ΓΑΛΛΙΑ

Παρί Σεν Ζερμέν - Λιόν 0-1: Έχασαν την πρώτη θέση και τον Νεϊμάρ οι Παριζιάνοι

Ο Νεϊμάρ τραυματίζεται με τη φανέλα της Παρί σε ματς της Ligue 1 κόντρα στην Λιόν
Ο Νεϊμάρ τραυματίζεται με τη φανέλα της Παρί σε ματς της Ligue 1 κόντρα στην Λιόν AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Η Λιόν πανηγύρισε τεράστια εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν που την εκτόξευσε στην κορυφή της Ligue 1, με τους πρωτευουσιάνους να χάνουν όχι μόνο το ντέρμπι αλλά και τον Νεϊμάρ που αποχώρησε σφαδάζοντας πάνω σε φορείο (VIDEO).

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει φέτος πολύ δυνατό ανταγωνισμό στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου και όσο κυλούν οι αγωνιστικές στην Ligue 1 τόσο μεγάλωνει αυτός, με την τελευταία επιβεβαίωση να έρχεται το βράδυ της Κυριακής στο "Παρκ Ντε Πρενς".

Οι πρωταθλητές Γαλλίας υποδέχτηκαν την Λιόν λίγες μόλις ημέρες μετά το άνετο 5-1 επί της Μπασακσεχίρ που τους έστειλε με θριαμβευτικό τρόπο στους "16" του Champions League και το φινάλε τους βρήκε να αποχωρούν με σκυμμένο το κεφάλι.

Ο Νεϊμάρ με τη φανέλα της Παρί σε ματς της Ligue 1 κόντρα στην Λιόν
Ο Νεϊμάρ με τη φανέλα της Παρί σε ματς της Ligue 1 κόντρα στην Λιόν AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Και αυτό η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία ήταν εκείνη που πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 με το γκολ του Καντέβερε στο 35' (πρώτη της στην έδρα της Παρί μετά το 2007), με το αποτέλεσμα αυτό να στέλνει τους γκονς στην κορυφή με 29 βαθμούς μαζί με την Λιλ, έναν περισσότερο από όσους έχει πλέον η Παρί.

Η ήττα από την Λιόν δεν είναι πάντως το μοναδικό άσχημο νέο για τους φίλους της ομάδας της γαλλικής πρωτεύουσας αφού στο φινάλε των καθυστερήσεων ο Νεϊμάρ τραυματίστηκε στον αστράγαλο από πολύ δυνατό μαρκάρισμα του Τιάγκο Μέντες (αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 90+9') και αποχώρησε δακρυσμένος πάνω σε φορείο, προϊδεάζοντάς μας για αρκετά σοβαρό τραυματισμό.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η 4η ήττα στις πρώτες 14 αγωνιστικές για την Παρί (ολοκλήρωσε το ματς έχοντας μόλις ένα σουτ εντός της αντίπαλης εστίας), με την τελευταία φορά που είχε τόσες πολλές ήττες στο αντίστοιχο διάστημα μίας σεζόν στην Ligue 1 να είναι το 2009-2010, που στο φινάλε την είχε βρει στην 13η θέση.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Φλορέντσι, Ντιαλό (29' Κέρερ), Περέιρα, Κιμπεμπέ, Μπάκερ, Ντι Μαρία (65' Εμπαπέ), Παρέδες (65' Γκεγιέ), Βεράτι (64' Ερέρα), Κεν (73' Ραφίνια), Νεϊμάρ

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντουμπουά (65' Ντε Σίλιο), Μαρσέλο, Ντεναγέρ, Κορνέ, Πακετά (88' Κακερέ), Μέντες, Αουάρ (78' Γκιμαράες), Καντέβερε (77' Ντιομαντέ), Ντεπάι (78' Ντεμπελέ), Εκαμπί

Δείτε τη βαθμολογία της Ligue 1 και άλλων δημοφιλών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ