SPORT24

Ηλιάδης: "Το τζούντο διδάσκει σεβασμό και πειθαρχία"

Ηλιάδης: "Το τζούντο διδάσκει σεβασμό και πειθαρχία"

Ο "χάλκινος" Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Ηλίας Ηλιάδης μίλησε στο Sport24 Radio 103,3 για το "Iliadis Cup" που φιλοξενείται το σαββατοκύριακο στο κλειστό του τάε κβο ντο.

Ο Ηλίας Ηλιάδης μίλησε στο Sport24 Radio 103,3 για το τουρνουά U21 "Iliadis Cup" που διεξάγεται το σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο του τάε κβο ντο στο Φάληρο.

Για τη διοργάνωση “Iliadis cup” που διεξάγεται πρώτη φορά φέτος στην Αθήνα: " Πρώτη φορά γίνεται στην Αθήνα. Συνήθως, γινόταν Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη. Πάει όλο και καλύτερα και στην Αθήνα θα έχει πολύ κόσμο. Είναι καλύτερο για το τζούντο να γίνει στην Αθήνα".

Για τις μικρές ηλικίες: " Είναι μια μεγάλη διοργάνωση, όπως γκραν πρι, γκραν σλαμ, αλλά νέων. Θα γίνει στο Παλαιό Φάληρο. Θέλω να καλέσω τον κόσμο να έρθει να δει το τζούντο και να καταλάβει πόσο καλό άθλημα είναι. Θέλω να έρθουν νέα παιδιά για να μάθουν ευγένεια, σεβασμό και πειθαρχία".

Για το από πότε μπορούν τα παιδιά να ξεκινήσουν το τζούντο: "Από 5 χρονών μπορούν να ξεκινήσουν τα παιδιά. Στην αρχή υπάρχουν κάποια παιχνίδια. Από 10 χρονών ξεκινούν τα σοβαρά και οι προπονήσεις. Ουσιαστικά, μέχρι τότε, το παιδί μαθαίνει την αλφαβήτα".

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας: " Υπάρχουν νέα παιδιά που θα μας δώσουν χαρές. Ελπίζω να ακούσω τον Εθνικό ύμνο και να δω την ελληνική σημαία ψηλά. Εγώ θα ήθελα τέσσερα άτομα να πάνε στο Ρίο".

Για το ποιους ξεχωρίζει από τη νέα γενιά του τζούντο: " Δεν θα ήθελα να μιλήσω για κάποιους. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλή η Ελισάβετ Τελτσίδου, όπως και ο αδερφός μου".

Για τον τραυματισμό του: " Είχα έναν τραυματισμό στο χέρι. Ξεκινάω σιγά σιγά να επιστρέφω σε κανονικό πρόγραμμα. Σε δυο βδομάδες θα ξεκινήσω κανονικά. Τέλος Μαΐου έχουμε Μάστερ που θα γίνει στο Μαρόκο και μακάρι να είμαι έτοιμος".

Για το στόχο του στο Ρίο: " Πρώτα κοιτάω το πανευρωπαϊκό στο Μπακού και μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια θα ασχοληθώ με τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ