν νοείται να ακούω από πρόεδρο Ομοσπονδίας να λέει ότι εγώ αν θέλω έναν αθλητή τον καταστρέφω σε μία μέρα. Για την ακρίβεια σε μία νύχτα είπε».

Από την πλευρά της η Βασιλεία Καραχάλιου τονίζει μεταξύ άλλων: «Ή είσαι μαζί τους και κάνουν προσωπικές συμφωνίες ή είσαι απέναντί τους και σε πολεμάνε και όποιος αντέξει»

Ο Παύλος Καγιαλής αποκαλύπτει: «Υπάρχει μία κατάσταση στην Ομοσπονδία εδώ και πολλά χρόνια στην οποία γίνονται συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Δεν υπάρχουν ξεκάθαροι όροι. Δεν υπάρχουν ποτέ γραμμένα πράγματα τα οποία αφορούν τα οικονομικά των αθλητών. Τα οικονομικά για τους αγώνες. Για να πάρει κάποιος οδοιπορικά θα πρέπει να το κρατήσει μυστικό. Δεν κάνει να το μάθουν οι άλλοι. Κάτι που έχει διχάσει τους αθλητές και τους προπονητές μεταξύ τους».

Ο Παναγιώτης Μάντης αναφέρεται στο αλάθητο της Ομοσπονδίας: «Από μία Ομοσπονδία η οποία φαίνεται ότι τα κάνει όλα σωστά και όλοι οι άλλοι τα κάνουν λάθος. Οι αθλητές τα κάνουν πάντα λάθος. Πάντα οι αθλητές πρέπει να ζητούν συγγνώμη, η Ομοσπονδία ποτέ. Δεν ξέρω που θα φτάσει αυτό. Σαν αθλητής φοβάμαι ότι μπορεί να φτάσω κι εγώ μια μέρα στα δικαστήρια με την Ομοσπονδία».

Ο Γιάννης Μιτάκης τονίζει: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κλίμα τρομοκρατίας στην Εθνική ομάδα. Κάθε χρόνο οι αθλητές καλούνται να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν θα κάνουν κάποια πράγματα. Ανάμεσα σε αυτά είναι ότι δεν μπορούν να οδηγήσουν την Ομοσπονδία στα πολιτικά δικαστήρια. Αντίθετα η Ομοσπονδία μπορεί να οδηγήσει εμάς στα πολιτικά δικαστήρια».

Ο Νίκος Κακλαμανάκης αποκαλύπτει: «Όταν ζούμε σε αυτό το τόσο τοξικό περιβάλλον θα πρέπει να είναι κάτι μεγάλο με πολλά μηδενικά για να ασχοληθούμε. Αν όμως είναι λίγα τα μηδενικά και παρά το γεγονός ότι μπορεί να δολοφονήσεις την ψυχή ενός νέου ανθρώπου που δεν έχει ποτέ βοήθεια για να κάνει το αυτονόητο να πρεσβεύει την πατρίδα του ή απειλείται για ανυπόστατους λόγους και αιτίες αυτό για εμένα είναι διαφθορά. Εγώ τη βλέπω με τα μάτια ενός ανθρώπου που μεγάλωσε μέσα στη θάλασσα».

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης προσθέτει: «Ο Νίκος είναι ένας άνθρωπος που δεν διαπραγματεύεται τις αξίες του. Αυτός ο αρνητισμός, αυτή η μάχη απέναντι του ξεκίνησε όταν βγήκε δημόσια και υποστήριξε την Βασιλεία».

Δείτε το βίντεο εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ