ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φραν Σολ: "Θα κάνουμε 'ληστεία' α λα Casa de Papel στον Ολυμπιακό"

Φραν Σολ: "Θα κάνουμε 'ληστεία' α λα Casa de Papel στον Ολυμπιακό"

O 26χρονος Ισπανός φορ της Ντινάμο Κιέβου, Φραν Σολ, μιλά στο Sport24.gr για τη "ληστεία" α λα Casa de Papel που θέλουν να κάνουν οι Ουκρανοί στην έδρα του Ολυμπιακού κι αποκαλύπτει το τηλέφωνο που του έκανε ο Κώστας Τσιμίκας για λογαριασμό των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ντινάμο Κιέβου - live από το Sport24.gr και ραδιοφωνικά από τον Sport24 Radio 103,3 η εξέλιξη του ματς - στην πρώτη μεταξύ των δύο αναμέτρηση για τους 32 του Europa League.

Οι Ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να περάσουν το εμπόδιο της ομάδας της ουκρανικής πρωτεύουσας και ταυτόχρονα να βάλουν εμπόδια στον πιο επικίνδυνο φορ της.

Τον Φραν Σολ, τον οποίον η Ντινάμο απέκτησε από τη Βίλεμ αντί 4.000.000 ευρώ στην πρόσφατη (χειμερινή) μεταγραφική περίοδο.

Τον Ισπανό που έκανε καριέρα μακριά από την Ισπανία. Ο Μαδριλένος ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ράγιο πριν μετακινηθεί στ' αντίστοιχα της Ρεάλ.

Αγωνίστηκε με την τρίτη ομάδα των "μερένγκες", μεσολαβούντων των δανεισμών σε Λούγκο και Οβιέδο. Ούτε η Βιγιαρεάλ, στην οποία συνέχισε την καριέρα του τον εμπιστεύτηκε.

Φραν Σολ: "Θα κάνουμε 'ληστεία' α λα Casa de Papel στον Ολυμπιακό"

Αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του μακριά από την Ιβηρική και δικαιώθηκε. Πήγε στην Ολλανδία (Βίλεμ) κι άρχισε να σκοράρει κατά ριπάς. Χρονιές με τρεις δεκάδες γκολ στην Eredivisie και ξαφνικά Ντινάμο.

Το Sport24.gr τον συνάντησε στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η ουκρανική ομάδα στην Αθήνα για το ματς με τους "ερυθρόλευκους". Ο Σολ μιλά για τη..."ληστεία" α λα Casa de Papel που θέλουν να κάνουν οι Ουκρανοί στην έδρα του Ολυμπιακού κι αποκαλύπτει το τηλέφωνο που του έκανε ο Κώστας Τσιμίκας για λογαριασμό των ερυθρόλευκων.

- Ματς Europa League, κάτι νέο και για σένα που δεν έχεις αγωνιστεί στη διοργάνωση...

"Είναι ένα όνειρο που εκπληρώθηκε. Όλη τη ζωή μου δούλευα για να παίξω σε μια καλή ομάδα κόντρα στους καλύτερους του κόσμου. Εάν θέλει ο Θεός, θα το κάνω απόψε".

- Την πρώτη σου σεζόν (2016-2017) στην Ολλανδία πέτυχες 30 γκολ, τη δεύτερη (πέρυσι) 32 γκολ, την τρέχουσα στο μισό αυτής που έμεινες στη Βίλεμ 17 γκολ. Αλήθεια πώς γίνεται και δεν έχεις θέση σε κάποια - μικρομεσαία τουλάχιστον - ισπανική ομάδα;

"Αυτήν την ερώτηση πρέπει να την κάνεις στους τεχνικούς διευθυντές των ισπανικών ομάδων. Εγώ κάνω τη δουλειά μου, βάζω γκολ. Βοηθάω την ομάδα μου με την ικανότητά μου να σκοράρω, με την προσωπικότητά μου. Ίσως να μην πιστεύουν ότι αξίζω για μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Αλλά είμαι εδώ στην Ντινάμο για να δείξω ότι αξίζω".

- Η Ντινάμο δαπάνησε 4.000.000 ευρώ για να σε αποκτήσει από τη Βίλεμ. Σου προκαλεί λίγο άγχος, λίγη έξτρα πίεση αυτό;

"Όχι, όχι. Στο ποδόσφαιρο ξοδεύονται αστρονομικά ποσά. Μερικές φορές βγαίνει η επένδυση, μερικές όχι. Πήγα στην Ντινάμο όχι για τα χρήματα, αλλά για το ενδιαφέρον που μου έδειξαν. Δεν έχω άγχος. Με εμπιστεύονται ο προπονητής κι ο πρόεδρος".

Φραν Σολ: "Θα κάνουμε 'ληστεία' α λα Casa de Papel στον Ολυμπιακό"

- Το όνομά σου παρήλασε από τον ελληνικό Τύπο. Αλήθεια, δέχθηκες πρόταση να παίξεις στην Ελλάδα;

"Υπήρχε ενδιαφέρον από ελληνικές ομάδες. Από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ συγκεκριμένα. Αλλά, δεν υπήρχε πρόταση υπογεγραμμένη. Υπήρχαν, όμως, συζητήσεις. Ο Κώστας Τσιμίκας, με τον οποίον έπαιξα μαζί στη Βίλεμ, με ρώτησε εάν θα ήθελα να πάω στον Ολυμπιακό. Τον ρώτησαν για μένα. Η Ντινάμο με ήθελε πολύ και επένδυσε πάνω μου".

- Τον Κώστα τον γνωρίζεις. Πέρυσι συμπαίκτες. Τώρα αντίπαλοι. Ποια είναι η γνώμη σου για τον 22χρονο Έλληνα μπακ;

"Είναι πολύ ταλαντούχος, αλλά και πολύ νέος. Πρέπει να ωριμάσει ποδοσφαιρικά σε κάποιους τομείς, αλλά είμαι σίγουρος θα το κάνει γιατί τον γνωρίζω. Είναι μπακ παγκοσμίου επιπέδου με τα χαρακτηριστικά που έχει. Έχει τεχνική, έχει προσωπικότητα. Εάν βελτιώσει αυτά τα λάθη, τα οποία είναι φυσιολογικό να τα κάνει για την ηλικία του, θα γίνει τοπ σε παγκόσμιο επίπεδο μπακ".

- Το πλεονέκτημα για πρόκριση τελικά ποιος το έχει. Ο Ολυμπιακός ή η Ντινάμο;

"Στους 32 του Europa League, εάν δεν πετύχεις ομάδα που έρχεται από το Champions League (ως τρίτη από τον όμιλο) έχεις να κάνεις πάντα με ισορροπημένο ζευγάρι. Είναι σημαντικός ο παράγοντας του ρυθμού. Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να παίζει, εμείς δεν έχουμε ρυθμό γιατί υπήρχε διακοπή.

Νομίζω ότι αυτό κάνει τον Ολυμπιακό λίγο πιο φαβορί. Από την άλλη η Ντινάμο έχει αποδείξει το χαρακτήρα νικητή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην τελική οι ομάδες είναι παρόμοιας δυναμικότητας. Μακάρι να περάσουμε εμείς..."

- Το "Γ. Καραϊσκάκης" είναι μια από τις πιο "καυτές" έδρες της Ευρώπης. Θα το έχεις δει φαντάζομαι κι από την τηλεόραση. Σε φοβίζει η ατμόσφαιρα;

"Είναι πολύ όμορφο να παίζεις σε τέτοια γήπεδα. Ειδικά εάν ανήκεις στη γηπεδούχο ομάδα. Αλλά κι όταν παίζεις ως φιλοξενούμενους, πάντα θέλεις να τους κλείσεις το στόμα. Τέτοιες ατμόσφαιρες κάνουν καλό στο ποδόσφαιρο, εμένα με μαγεύουν".

- Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η άμυνα του Ολυμπιακού είναι ο πιο αδύναμος κρίκος. Είσαι έτοιμος να κάνεις ζημιά;

"Ναι, γι' αυτό έχω προετοιμαστεί. Πέρασα μια έντονη περίοδο με τη μεταγραφή, την προσαρμογή μου, έγινα πατέρας, αλλά ναι έχω την ικανότητα να κάνω τη ζημιά".

- Ο Ολυμπιακός προέρχεται από ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ήττα που πιθανότατα τον αφήνει μακριά από την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα τον επηρεάσει;

"Είναι διαφορετική διοργάνωση. Εάν ήμουν παίκτης του Ολυμπιακού θα ξεχνούσα το πρωτάθλημα εντελώς και θα επικεντρωνόμουν στο Europa League. Αυτό θα κάνουν πιστεύω. Εξάλλου, αντικειμενικά μιλώντας, είναι κι ο μοναδικός τους στόχος από τη στιγμή που έγινε πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα".

Φραν Σολ: "Θα κάνουμε 'ληστεία' α λα Casa de Papel στον Ολυμπιακό"

- Μιλώντας για το "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στη Μίλαν ξεχώρισε το κορεό με μια σειρά από την πατρίδα σου, ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ελλάδα. Το Casa de Papel. Μοιάζει να έχει γίνει μότο των ερυθρόλευκων στο δρόμο προς το Μπακού (πόλη που θα διεξαχθεί ο τελικός του Europa League)...

"Η Ντιναμό θα προσπαθήσει όπως έκαναν και οι πρωταγωνιστές στο Casa de Papel να ληστέψει την έδρα του Ολυμπιακού..."

- Ο αγαπημένος σου πρωταγωνιστής από τη σειρά;

"Εμένα μου αρέσει ο Ρίο. Και η Τόκιο προφανώς (γέλια)... ας πούμε ότι το βράδυ θα είμαστε ο Προφεσόρ, ο Ρίο, η Τόκιο και οι άλλοι και θα κάνουμε ληστεία στο γήπεδο του Ολυμπιακού".

- Ο πιο επικίνδυνος για την Ντινάμο παίκτης του Ολυμπιακού;

"Είδαμε και αναλύσαμε το ματς τόσο με τη Μίλαν, όσο και με τον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι αυτός ο κοντός τύπος με τον αριθμό 56 (Ποντένσε) είναι ο πιο επικίνδυνος. Μετά έχει τον Γκερέρο στην επίθεση. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά τον ξέρω από την Ισπανία. Το κέντρο και η επίθεση του Ολυμπιακού μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία του ματς".

- Πιστεύεις ότι το κρύο στην ουκρανική πρωτεύουσα μπορεί να επηρεάσει την πρόκριση. Με την έννοια ότι η Ντίναμο είναι πιο έμπειρη, οι ελληνικές ομάδες όχι τόσο...

"Θα κάνει κρύο σας διαβεβαιώνω. Έξω θα έχει κρύο, μέσα όμως θα είναι καυτή η ατμόσφαιρα λόγω των οπαδών μας".

- Σήμερα είναι 14 Φεβρουαρίου, του Αγίου Βαλεντίνου. Θα προτιμούσες να κάνεις κάτι άλλο από το να παίζεις στους 32 του Europa League;

"Είναι μια ακόμη ημέρα. Μακάρι να μπορούσαν να βρίσκονται στην Αθήνα η γυναίκα μου κι ο γιος μου. Έχουμε χρόνια μπροστά μας να γιορτάσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος απόψε από το να τον γιορτάσω με γκολ".

- Θα σε δούμε στην Ελλάδα στο μέλλον;

"Ποιος ξέρει...".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ