MERCEDES-BENZ

Διαθέσιμη στην Ελλάδα με κορυφαίο εξοπλισμό η ανανεωμένη Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz CLA new
Mercedes-Benz CLA new MERCEDES-BENZ MEDIA

Η Mercedes-Benz ενισχύει τη θέση της CLA Coupe και της CLA Shooting Brake ως trendsetter στην κατηγορία τους με πολυάριθμες καινοτομίες και αναβαθμισμένο βασικό εξοπλισμό.

Η νέας σχεδίασης μπροστινή ποδιά, η ανανεωμένη μάσκα ψυγείου με μοτίβο αστεριών και ο νέος διαχύτης πίσω εντείνουν τον σπορ χαρακτήρα. Επιπλέον, έρχονται να προστεθούν τα εκσυγχρονισμένα γραφιστικά σχέδια στους προβολείς LED High Performance, οι οποίοι αποτελούν για πρώτη φορά βασικό εξοπλισμό στο μοντέλο της Mercedes-Benz, και τα πίσω φώτα LED.

Mercedes-Benz CLA new
Mercedes-Benz CLA new MERCEDES-BENZ MEDIA


Τα νέα χρώματα βαφής hyper blue (αποκλειστικά για τα μοντέλα CLA) και spectral blue, καθώς και τρία επιπλέον σχέδια ζαντών έως 19 ιντσών, διευρύνουν τις επιλογές για εξατομίκευση του αυτοκινήτου. Τα νέα μοντέλα CLA Coupe και CLA Shooting Brake περιλαμβάνουν στον βασικό εξοπλισμό ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών σχεδίασης πέντε ακτίνων σε Ασημί Βαναδίου ή πέντε διπλών ακτίνων σε πολύ γυαλιστερό μαύρο με στιλπνό φινίρισμα.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του εσωτερικού είναι η ανεξάρτητη διπλή οθόνη, που περιλαμβάνει πλέον μία οθόνη 7 ιντσών και μία 10,25 ιντσών στον βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά είναι διαθέσιμες δύο ευρείες οθόνες 10,25 ιντσών, οι οποίες προσφέρουν μια υπερσύγχρονη ψηφιακή εμπειρία και δημιουργούν μια πολύ ευρύχωρη διαρρύθμιση του χώρου.

Ο υψηλής ποιότητας βασικός εξοπλισμός στις νέες CLA Coupe και CLA Shooting Brake περιλαμβάνει και τα καθίσματα ανέσεων, τα οποία επενδύονται με συνθετικό δέρμα ARTICO και ύφασμα με τρισδιάστατα ανάγλυφα σχέδια σε μαύρο χρώμα. Προαιρετικά, είναι διαθέσιμα σε μοντέρνα γκριζοπράσινη απόχρωση sage grey.

Η Mercedes-Benz έχει αναβαθμίσει σημαντικά τον βασικό εξοπλισμό και έχει προσαρμόσει τη λογική του προσφερόμενου εξοπλισμού ακόμη περισσότερο στις ιδιαίτερες επιθυμίες των πελατών. Για παράδειγμα, ο βασικός εξοπλισμός των δύο νέων μοντέλων CLA περιλαμβάνει ήδη, για παράδειγμα, το σύστημα υποβοήθησης φωτισμού μεγάλης σκάλας, κάμερα οπισθοπορείας και το πακέτο USB, καθώς και δερμάτινο τιμόνι και μπροστινούς προβολείς LED.

Από τη γραμμή εξοπλισμού Progressive, οι πελάτες επωφελούνται επίσης από το πακέτο στάθμευσης και το πακέτο καθρεπτών, καθώς και το πίσω καπό EASY-PACK για τη CLA Shooting Brake. Όσον αφορά τις σχεδιαστικές επιλογές, όπως χρώμα βαφής, επενδύσεις, στοιχεία διάκοσμου και οι τροχοί, οι πελάτες μπορούν να διαμορφώνουν τα οχήματά τους απολύτως εξατομικευμένα.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake
Mercedes-Benz CLA Shooting Brake MERCEDES-BENZ MEDIA


Οι CLA Coupe and CLA Shooting Brake είναι πλέον εξοπλισμένες με την τελευταία γενιά του MBUX νέας σχεδίασης στυλ οθόνης: Το κλασικό στυλ (Classic) εμφανίζει όλες τις σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό, το σπορτίφ (Sporty) εντυπωσιάζει με το δυναμικό στροφόμετρο, ενώ το διακριτικό (Discreet) περιορίζεται μόνο στις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες.

Σε συνδυασμό με τρεις τρόπους λειτουργίας (Πλοήγηση, Υποβοήθηση, Service) και επτά χρωματικούς συνδυασμούς, το όργανο πολλαπλών ενδείξεων και η κεντρική οθόνη μπορούν να προσαρμόζονται στις επιθυμίες του οδηγού και τις εκάστοτε συνθήκες. Η κεντρική οθόνη προσφέρει όλες τις προηγούμενες λειτουργίες, όπως πλοήγηση, μέσα, τηλέφωνο, όχημα κλπ., και λειτουργεί πολύ εξυπηρετικά ως οθόνη αφής.

Το αναβαθμισμένο σύστημα τηλεματικής εντυπωσιάζει με τη νέα σχεδίαση και τη βελτιωμένη απόδοση. Νέο χαρακτηριστικό αποτελεί η ασύρματη συνδεσιμότητα με smartphone μέσω του Apple CarPlay ή του Android Auto Wireless. Για ακόμη περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας, η CLA Coupé και η CLA Shooting Brake διαθέτουν μία πρόσθετη θύρα USB-C και αυξημένη απόδοση φόρτισης USB. Όλες οι θύρες USB είναι φωτιζόμενες.

Με την ενεργοποίηση των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me App, η φωνητική υποβοήθηση Hey Mercedes αποκτά περισσότερες δυνατότητες διαλόγου και μάθησης. Ορισμένες ενέργειες μάλιστα μπορούν να ενεργοποιούνται χωρίς τη φράση «Hey Mercedes». Η φωνητική υποβοήθηση μπορεί επίσης να εξηγεί λειτουργίες του οχήματος.

Αρχικά διαθέσιμος μόνο στη Γερμανία, ο νέος ηχητικός οδηγός διαδρομής «Tourguide», ο οποίος περιλαμβάνεται στη «Φωνητική Υποβοήθηση MBUX» του Mercedes me, κάνει ακόμη πιο συναρπαστικές τις πληροφορίες διαδρομής. Μόλις ακούσει τη φωνητική εντολή «Hey Mercedes, start Tourguide», το MBUX εκφωνεί ενδιαφέροντα στοιχεία για σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται στη διαδρομή.

Σε συνδυασμό με το MBUX τελευταίας γενιάς, το προαιρετικό ηχοσύστημα surround Burmester προσφέρει πλέον την καθηλωτική εμπειρία ήχου Dolby Atmos, η οποία προσδίδει περισσότερο χώρο, καθαρότητα και βάθος στη μουσική. Το Dolby Atmos επιτρέπει την αναπαραγωγή συγκεκριμένων ήχων σε τρισδιάστατο επίπεδο και την προσαρμογή τους σε οποιοδήποτε περιβάλλον αναπαραγωγής.

Τα νέα μοντέλα CLA αποκτούν και βελτιωμένη υποβοήθηση ασφάλειας. Με την αναβάθμιση του Πακέτου υποβοήθησης οδηγού, για παράδειγμα, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας ελέγχεται πιο άνετα χρησιμοποιώντας το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης. Η επόμενη γενιά του Πακέτου στάθμευσης υποστηρίζει τη στάθμευση σε παράλληλες θέσεις και προσφέρει μια προβολή 360 μοιρών με τρισδιάστατες εικόνες για τη στάθμευση με τη βοήθεια κάμερας.

Οι βενζινοκινητήρες έχουν εξηλεκτριστεί στο σύνολό τους και περιλαμβάνουν τετρακύλινδρα σύνολα που διατίθενται σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DCT 7 ή 8 σχέσεων. Ως ήπιοι υβριδικοί, οι κινητήρες εξοπλίζονται με πρόσθετη τροφοδοσία ισχύος 48 Volt, η οποία υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με 10 kW επιπλέον ισχύ.

Η νέα κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό βελτιώνει αισθητά την άνεση και την εμπειρία του πελάτη επιτρέποντας, για παράδειγμα, την εκκίνηση του κινητήρα με χαμηλά επίπεδα κραδασμών και θορύβου, καθώς και το ρολάρισμα με απενεργοποιημένο τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στη διάρκεια της πέδησης και της επιτάχυνσης, η μίζα-δυναμό ανακτά ενέργεια και τροφοδοτεί το ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 12 Volt και την μπαταρία 48 Volt με ηλεκτρική ενέργεια.

Οι τιμές της CLA στην Ελλάδα (τελικές τιμές (συμπ. φόρων))

• CLA 200 49.600€

• CLA 220 4MATIC 54.500€

• CLA 250 4MATIC 57.550€

• CLA 250 e 58.900€

• CLA 200 d 56.950€

• CLA 220 d 61.350€

• Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC 70.800€

• Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ 95.500€

TAGS MERCEDES-BENZ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ