ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αιμιλία Τσουλφά: Έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα που αγωνίζεται σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Αιμιλία Τσουλφά: Έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα που αγωνίζεται σε Ολυμπιακούς Αγώνες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Αιμιλία Τσουλφά ρίχτηκε το πρωί της Τετάρτης (28/03) στη μάχη του Τόκιο 2020 και σε ηλικία 48 ετών, δύο μηνών και 13 ημερών έγινε η μεγαλύτερη Ελληνίδα που έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα βιβλία των ιστορικών του μέλλοντος θα απασχολήσει σίγουρα η περίπτωση της Αιμιλίας Τσουλφά η οποία αγωνίστηκε το πρωί της Τετάρτης (28/7) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Περίπου δύο μήνες πριν κλείσει τα 48 της χρόνια κατάφερε με μαζί με την Αριάδνη Σπανάκη να σφραγίσει το εισιτήριο της για τους Αγώνες που θα διεξαχθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ιαπωνία. Αν σε αυτά προσθέσουμε την αποχή 17 χρόνων καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της επιτυχίας της.

Σήμερα (28/7) η Αιμιλία Τσουλφά θα είναι 48 ετών, δύο μηνών και 13 ημερών. Τι σημαίνει αυτό; Πως σύμφωνα με τα στατιστικά που είναι γνωστά μέχρι σήμερα είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα αθλήτρια που έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στο σύνολο βρίσκεται μέσα στην εικοσάδα.

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκονταν μέχρι σήμερα η μεγάλη κυρία της τοξοβολίας, Ευαγγελία Ψάρρα, η οποία και αυτή αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και την προηγούμενη Παρασκευή ήταν 47 ετών, ενός μηνός και 6 ημερών.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η Ευαγγελία Ψάρρα προσπέρασε την Σάββα Λίκα για λίγες ημέρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αφού η ακοντίστρια στους τελευταίους της Αγώνες στο Λονδίνο ήταν 42 ετών και 43 ημερών.

Την τριάδα συμπληρώνει η Γκέλλυ Σκαρλάτου η οποία ήταν 40 ετών και 199 ημερών όταν αγωνίστηκε το 2016 στο RSX.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΑΙΜΙΛΙΑ ΤΣΟΥΛΦΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ