FORD

Εγκαίνια για το νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών της Ford

Ford Cologne EV Center Factory
Ford Cologne EV Center Factory CHRISTIAN ROLFES/FORD

Η Ford εγκαινίασε το νέο Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της στην Κολωνία, που είναι μέρος συνολικής επένδυσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να υποστηρίξει την παραγωγή των ηλεκτρικών της μοντέλων που αναμένεται να είναι “καυτή” στη συνέχεια.

Το εργοστάσιο της Κολωνίας, ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη φορά το 1930, παράγοντας το Model A. Υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και σε αυτό στηρίχθηκε σημαντικό κομμάτι της παραγωγής για την Ευρωπαϊκή αγορά, καθώς υπολογίζεται πως εκεί έχουν παραχθεί περισσότερα από 18 εκατομμύρια αυτοκίνητα της Ford.

Η Ford έχει μετασχηματίσει το ιστορικό εργοστάσιό της στο Νιλ της Κολωνίας για να αποτελέσει επίκεντρο της παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων. Έχοντας σχεδιαστεί με γνώμονα την υψηλή αποδοτικότητα, το εργοστάσιο που καταλαμβάνει επιφάνεια 125 εκταρίων είναι εξοπλισμένο με μια ολοκαίνουργια γραμμή παραγωγής, τμήμα συναρμολόγησης μπαταριών και υπερσύγχρονα εργαλεία και αυτοματισμούς.

Ford Cologne EV Center Factory
Ford Cologne EV Center Factory FORD

Όλα τα παραπάνω, επιτρέπουν την ετήσια παραγωγική ικανότητα να ξεπερνά τα 250.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μετά τις επιτυχίες των Mustang Mach-E, E-Transit και F-150 Lightning, η Ford πρόσφατα αποκάλυψε το τέταρτο EV της σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το ηλεκτρικό Explorer, το οποίο θα είναι το πρώτο που θα κατασκευάζεται στην Κολωνία.

Σύντομα θα ακολουθήσει ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο, για το οποίο τα μόνα στοιχεία που ξέρουμε είναι πως θα πρόκειται για ένα σπορ crossover. Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Κολωνία θα είναι το πρώτο ανθρακικά ουδέτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης που εγκαινιάζει η Ford σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ford Cologne EV Center Factory
Ford Cologne EV Center Factory FORD

Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να υποστηρίζει τη δέσμευση της εταιρείας για ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των άμεσων προμηθευτών της έως το 2035. Ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτζ, που συμμετείχε στην εκδήλωση των εγκαινίων της νέας αυτής γραμμής παραγωγής, δήλωσε:

«Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων αντιπροσωπεύει ένα νέο ξεκίνημα και αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της εταιρείας στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία. Αυτά είναι καλά νέα για την Κολωνία, για την αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία, για την ηλεκτρική κινητικότητα και για τη νέα εποχή».

TAGS FORD FORD EXPLORER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ