ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Ισπανία - Ελλάδα: Κρατάει το χάντικαπ η εθνική μας και χωρίς τον Γιάννη

Ο Νικ Καλάθης με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ στην προπόνηση της Εθνικής Ανδρών
Ο Νικ Καλάθης με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ στην προπόνηση της Εθνικής Ανδρών EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον δεύτερο φιλικό αγώνα της Ελλάδας με την Ισπανία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για το EuroBasket.

Η Ελλάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά τα φιλικά προετοιμασίας εν όψει του EuroBasket, επικρατώντας της Ισπανίας με 86-70, την Τρίτη, στο σχεδόν κατάμεστο ΟΑΚΑ. Απόψε, η εθνική μας δίνει νέο φιλικό με την Ισπανία, αυτή τη φορά στο WiZink Center της Μαδρίτης (20:30 ERT3, Live από το SPORT24).

Ισπανία - Ελλάδα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το πρώτο δείγμα ήταν θετικότατο από όλες τις πλευρές. Η Ελλάδα πέρα από τη νίκη, έπαιξε ωραίο μπάσκετ, ευχαρίστησε τους 16.000 και πλέον θεατές, που γέμισαν το κλειστό "Νίκος Γκάλης" κι άρχισε να μας προϊδεάζει με τον πιο ευοίωνο τρόπο για το τι έπεται στη συνέχεια.

Φυσικά, αυτά τα ματς είναι κυρίως για δοκιμές και πειραματισμούς, ωστόσο ο Δημήτρης Ιτούδης είναι σίγουρο πως έμεινε ευχαριστημένος σε πολύ μεγάλο βαθμό από αυτά που είδε στο πρώτο φιλικό. Ιδίως από τους 22 πόντους που πετύχαμε στον αιφνιδιασμό (17 στο πρώτο ημίχρονο), ένα στοιχείο που μπορεί να εξελιχθεί σε βασικό όπλο της εθνικής μας, δεδομένου ότι με τον Γιάννη στον παρκέ μπορούμε να τρέξουμε το γήπεδο με εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα.

Όπως αναμενόταν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκλεψε την παράσταση με την εμφάνισή του και κυρίως την όρεξη που κατέθεσε στο παρκέ. Σε λιγότερο από 21 λεπτά συμμετοχής, σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τη "γαλανόλευκη" σημειώνοντας 31 πόντους. Μάζεψε επίσης 10 ριμπάουντ και μοίρασε τρεις ασίστ.

Μάλιστα, με το εκπληκτικό κάρφωμα που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο, σήκωσε όλο το ΟΑΚΑ στο πόδι κι ανάγκασε τους Έλληνες φιλάθλους να φωνάζουν ρυθμικά MVP!

Αποσβολωμένοι δεν έμειναν μόνο οι θεατές, αλλά και οι Ισπανοί κρίνοντας από τις δηλώσεις του πρώην πόιντ-γκαρντ της ΑΕΚ Κίνο Κολόμ: "Κάνει τη διαφορά στο παρκέ. Δεν έχω δει ξανά κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες παίκτες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν ξέρω πώς μπορεί να σταματηθεί. Αν κάποιος γνωρίζει ας μου το πει"!

Η επιβλητική παρουσία του Γιάννη επιβεβαιώθηκε απόλυτα και από τους αριθμούς, καθώς η Ελλάδα με αυτόν στο παρκέ κέρδισε με +24 πόντους (!) την Ισπανία, ενώ στα λεπτά που ο Greek Freak ξεκουράζονταν οι φούριας ρόχας επικράτησαν με +8.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Το αποψινό ματς στο WiZink Center, για το οποίο παρεμπιπτόντως έχει ανακοινωθεί sold out, αναμένεται πιο ανταγωνιστικό για την εθνική μας. Η Ισπανία μέσα στην έδρα της είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσει να αντιδράσει, έστω κι αν πρόκειται για φιλικό επίπεδο.

Η αλήθεια βέβαια είναι, πως η συγκεκριμένη έκδοση της Ισπανίας, έστω και με την επιστροφή του Γιουλ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε την Τρίτη λόγω ενός προσωπικού προβλήματος, δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που πρωταγωνιστούσε τόσα χρόνια σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ελλάδα έχει σαφώς μεγαλύτερο βάθος και ταλέντο και παρά τις απουσίες των Σλούκα και Παπαγιάννη, έδειξε πριν δύο ημέρες ότι τη δεδομένη στιγμή υπερέχει ξεκάθαρα των Ισπανών.

UPDATE (03:05): Για το φιλικό στη Μαδρίτη πάντως, προστέθηκε και η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και κρίθηκε σκόπιμο να προστατευτεί.

Φυσικά μετά από αυτή την εξέλιξη αλλάζουν άρδην και τα στοιχηματικά δεδομένα, με το σετ να γυρίζει τελείως τούμπα. Από εκεί που η Ελλάδα ήταν φαβορί στο 1.45, πλέον πέρασε αουτσάιντερ στο 2.55. Αντίστοιχα, ο άσος της Ισπανίας υποχώρησε από τιμές άνω του 2.00 στο 1.50.

Μολονότι τα φιλικά δεν θα παίξουν κανέναν ρόλο στην τελική φάση, η νοοτροπία νικητή χτίζεται με νίκες, επομένως περιμένουμε ξανά την ίδια σοβαρότητα και επιθυμία από την εθνική μας ομάδα, έστω και χωρίς τον Γιάννη στο παρκέ.

Υπό αυτό το πρίσμα, ακόμη κι αν οι Ισπανοί πάρουν μία άτυπη ρεβάνς απόψε, δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν θα φανεί ανταγωνιστική. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να υπερασπιστεί ένα χάντικαπ 8,5 πόντων. Αν πάρουμε παράλληλα και το μίνιμουμ Over των 148,5 πόντων θα χτίσουμε απόδοση διπλασιασμού. Σημειώνεται στις τέσσερις τελευταίες συναντήσεις μας, το Over 148,5 επαληθεύτηκε τρεις φορές.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ισπανία – Ελλάδα: 2 +8,5 & Over 148,5 (απόδοση 2.00), 20:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ