ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ

Επιτροπή Αθλητών της ΕΟΕ σε Καραχάλιου: "Να συνομιλήσει μαζί μας για να βρεθεί λύση"

Η Βασιλεία Καραχάλιου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Η Βασιλεία Καραχάλιου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 GREGORIO BORGIA/ ASSOCIATED PRESS

Η Επιτροπή Αθλητών της ΕΟΕ εξέφρασε τη λύπη της για την τελευταία επιστολή της Βασιλείας Καραχάλιου και την κάλεσε σε συνομιλία για την εξεύρεση λύσης.

Στις αρχές του χρόνου η Βασιλεία Καραχάλιου ανακοίνωσε, με ανάρτησή της στο Facebook, ότι έχει εκκινήσει τις διαδικασίες για να αλλάξει "εθνικά χρώματα" στα πανιά της, ενώ στη συνέχεια η ΕΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδίκασε την επιστολή της.

Η Επιτροπή Αθλητών της ΕΟΕ προχώρησε σε δεύτερη ανακοίνωση. Αναφέρει πως με λύπη διάβασε την επιστολή της 25χρονης ιστιοπλόου, ενώ καλεί την αθλήτρια να συνομιλήσει με την επιτροπή, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ:

"Με λύπη μας διαβάσαμε την τελευταία επιστολή της αθλήτριας Βασιλείας Καραχάλιου, προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, που αφορά στο θέμα αλλαγής της εθνικότητας της.

Έχοντας, όλοι τιμήσει το εθνόσημο και νιώσει τη συγκίνηση, φορώντας τα εθνικά μας χρώματα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπροσώπηση της πατρίδας μας, αποτελεί ύψιστη τιμή για όλους!

Ως Επιτροπή αθλητών της Ε.Ο.Ε έχουμε δηλώσει δημόσια την πρόθεση μας, να συμβάλλουμε ώστε να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για τη συναθλήτρια μας με την αναμφισβήτητη προσφορά στον Ελληνικό αθλητισμό και λυπούμαστε πολύ για την εξέλιξη της υπόθεσης και το ύφος της επιστολής.

Ακόμη και τώρα, καλούμε τη Βασιλεία Καραχάλιου, να συνομιλήσει μαζί μας για να βρεθεί η καλύτερη δυνατόν λύση.

Τέλος, θεωρούμε ότι δεν ταιριάζουν προσωπικές αναφορές, ειδικά για τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, τον άνθρωπο που έχει δείξει έμπρακτα την στήριξη του στους αθλητές.

Δημόσιες δηλώσεις αυτού του είδους πλήττουν βαθιά τον αθλητισμό, που όλοι μας αγαπάμε και στηρίζουμε, χωρίς βέβαια να δίδουν λύσεις στα προβλήματα.

Βούλα Κοζομπόλη

Βασιλική Μιλλούση

Κέλλυ Αραούζου

Άγη Κασούμη

Μαρία Ντάνου

Βιργινία Κραβαριώτη

Παύλος Καγιαλής

Γιάννης Φουντούλης

Κώστας Φιλιππίδης

Χρήστος Βολικάκης".

TAGS ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ