NBA

NBA: Ο Στεφ Κάρι ζήτησε την απελευθέρωση της Γκράινερ στην ομιλία του για την παραλαβή του δαχτυλιού του πρωταθλητή

NBA: Ο Στεφ Κάρι ζήτησε την απελευθέρωση της Γκράινερ στην ομιλία του για την παραλαβή του δαχτυλιού του πρωταθλητή
PRINTSCREEN

Ο Στεφ Κάρι κλήθηκε - ως αρχηγός - να μιλήσει στον κόσμο μετά την παραλαβή του δαχτυλιδιού του πρωταθλητή του NBA και ξεκίνησε την ομιλία του με μία αναφορά στην Μπρίτνεϊ Γκράινερ, που παραμένει φυλακισμένη στην Ρωσία.

Οι Γουόριορς παρέλαβαν τα δαχτυλίδια τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2022 πριν από τον αγώνα με τους Λέικερς. Ύψωσαν το banner για την κατάκτηση του 7ου πρωταθλήματος στην οροφή του Chase Center. Ο Στεφ Κάρι όμως έσπευσε να θυμίσει ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το μπάσκετ.

Σε μία εμπνευσμένη ομιλία, ο ηγέτης των Γουόριορς χρησιμοποίησε την ευκαιρία που είχε με τα βλέμματα όλου του κόσμου πάνω του και προτίμησε να αναφερθεί στην Μπρίτνεϊ Γκράινερ, την σταρ του WNBA που παραμένει φυλακισμένη στην Ρωσία και εκτίει ποινή 9 ετών, ζητώντας την απελευθέρωσή της.

"Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να αποθεώσουμε ένα εκλεκτό μέλος της μπασκετικής μας κοινότητας. Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ έχει γενέθλια σήμερα, κλείνει τα 32 της χρόνια" είπε αρχικά ο Κάρι, για να προσθέσει: "Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε γνωστό το όνομά της, να μην την ξεχνάμε. Είναι 243 μέρες από τότε που φυλακίστηκε άδικα στην Ρωσία. Ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει σύντομα σπίτι, πως όλοι θα κάνουν αυτό που πρέπει για να την φέρουν σπίτι".

Δείτε την ομιλία του Κάρι:

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ