ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Κοντράρεται με Φινλανδία η Εθνική

Κοντράρεται με Φινλανδία η Εθνική
Χάντμπολ-εθνική

Νίκη για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχει για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θέλει κόντρα στην Φινλαδία η Εθνική

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου με δύο νίκες και δύο ήττες ως τώρα, είναι το φαβορί της αναμέτρησης απέναντι στους Σκανδιναβούς, που από την πλευρά τους μετρούν ως τώρα μόνο ήττες και βρίσκονται στην τελευταία θέση. Η ελληνική ομάδα είχε επικρατήσει και εκτός έδρας της Φινλανδίας (30-25), στις 2 Νοεμβρίου.
Οι ελπίδες της εθνικής για πρόκριση στα τελικά της Αυστρίας είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένες, ήδη από την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Ουγγαρία.

Η νίκη αύριο είναι μονόδρομος, ενώ στη συνέχεια (το Σάββατο) η ελληνική ομάδα θα παλέψει για το θαύμα στο Οσιγιεκ, απέναντι στην πανίσχυρη Κροατία.

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές, Νίκος Μάντζος και Παναγιώτης Ιατρούδης, δεν έχουν στη διάθεσή τους τους τραυματίες Σπύρο Μπαλωμένο και Γιώργο Βακάλη και στηρίζουν πολλά στους φορμαρισμένους «λεγεωνάριους» Σάββα Καρυπίδη και Αλέξη Αλβανό, αλλά και στο Νίκο Ριγανά.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ισραηλινοί Κοέν και Πέρετζ. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σλοβακία θα υποδεχθεί αύριο την Κροατία, ενώ ρεπό έχει η πρωτοπόρος Ουγγαρία.

Ενόψει της αυριανής αναμέτρησης στην Κομοτηνή της εθνικής χάντμπολ ανδρών με τη Φινλανδία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο εκ των ομοσπονδιακών προπονητών Παναγιώτης Ιατρούδης και έξι διεθνείς παίκτες έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Παναγιώτης Ιατρούδης: «Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να κινηθούμε αυστηρά στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που κάνει η εθνική για μια αξιοπρόσεκτη παρουσία στα προκριματικά του Euro 2010. Θα πρέπει να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, να μην υποτιμήσουμε ούτε για μια στιγμή τον αντίπαλο. Η Φινλανδία έχει τη δική της δυναμική και παιχνίδια σαν αυτό κερδίζονται με κατάθεση ψυχής και με απόλυτη σοβαρότητα. Κινούμαστε στην προσπάθεια ανανέωσης και προσαρμογής των νέων παιδιών στην Εθνική ομάδα».

Αλέξανδρος Κοτελίδας: «Πρέπει να κινηθούμε με στόχο τη νίκη, με προσοχή στην άμυνα και αιφνιδιασμούς. Όσον αφορά το ματς με την Κροατία το Σάββατο, απέναντι στην Ολυμπιονίκη της Αθήνας και δεύτερη παγκόσμια πρωταθλήτρια με τους πολλούς τίτλους, θα πρέπει να δείξουμε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και η σκέψη μας να στραφεί στο παιχνίδι αυτό μετά το ματς με τη Φινλανδία».

Γιώργος Ζαραβίνας: «Πρέπει να συνεχίσουμε τις πολύ καλές εμφανίσεις που είχαμε με Σλοβακία και στο τουρνουά της Γερμανίας. Έχουμε απουσίες αλλά θα πρέπει να παίξουμε δυνατά στο παιχνίδι με τη Φινλανδία και το Σάββατο να πάμε στην Κροατία με στόχο να εξαντλήσουμε και τις λίγες ελπίδες που έχουμε για πρόκριση στο Euro 2010».

Χαρίλαος Δέλλιος: «Θέλει προσοχή το παιχνίδι. Θέλει σοβαρότητα γιατί όταν δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία μπορείς να βρεθείς προ εκπλήξεων. Σε αυτή τη συνάντηση θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να αποζημιώσουμε και τον κόσμο που θα έρθει να μας συμπαρασταθεί».

Γιώργος Κότσιφας: «Οφείλουμε να κάνουμε μια πολύ καλή εμφάνιση με τη Φινλανδία και μετά να τα δώσουμε όλα στα επόμενα παιχνίδια, με στόχο να καταφέρουμε μια δυνατή παρουσία στα παιχνίδια αυτά. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό όπως είναι πάντα».

Νίκος Βουτσάς: « Οι προπονητές μας έχουν ζητήσει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα, να σκοράρουμε και να έχουμε διαρκή εγρήγορση και στα 60 λεπτά του αγώνα. Για το παιχνίδι με την Κροατία εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και θα τα παίξουμε όλα για όλα».

Δημήτρης Μπαντής: «Στόχος είναι οι δυο βαθμοί στο παιχνίδι με τη Φινλανδία, θέλοντας να υπάρξει συνέχεια στις τελευταίες καλές εμφανίσεις μας. Αναφορικά με το παιχνίδι με την Κροατία, εκεί θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε επιστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις μας».






















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ