ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Πρωταθλητής ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ νίκησε 43-40 τον Διομήδη Άργους

Πρωταθλητής ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ νίκησε 43-40 τον Διομήδη Άργους
INTIME SPORTS

Ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ μετά από ένα επικό παιχνίδι που κράτησε δύο ώρες επιβλήθηκε με 43-40 στα πέναλτι επί του Διομήδη Άργους και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Σε ένα από τα πιο δραματικά παιχνίδια στην ιστορία του ελληνικού χαντμπολ ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ κατάφερε να κατακτήσει και το πρωτάθλημα μετά το Κύπελλο κάνοντας το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

Το ματς: Μετά τη νίκη του στον πρώτο τελικό ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ χρειαζόταν ακόμα μία για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έτσι, περισσότεροι 2.000 φίλαθλοί του βρέθηκαν στο PAOK Sports Arena.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο αγώνας είχε μεγάλη ένταση ειδικά ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Ο Διομήδης ήταν εκείνος ο οποίος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ συντηρώντας ένα προβάδισμα 2-3 τερμάτων.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Άργους να προηγείται με 13-14 και μεγάλη ένταση να ακολουθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποβληθούν οι Τσακίρης, Σαμαράς και Ντάσεβιτς.

Ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ ισοφάρισε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο Διομήδης κατάφερε και πάλι να ξεφύγει με τέσσερα τέρματα (20-24 και 23-27) και λίγο αργότερα με πέντε (24-29). Εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ ο οποίος με ένα επί μέρους σκορ 5-0 έστειλε το ματς στην παράταση με γκολ του Τσίλη σε νεκρό χρόνο (29-29).

Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση όπου και εκεί δεν μπόρεσε μία από τις δύο να πάρει τη νίκη. Πότε ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ, πότε ο Διομήδης κατάφερναν να παίρνουν προβάδισμα δύο τερμάτων όμως υπήρχε γρήγορη αντίδραση.

Κάπως έτσι με τέρματα από τους Μαστρογιάννη και Τσίλη και το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 40-40. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ ήταν πιο ψύχραιμος στη συγκεκριμένη διαδικασία και με τρία εύστοχα πέναλτι από τους Πετρίδη, Αλβανό και Κοκκώνη επικράτησε με 43-40 κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ έκανε το νταμπλ στο χαντμπολ περίπου ένα μήνα μετά το αντίστοιχο επίτευγμα για την ομάδα βόλεϊ ανδρών.

Θυμηθείτε το LIVE της σπουδαίας αναμέτρησης.

MVP O ΑΛΒΑΝΟΣ

Μετά την ψηφοφορία των δημοσιογράφων παμψηφεί ψηφίστηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος ο Αλέξης Αλβανός που κατέκτησε τον 12ο τίτλο στην σπουδαία καριέρα του και 4ο νταμπλ με τρεις διαφορετικές ομάδες.

ΠΑΟΚ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 43-40

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-4, 4-7, 7-9, 9-11, 13-14 (ημχ.), 16-17, 17-19, 19-22, 21-24, 24-29, 29-29 (ημχ.), 35-35 (α΄παρ.), 40-40 (β΄παρ.), 3-0 (πεν.)

ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζαγκας, Παλάσκας 4, Γουργούμης, Τσίλης 7, Νικολαϊδης 1, Κοκκώνης 5, Ιωαννίδης 2, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 4, Αλβανός 11, Τσανακτσίδης, Τσακίρης 3, Κωστακίδης, Κεσίδης Β., Καραγκιοζόπουλος, Κεσίδης Σ. 6

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Κυπραίος 4, Μεγαλοοικονόμου, Καρκαλάτος, Κρεμαστιώτης 1, Πασσιάς 2, Νικολίτσας, Μούγιτς 4, Νούγκοβιτς, Ντάσεβιτς 3, Σαμαράς 4, Σπέντζος 3, Ανανιάδης 2, Χαντέλης, Λοίζος, Μαστορογιάννης 17, Σιμιτσής.

Διαιτητές: Τσάκωνας- Χασκής

Κόκκινες: 21:12 Μεγαλοοικονόμου (τρία δίλεπτα), 30:00 Ντάσεβιτς (απευθείας- κρατήθηκε δελτίο),

51:50 Σαμαράς (τρία δίλεπτα), 61:47 Τσακίρης (τρία δίλεπτα), 75:00 Ανανιάδης (τρία δίλεπτα).

Δίλεπτα: 12-10, πέναλτι: 8/9-3/7.

"Φωτιά" το φύλλο αγώνα για τον ΠΑΟΚ

Αναλυτικά όσα αναφέρει: «Στο 13:24 του αγώνα φίλαθλοι της γηπεδούχοι ομάδα έριξαν ένα μπουκάλι νερό στο μέρος του τερματοφύλακα του Διομήδη χωρίς να τον χτυπήσει κάποιος.

Στο 21:22 οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν αναπτήρα στον αγωνιστικό χώρο, προς το μέρος των αθλητών του Διομήδη χωρίς να τραυματιστεί κανείς

Στο 30 αποβάλαμε με κόκκινη κάρτα το ν Λούκα Ντάσεβιτς διότι σε ελεύθερη ρίψη σε νεκρό χρόνο έριξε σκόπιμα τη μπάλα στο πρόσωπο αντιπάλου που ήταν ακίνητος. Το δελτίο του κρατήθηκε

Με τη λήξη του ημιχρόνου άτομα που ήταν διαπιστευμένοι ως σεκιούριτι προσπάθησαν να επιτεθούν στον β΄ προπονητή του Διομήδη Ανδρέα Βασιλόπουλου. Με την παρέμβαση των συνοδών των δύο ομάδων έληξε το συμβάν

Στο 63:23 έφτυναν τους διαιτητές. Έγινε σύσταση από τα μεγάφωνα και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.

Στο 73:05 φίλαθλοι της γηπεδούχοι ομάδας κουνούσαν το δοκάρι της εστίας της φιλοξενούμενης ομάδας. Έγιναν οι απαραίτητης συστάσεις και ο αγώνας συνεχίστηκαν κανονικά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ