ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

"Ο Mayweather είναι μια ιδιοφυία στην άμυνα!"

"Ο Mayweather είναι μια ιδιοφυία στην άμυνα!"

Ο έμπειρος πυγμάχος, Αλέξης Σύρος, μίλησε στο Sport24.gr και ανέλυσε τη μάχη του Floyd Mayweather με τον Conor McGregor. Η ιδιοφυία του "Money", η σωστή τακτική προσέγγιση και πώς είδε τον Ιρλανδό ΜΜΑer στο ρινγκ.

Επέστρεψε στα 40 του χρόνια στο ρινγκ, αποδεχόμενος την πρόκληση του πιο "καυτού" ονόματος αυτή την στιγμή στο ΜΜΑ. Έπειτα από δυο χρόνια αποχής από την δράση, ο Floyd Mayweather φόρεσε ξανά τα γάντια του και απέδειξε γιατί είναι ο Νο1 και γιατί είναι ένας θρύλος της πυγμαχίας.

Ο Conor McGregor αποφάσισε να αναμετρηθεί μαζί του, αφήνοντας το οκτάγωνο κλουβί και παίζοντας με τους όρους του "Money". Ο ίδιος το επέλεξε, πίστευε ότι μπορούσε να ανταπεξέλθει και η αλήθεια είναι πως έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε στον πυγμαχικό αγώνα της χρονιάς κόντρα στον άνθρωπο που δεν ξέρει τι σημαίνει ήττα.

Άντεξε για δέκα γύρους, μέχρι ο διαιτητής να σταματήσει τον αγώνα και να δώσει τη νίκη στον Αμερικανό με τεχνικό νοκ άουτ και ενώ "σφυροκοπούσε" ανελέητα τον αντίπαλό του. Ένα ονειρεμένο φινάλε για τον Μayweather, ο οποίος έφτασε τις 50 νίκες σε ισάριθμα ματς και ξεπέρασε και τον θρυλικό Ρόκι Μαρτσιάνο.

Πολλά γράφτηκαν για τον αγώνα αυτό, από σχετικούς και άσχετους με τον χώρο των μαχητικών αθλημάτων. Το Sport24.gr αποφάσισε να ακολουθήσει την πρώτη οδό και να μιλήσει με έναν αθλητή που έχει φάει με το κουτάλι τα ρινγκ και βλέπει πράγματα που ένα ανεκπαίδευτο μάτι δεν μπορεί.

Ο Αλέξης Σύρος, ένας από τους πιο γνωστούς πυγμάχους της χώρας μας, ο οποίος είναι έτοιμος να ξεκινήσει προετοιμασία τον Σεπτέμβριο, ετοιμάζοντας τη δική του επιστροφή στους αγώνες έπειτα από ένα... διάλειμμα, μίλησε για τον αγώνα αυτό και υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Floyd Mayweather, ο οποίος έφτασε σχετικά άνετα σε μια (αναμενόμενη για τους γνώστες) νίκη.

Ερωτηθείς για το πώς έφτασε ο "Money" στη νίκη από πλευράς τακτικής προσέγγισης του αγώνα, ανέφερε: "Ο αντίπαλος ήταν βαρύτερος και ψηλότερος, οπότε με κλειστές άμυνες για τρεις γύρους τον άφησε να χτυπάει και να αστοχεί. Έριχνε και ο ίδιος συνέχεια χτυπήματα στο σώμα για να τον κουράσει και άλλο.

Από τον τέταρτο γύρο και μετά, ο Mayweather άρχισε να πιέζει μπροστά και να τον 'έχει' μέχρι τον δέκατο γύρο. Αντί να πέφτει, ανέβαζε την απόδοσή του, ενώ ο Conor ως τον έκτο είχε μείνει από δυνάμεις και δεν ήταν καθόλου επικίνδυνος. Μετά, ο Floyd τον τιμωρούσε. Μέχρι που το τελείωσε. Και για πρώτη φορά είδα έναν Mayweather από το παρελθόν, που πίεζε όπως όταν ήταν μικρός, χτύπαγε τον αντίπαλό του και κυνηγούσε το Κ.Ο".

Μπορούσε να κάνει κάτι άλλο ο McGregor για να νικήσει; Βρήκε λάθος την προσέγγισή του στον αγώνα ή θα έχανε ό,τι και να γινόταν λόγω της απειρίας του; Ο Αλέξης Σύρος απάντησε πως "ο μόνος τρόπος για να νικήσει, ήταν να έπαιζε πιο παθητικά, ώστε να έχει δυνάμεις και να κυνηγήσει ένα χτύπημα στην κόντρα, μήπως ερχόταν το νοκ άουτ. Έτσι μόνο θα κέρδιζε".

Τι απαντάει σε όλους λένε ότι έπαιξε πάλι αμυντικά και παθητικά ο "Money"; "Παθητικός ήταν στους τρεις πρώτους γύρους. Όπως σου είπα, στους άλλους επτά τον κυνηγούσε τον McGregor".

Ο Μayweather τερμάτισε την καριέρα του αήττητος σε 50 αγώνες. Τι είναι αυτό το τόσο ξεχωριστό που έχει ο "Money" και τελείωσε χωρίς ήττα την καριέρα του; Γιατί κανένας δεν τον νίκησε ποτέ; Η απάντηση είναι απλή και έχει να κάνει με την... ιδιοφυία του Αμερικανού: "Είναι μια ιδιοφυία στην άμυνα... Πώς να χάσεις αν δεν τρως γκολ;;;", απάντησε ο Αλέξης Σύρος στο Sport24.gr.

Για το αν στάθηκε αξιοπρεπώς στο ρινγκ ο McGregor και αν είχε στοιχεία πυγμαχικά το παιχνίδι του, ήταν ειλικρινής: "Όχι, δεν θεωρώ ότι πυγμαχικά στάθηκε αξιοπρεπώς. Συνέχεια αγκάλιαζε, έδινε αγκωνιές, χτύπαγε πίσω από το κεφάλι και έριχνε σφυριές. Έπαιξε δυο γύρους πυγμαχίας, μετά το 'χασε".

Όταν ρωτήθηκε αν ο "Money" είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών ή δεν γίνεται να συγκρίνουμε διαφορετικές εποχές, απάντησε πως "δεν μπορώ να πω ότι είναι ο κορυφαίος. Αλλά είναι ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών σίγουρα".

Τέλος, τον ρωτήσαμε αν θα έμπαινε μαζί του έστω και για sparring και έδειξε να το λέει η καρδούλα του: "Εύκολα ...", μας απάντησε και θα ήταν μεγάλη του τιμή και μόνο να βρίσκεται στο ίδιο ρινγκ με έναν τέτοιον αθλητή. Τον τεράστιο Floyd Mayweather!

AP Photo/Eric Jamison, Isaac Brekken

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ