ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

ΕΙΟ για Μπεκατώρου: "Δεν έχουμε λάβει επιστολή ή καταγγελία"

Η Μαρία Μπεκατώρου
Η Μαρία Μπεκατώρου EUROKINISSI

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία πήρε θέση για την μαρτυρία της χρυσής Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, λέγοντας ότι δεν έχει λάβει κάποια σχετική καταγγελία, αλλά αν την λάβει, θα πράξει τα δέοντα.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, σόκαρε τον κόσμο με την ομολογία της ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν αθλήτρια. Μία ημέρα αργότερα, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία πήρε θέση για το ζήτημα.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι δεν έχει ενημερωθεί επίσημα από την Μπεκατώρου για το θέμα, αλλά αν ποτέ γίνει επίσημη καταγγελία τότε θα πράξει τα δέοντα, αρκεί να εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα".

TAGS ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ