ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η Αιμιλία Τσουλφά στα 48 της προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Η Τσουλφά πανηγυρίζει μετάλλιο στην Αθήνα το 2004 με την Μπεκατώρου
Η Τσουλφά πανηγυρίζει μετάλλιο στην Αθήνα το 2004 με την Μπεκατώρου EUROKINISSI

Έπειτα από 17 χρόνια απουσίας, η χρυσή Ολυμπιονίκης το 2004, Αιμιλία Τσουλφά, στα 48 της χρόνια πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μαζί με την Αριάδνη Σπανάκη.

Μία τεράστια επιτυχία σημείωσε η Αιμιλία Τσουλφά. Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας του 2004 στην ιστιοπλοΐα επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες έπειτα από 17 χρόνια, καθώς μαζί με την Αριάδνη Σπανάκη πήραν την πρόκριση για το Τόκιο.

Στην ιστιοπλοΐα ένα πλήρωμα κερδίζει μια θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τη χώρα του και στη συνέχεια ακολουθούν αγώνες κατάταξης. Την πρόκριση για την Ελλάδα είχε κατακτήσει το δίδυμο των Μπόζη και Κλωναρίδου, αλλά τελικά δεν θα είναι αυτές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας.

Στον πρώτο αγώνα κατάταξης που είχε γίνει επί ελληνικού εδάφους η Μπόζη με την Κλωναρίδου ήταν οι νικήτριες με τις Τσουλφά και Σπανάκη στη δεύτερη θέση. Στο Παγκόσμιο της Πορτογαλίας η Τσουλφά με την Σπανάκη τερμάτισαν στη 18η θέση, ενώ το έτερο ελληνικό δίδυμο στην εικοστή. Έτσι, με καλύτερα πλασαρίσματα εκείνες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Τόκιο σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη της ΕΙΟ είναι το δίδυμο των Τσουλφά και Σπανάκη.

Αυτή θα είναι η 4η συμμετοχή για την Αιμιλία Τσούλφα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού ήταν παρούσα το 1996, το 2000 και το 2004. Στην Αθήνα είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο με την Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σοφία Μπεκατώρου με ανάρτησή της στο Facebook συνεχάρη την παλιά της συναθλήτρια. "Η Αιμιλία Τσουλφά μετά από 17 χρόνια επιστρέφει στο 470 Olympic Sailing και γράφει ιστορία μαζί με τη νεαρή συναθλήτριά της Aριάδνη Σπανάκη πετυχαίνοντας την πρόκρισης τους, για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο. Έκανε υπερήφανες τα τρία κορίτσια της και όλους εμάς" ανέφερε συγκεκριμένα.

ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Από εκεί και πέρα μεγάλη μάχη γίνεται για την πρόκριση και στους άνδρες. Εκεί το ποιο πλήρωμα θα ταξιδέψει στο Τόκιο θα κριθεί στην κούρσα των μεταλλίων.

Μετά την ολοκλήρωση των ιστιοδρομιών της Παρασκευής οι Μάντης και Καγιαλής πήραν ένα μικρό προβάδισμα αφού από την έβδομη θέση της γενικής κατάταξης σκαρφάλωσαν στην πέμπτη με 81 βαθμούς ποινής, ενώ οι Παπουτσόγλου και Ορφανός παρέμειναν στην όγδοη με 98 βαθμούς ποινής.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ