ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Έκλεψε την παράσταση ο Τζακ Λόιντ

Έκλεψε την παράσταση ο Τζακ Λόιντ
aegean regatta 2009

Η έλλειψη ισχυρών ανέμων ταλαιπώρησε αρκετά τα 73 σκάφη στο δεύτερο σκέλος της Aegean Regatta 2009

Η εκκίνηση από το Καρλόβασι που ήταν προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωϊ, μετατέθηκε για δύο ώρες λόγω της άπνοιας που επικρατούσε και τα ιστιοπλοϊκά χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να φτάσουν στο Βαθύ της Σάμου, όπου ήταν ο τερματισμός της δεύτερης ιστιοδρομίας.
Ωστόσο οι ιστιοπλόοι είχαν αποζημιωθεί μία μέρα νωρίτερα, με την διάλεξη που έδωσε στο Καρλόβασι - για πρώτη φορά στην Ελλάδα - ο Τζακ Λόιντ που είναι ο διευθυντής του κορυφαίου ιστιοπλοϊκού αγώνα στον κόσμο, του VOLVO OCEAN RACE.

Ο Τζακ Λόιντ αφού μέσω της προβολής ενός βίντεο, ξενάγησε το ακροατήριο στον μαγικό κόσμο του VOLVO OCEAN RACE, εξήγησε τον τρόπο διεξαγωγής του θρυλικού αγώνα, ανέλυσε τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν τα σκάφη στα λιμάνια και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για την ιστιοπλοϊα. Στο τέλος είπε και τη γνώμη του για την Ελλάδα και τη «Ρεγκάτα του Αιγαίου».

" Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, αλλά και το Αιγαίο Πέλαγος, το οποίο αποτελεί πρόκληση για κάθε ιστιοπλόο, καθώς συναντάς καταστάσεις που πραγματικά είναι δύσκολο να προβλέψεις. Επίσης πολύ θετικές είναι οι εντυπώσεις μου και από την Aegean Regatta, αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με το VOLVO OCEAN RACE, καθώς είναι διαφορετικά τα μεγέθη. Εύχομαι η Ρεγκάτα σας να έχει την ίδια επιτυχία και τα επόμενα χρόνια".

Ο Τζακ Λόιντ τιμήθηκε στο Καρλόβασι από τους διοργανωτές κατά τη διάρκεια της απονομής των νικητών του πρώτου σκέλους, ενώ παράλληλα έγιναν και τα εγκαίνια του νέου λιμανιού, από τον Υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πάνο Καμμένο, ενώ παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Γεώργιος Σ. Βλάχος. Ακολούθησε συναυλία με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο.

Συνδιοργανωτές της Αegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ναυτικό Ομιλο Καρλοβασίου, με συντονιστή όμιλο τον Α.Ο. Αιγαίου.








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ