NEW ARTICLES

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

"Αλάνθαστος" ο Διαμαντίδης, καθοριστικός ο Βουγιούκας, "αιχμή" ο Καλάθης. Το Sport24.gr περνάει από... ακτινογραφία την απόδοση των παικτών του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό κόντρα στη Σιένα.

Αναλυτικά η κριτική των 9 παικτών που χρησιμοποίησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς...

Στράτος Περπέρογλου: Η άμυνα της Σιένα (επιθετικά στη μπάλα) του έδωσε αρκετές μπάλες στην περιφέρεια. Ήταν, ομως, άστοχος (2/9 σουτ). Ο διεθνής φόργουορντ είχε 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο. Κέρδισε μόνο ένα φάουλ και δεν κατάφερε να δείξει την ικανότητα του απέναντι σε άμυνα που κινείται προς τα πάνω του (close-out) από θέση βοήθειας. Έπαιξε 19 λεπτά κυρίως γιατί "μάτσαρε" καλύτερα με τους ψηλούς περιφερειακούς της Σιένα.

Μάικ Μπατίστ: Σημείωσε καθοριστικά καλάθια, ειδικά στην τελευταία περίοδο, όπως άλλωστε συνηθίζει. Τέλειωσε το ματς με 16 πόντους (5/5 δίποντα, 6/10 βολές), 3 ριμπάουντ και ένα λάθος σε μικρό χρόνο συμμετοχής (22 λεπτά). Και πάλι αποτέλεσε σημαντικό "συστατικό" για το pick-n-roll παιχνίδι του "τριφυλλιού" με τα γρήγορα κοψίματα του και το "κλείδωμα" της άμυνας μες στη ρακέτα.

Αντώνης Φώτσης: Η δική του παρουσία ήταν πολύ σημαντική στο παρκέ, διότι με τον τρόπο που αμυνόταν η Σιένα ο διεθνής φόργουορντ δημιουργούσε μια διαρκή απειλή από την περιφέρεια. Πέτυχε 2 τρίποντα (χάνοντας και κάποια εύκολα που... έχει σε νορμάλ συνθήκες), ενώ είχε ακόμη 2/2 δίποντα, 4/6 βολές. Πήρε 3 ριμπάουντ και έκανε μόλις 1 λάθος. Ο σημαντικός ρόλος του αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι έπαιξε 30 λεπτά. Άλλωστε λόγω αθλητικών χαρακτηριστικών ταίριαζε πολύ και με τα "4άρια" των Ιταλών, δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός αρέσκεται στις "αλλαγές" στα screen στη μπάλα.

Ρομέιν Σάτο: Δεν έπαιξε πολύ, κυρίως γιατί δεν ήταν καλός στο εκτελεστικό κομμάτι. Ο Ομπράντοβιτς έψαχνε σταθερότητα στα σουτ, την οποία δεν είχε: 1/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα. Είχε όμως 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Στην άμυνα είχε καθοριστική παρουσία "ματσάροντας" με τον δυναμικό Χέρστον.

Ντρου Νίκολας: Το θέμα δεν ήταν ότι ήταν άστοχος, αλλά το ότι ήταν βιαστικός. Είχε μόλις 3 πόντους (1/3 τρίποντα, 0/2 δίποντα), 2 λάθη και 2 ασίστ. Δεν ήταν σε καλή ημέρα, κυρίως σε ότι αφορά τις επιλογές του. Έπαιξε 22 λεπτά. Θα έπαιζε ίσως περισσότερο αν δεν ήταν τόσο καλός ο Καλάθης.

Κώστας Τσαρτσαρής: Ξεκούρασε τον Φώτση στο "4" πετυχαίνοντας δύο πόντους (1/2 δίποντα). Είχε ακόμη 1 ριμπάυντ σε 12 λεπτά συμμετοχής.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Πέτυχε μόλις 8 πόντους (5/6 βολές, 1/3 τρίποντα, δεν σούταρε βολές), αλλά είχε 9 ασίστ και μόλις 1 λάθος. Η Σιένα επέλεξε να στείλει δεύτερο παίκτη (τον ψηλό) για να αντιμετωπίσει την ικανότητα του στο pick-n-roll κι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: έβρισε με άνεση τον αμαρκάριστο παίκτη. Είχε ακόμη 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 32 λεπτά (τα περισσότερα από κάθε άλλο "πράσινο"). Ήταν ο κυριότερος δημιουργός κι ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ίαν Βουγιούκας: Αθόρυβος, αλλά πολύτιμος. Δεν είναι τόσο οι 6 πόντοι του (1/2 δίποντα, 4/5 βολές), αλλά το γεγονός ότι πήρε 6 φάουλ και προκάλεσε φθορά στους αντίπαλους ψηλούς. Είχε 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο κι 1 λάθος σε 16 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να τον "σημαδέψει" όταν βρισκόταν στο παρκέ κι ο διεθνής σέντερ τα πήγε περίφημα.

Νικ Καλάθης: Πρώτος σκόρερ και εξαιρετικά πολύτιμος! Τέλειωσε το ματς με 17 πόντους (6/7 δίποντα, 5/7 βολές), 6 ριμπάουντ (τα περισσότερα αμυντικά σε όλη την ομάδα), 2 κλεψίματα, 2 ασίστ και 3 λάθη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι έπαιξε κάτι λιγότερο από 30 λεπτά (κυρίως μαζί με τον Διαμαντίδη). Παράλληλα κυνήγησε τον Καουκένας στην άμυνα "τέσσερις ζώνη - ένας μαν του μαν που έπαιξε πολύ ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο), τέλειωσε φάσεις και έδωσε ενέργεια.

Δεν αγωνίστηκαν οι Τέπιτς, Καϊμακόγλου και Μάριτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ