ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Κόντρα στη Φερεντσβάρος για το πρώτο αποφασιστικό βήμα στον ημιτελικό του European Cup στο χάντμπολ

Ολυμπιακός: Κόντρα στη Φερεντσβάρος για το πρώτο αποφασιστικό βήμα στον ημιτελικό του European Cup στο χάντμπολ
Ο Σάββας Σάββας πανηγυρίζει γκολ του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη του συμμετοχή σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο χάντμπολ θα αναμετρηθεί με την ισχυρή Φερεντσβάρος με πρώτο παιχνίδι αύριο Σάββατο (20/4, 15:00) στη Βουδαπέστη.

Η μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό έφτασε και στην πρώτη του συμμετοχή σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο χάντμπολ θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο να είναι διαχειρίσιμο ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας (27/4) στο ΚΓ Ηλιούπολης.

Απέναντί του θα βρει την ισχυρή Φερεντσβάρος με πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται το Σάββατο (20/4, 15:00) στη Βουδαπέστη.

Η ομάδα του Πειραιά που έχει αμφίβολους τους τραυματίες Κοτανίδη και Δομπρή, είναι αήττητη φέτος στα ευρωπαϊκά κύπελλα με 8/8, αλλά τώρα έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση.

Το προφίλ της Φερεντσβάρος: 4ο καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη το ουγγρικό

Η Φερεντσβάρος είναι ομάδα με μεγάλη δυναμική και ιστορία, παρότι έχει κατακτήσει μόλις ένα τρόπαιο στην ιστορία της, το Κύπελλο του 1963.

Είναι σταθερά η 3η δύναμη του Ουγγρικού πρωταθλήματος, 4o καλύτερο βάσει ranking πίσω από το γερμανικό, το γαλλικό και το ισπανικό.

Βρίσκεται στη σκιά της υπερδύναμης Βέζπρεμ και της επίσης πανίσχυρης Ζέγκεντ που μονοπωλούν τους εγχώριους τίτλους, αλλά έχουν και σπουδαίες ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Αυτή τη στιγμή είναι στην 3η θέση της βαθμολογία με 29 πόντους με ρεκόρ 13-3-7, πίσω από Βέζπρεμ (46 π. 23-0-0) και Ζέγκεντ (40 π. με 20-0-2). Την περασμένη εβδομάδα έχασε 40-31 εντός έδρας από τη Βέζπρεπ, ενώ από την ίδια ομάδα αποκλείστηκε (37-29) και στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

H Φερεντσβάρος είναι στο Νο27 της Ευρωπαϊκής κατάταξης με 201 πόντους και ο Ολυμπιακός στο Νο49 με 113 με τους Ούγγρους να φτάνουν πέρσι έως τους 16 του European League, ενώ φέτος έχουν 7 νίκες και μόλις 1 ήττα (33-29) από την Βέρνη εκτός έδρας στον 3ο γύρο.

Στο ρόστερ της έχει κάποιους αθλητές εγνωσμένης αξίας όπως ο 35χρονος πλέι μέικερ Λεκάι που έχει αγωνιστεί με τη Βέζπρεμ 3 φορές σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και έχει καταγράψει 173 συμμετοχές και 522 γκολ με την Εθνική Ουγγαρίας.

Επίσης ο Ιμρέ (Δ. εξτρέμ) που υπέγραψε στο Κίελο και ήταν πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ουγγαρίας στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διοργάνωσαν Ελλάδα και Γερμανία το καλοκαίρι, οι διεθνείς Μπάλογκ (Δ. ίντερ), Μπόγκναρ (πλέι μέικερ) που υπέγραψε στην Τσέλιε και ο Α. ίντερ Νάγκι, πρώτος σκόρερ του ουγγρικού πρωταθλήματος τρεις χρονιές (2016, 2022 και 2023).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ