ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Στην εθνική Μαρόκου γυναικών ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την αντίστοιχη ομάδα της Ισπανίας, Χόρχε Βίλντα

Spain's head coach Jorge Vilda celebrates with trophy after winning the Women's World Cup soccer final against England at Stadium Australia in Sydney, Australia, Sunday, Aug. 20, 2023. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Ο προπονητής της εθνικής γυναικών Ισπανίας, Χόρχε Βίλντα, πανηγυρίζει τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 2023 AP IMAGES/ALESSANDRA TARANTINO

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του βρήκε ο Χόρχε Βίλντα, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή με την εθνική Ισπανίας γυναικών να προσλαμβάνεται στην αντίστοιχη ομάδα του Μαρόκου.

Στην εθνική γυναικών Μαρόκου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χόρχε Βίλντα, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2023 με την αντίστοιχη ομάδα της Ισπανίας στα γήπεδα της Αυστραλίας, να προσδοκά να επαναλάβει το κατόρθωμά του για πρώτη φορά στην ιστορία μιας αφρικανικής χώρας.

Άμεσος στόχος που του έχει τεθεί από τους νέους του εργοδότες είναι να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή του Κυπέλλου Αφρικής 2024, μία διοργάνωση που φιλοξενείται από το ίδιο το Μαρόκο.

Ο Χόρχε Βίλντα πλήρωσε της υποστήριξη του Ριουμπάλες στην υπόθεση του φιλιού του τελευταίου με την Ερμόσο, λίγη ώρα αφότου η εθνική Ισπανίας είχε καταφέρει να νικήσει την Αγγλία στον μεγάλο τελικό, κατακτώντας το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της εθνικής γυναικών της χώρας του.

Παρά το γεγονός ότι ανακάλεσε την εμπιστοσύνη του στον πρώην πλέον πρόεδρο της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο Χόρχε Βίλντα απολύθηκε από τον πάγκο της "Φούρια Ρόχα", μόλις 16 μέρες μετά την επιτυχία του. Υπενθυμίζεται ότι οι συνεργάτες του είχαν παραιτηθεί λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΡΟΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ