ΣΤΗΛΕΣ

Ντάνιελ Σινάνι: "Δεν θα περάσει ο Ολυμπιακός, θα προσπαθήσω να μιλήσω στον Τουρέ"

Ντάνιελ Σινάνι: "Δεν θα περάσει ο Ολυμπιακός, θα προσπαθήσω να μιλήσω στον Τουρέ"

Ο Λουξεμβούργιος εξτρέμ, Ντάνιελ Σινάνι, υποστηρίζει μέσα από το Sport24.gr ότι το ματς με τον Ολυμπιακό είναι η ευκαιρία της Ντουντελάνζ για τους πρώτους της βαθμούς και εκτιμά πως οι ερυθρόλευκοι δεν θα προκριθούν από τον όμιλο.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Ντουντελάνζ (25/10, 19:55) στο "Stade Josy Barthel" - live η εξέλιξη από το Sport24.gr και ραδιοφωνικά από τον Sport24 Radio 103,3 - για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι "ερυθρόλευκοι" ψάχνουν τη νίκη στο Λουξεμβούργο για να παραμείνουν στο κυνήγι τις πρόκρισης, καθώς έχουν μετά από δύο ματς το βαθμό της πρεμιέρας με την Μπέτις (0-0) στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Από την άλλη, οι Λουξεμβούργιοι δεν έχουν ακόμη βαθμό. Ζουν, ωστόσο, το δικό τους... παραμύθι. Αυτό της παρθενικής συμμετοχής ομάδας της χώρας σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Milan's Jose Mauri, right, and Dudelange's Daniel Sinani vie for the ball during a Group F Europa League soccer match between F91 Dudelange and AC Milan at the Josey Barthel stadium in Dudelange, Luxembourg, Thursday, Sept. 20, 2018. (AP Photo/Olivier Matthys)
Milan's Jose Mauri, right, and Dudelange's Daniel Sinani vie for the ball during a Group F Europa League soccer match between F91 Dudelange and AC Milan at the Josey Barthel stadium in Dudelange, Luxembourg, Thursday, Sept. 20, 2018. (AP Photo/Olivier Matthys) AP

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Λουξεμβούργιο διεθνή ποδοσφαιριστή της Ντουντελάνζ, Ντάνιελ Σινάνι. Ο σερβικής καταγωγής 21χρονος αριστερός εξτρέμ θεωρεί ότι αυτή είναι η ευκαιρία της ομάδας του για να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στη διοργάνωση.

Αν και αναγνωρίζει ότι οι "ερυθρόλευκοι" είναι το λογικό φαβορί σε αυτό το ματς, τονίζει ότι Μίλαν και Μπέτις θα προκριθούν στην επόμενη φάση και παραδέχεται ότι θα επιχειρήσει να μιλήσει στον Ιβοριανό σταρ της ελληνικής ομάδας, Γιαγιά Τουρέ, μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

"Λογικά το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Είναι μια μεγάλη ομάδα κι απόδειξη γι' αυτό αποτελεί η συνεχής παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα και τους πρώτους μας βαθμούς στον όμιλο. Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα, καθώς παίζουμε στην έδρα μας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν".

Dudelange's Daniel Sinani, left and Betis' Marc Bartra challenge for the ball during a Group F Europa League soccer match between Betis and Dudelange at Benito Villamarin stadium in Seville, Spain, Thursday, Oct. 4, 2018. (AP Photo/Manuel Gomez)
Dudelange's Daniel Sinani, left and Betis' Marc Bartra challenge for the ball during a Group F Europa League soccer match between Betis and Dudelange at Benito Villamarin stadium in Seville, Spain, Thursday, Oct. 4, 2018. (AP Photo/Manuel Gomez) AP

Ο Ντάνιελ Σινάνι θεωρεί την Μπέτις ως την πιο επιθετική ομάδα του 6ου ομίλου του Europa League κι αυτή που μαζί με τη Μίλαν θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αρνείται, ωστόσο, να βγάλει τον Ολυμπιακό από την εξίσωση.

"Δεν θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο αδύναμη ομάδα σε σχέση με τη Μίλαν και την Μπέτις. Κράτησε στο μηδέν την Μπέτις, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι η πιο επιθετική ομάδα του ομίλου.

Πιστεύω όμως ότι η Μίλαν και η Μπέτις θα προκριθούν, αλλά δεν θα το κάνουν δια περιπάτου. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί εντελώς να βγει από την εξίσωση".

Για τον 21χρονο αριστερό εξτρέμ της Ντουντελάνζ αυτή είναι η ευκαιρία που παρουσιάζεται στην ομάδα του για να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο.

"Οι οπαδοί μας θέλουν να δουν ένα καλό παιχνίδι, όχι ένα βαρετό. Ξέρουν τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Δεν θεωρώ τύχη το γεγονός ότι φθάσαμε στους ομίλους. Θέλουν όμως να δουν και τους πρώτους βαθμούς. Είναι υπερήφανοι για το γεγονός ότι μια ομάδα του Λουξεμβούργου βρίσκεται στους ομίλους του Europa League. Γιατί όχι να μην πάρουμε σε αυτό το ματς τους πρώτους μας βαθμούς;

Έχω δει τα προηγούμενα ματς του Ολυμπιακού μέσα από τα video που μας έχει δείξει ο προπονητής μας. Ξέρουμε ότι έχουν μειονεκτήματα κι αυτά θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε. Γι' αυτό και δεν θέλω να εστιάσω σε έναν παίκτη ατομικά. Είναι μερικοί που έχουν τρομερή ποιότητα κι επίπεδο".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιαγιά Τουρέ έχει καταγράψει χιλιόμετρα και χιλιόμετρα εμπειρίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σίγουρα σε πιο υψηλό επίπεδο από αυτό. Για τον Σινάνι και για όλους τους παίκτες της αντιπάλου του Ολυμπιακού είναι η κύρια ατραξιόν. Ο ίδιος παραδέχεται στο Sport24.gr ότι θα επιχειρήσει να μιλήσει μαζί του μετά τη λήξη του ματς.¨

"Ο Γιαγιά Τουρέ είναι ο μεγαλύτερος σταρ του Ολυμπιακού. Ξέρουμε ότι είναι τοπ-παίκτης. Είναι ατραξιόν για τους οπαδούς μας, αλλά και για εμάς τους ίδιους ως αντίπαλοι. Αλλά στο γήπεδο είμαστε ίσοι για 90 λεπτά. Θα προσπαθήσω να του μιλήσουν μετά το ματς".

Από τον τηλεοπτικό δέκτη στη... δράση. Αυτό που ζουν οι παίκτες της Ντουντελάνζ είναι κάτι πρωτόγνωρο ποδοσφαιρικά για το Λουξεμβούργο.

"Στη ζωή πρέπει να εκτιμάς αυτό που έχεις. Εμείς κάνουμε αυτό που ονειρεύεται κάθε παίκτης από το Λουξεμβούργο. Είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε τα ματς από την τηλεόραση και τώρα έχουμε την ευκαιρία να μας βλέπουν. Είναι ιστορική η συμμετοχή μιας ομάδας της χώρας για πρώτη φορά στους ομίλους. Θέλουμε ν' απολαύσουμε κάθε λεπτό, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί ξανά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ