ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αναβλήθηκε το Final-4

Αναβλήθηκε το Final-4
Λαμία-επεισόδια-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Αναβλήθηκε το Final-4 λόγω επεισοδίων μέσα και έξω από το γήπεδο. Βίντεο από το κατεστραμμένο κλειστό

Οι οπαδοί των δύο ομάδων άρχισαν την ανταλλαγή φωτοβολίδων και μολότοφ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός. Στη συνέχεια άρχισαν να ξηλώνουν τα καθίσματα με αποτέλεσμα το γήπεδο να μοιάζει... καλοκαιρινό! Ολοκλήρωσαν το καταστροφικό έργο τους, υπό το βλέμμα λίγων μόνο δυνάμεων της αστυνομίας, βάζοντας φωτιά και διαλύοντας το σκέπαστρο του κλειστού γυμναστηρίου. Όπου φύγει φύγει ο άμαχος πληθυσμός. Μία γυναίκα που εργαζόταν στη γραμματεία τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο!
Μάταια προσπαθούσαν οι παίκτες των δύο ομάδων να ηρεμήσουν τους οπαδούς τους! Τελικά, αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια, σοκαρισμένοι από όσα έβλεπαν να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους. Βέβαια οι παίκτες (κυρίως) της ΑΕΚ είναι συνηθισμένοι σε επεισόδια των οπαδών τους (σ.σ. οι δύο ομάδες είναι συχνά πυκνά... καλεσμένες του αθλητικού δικαστή), αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό! Βέβαια ήταν και η πρώτη φορά που οι οπαδοί των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συναντιούνται σε φάιναλ φορ (σ.σ. το 2009 ο ΠΑΟΚ δεν συμμετείχε στο final-4 των Σερρών).

Το final-4 του Κυπέλλου αναβλήθηκε επ' αόριστον και λογικά θα ματαιωθεί, καθώς δεν υπάρχουν κλειστά γυμναστήρια για να φιλοξενήσουν αγώνες χάντμπολ. Και ποιά αστυνομική διεύθυνση θα αναλάβει την ευθύνη;

Στις 12 Ιουνίου η εθνική ανδρών αντιμετωπίζει τη Γερμανία στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2011. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Δούκας (σ.σ. ας μην ξεχνάμε ότι οι πραγματικοί χαμένοι είναι ο Δούκας και τα Βριλήσσια που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο δεύτερο ημιτελικό) έχουν διεθνείς στο ρόστερ τους. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπορεί να περιμένει.

Αρκετοί ήδη επέρριψαν ευθύνη στην ΟΧΕ για την ανάθεση του final-4 στη Λαμία! Δεν υπολόγισαν ή προέβλεψαν, όπως ισχυρίστηκαν ορισμένοι, την παρουσία των φιλάθλων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ (οι υπόλοιπες ομάδες ειδικά της περιφέρειας έχουν κόσμο, αλλά δεν δημιουργεί προβλήματα γιατί αγαπάει το άθλημα). Όταν η ΟΧΕ ανέθεσε το final-4 στη Λαμία, τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο ΠΑΟΚ δεν είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους.

Η διοργάνωση δεν μπορούσε να γίνει (ξανά) στη Θεσσαλονίκη και στο "Μίκρα 3", το μοναδικό κλειστό που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες χάντμπολ (σ.σ. στην Πυλαία αγωνίζεται η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ). Στην Αθήνα δεν υπάρχουν διαθέσιμα κλειστά γυμναστήρια που πληρούν τις προϋποθέσεις, με την ΟΧΕ να μην μπορεί να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του διευθυντή στο κλειστό του Τροκαντερού.

Θα γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί αν φέρει ευθύνη η αστυνομία, γιατί καθυστέρησε να φτάσει στον τόπο του... εγκλήματος. Θα πρέπει να γίνει επίσης έρευνα για να διαπιστωθεί, αν όντως οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ζήτησαν την απελευθέρωση των οπαδών που συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου (29/5)!

Και να φανταστείτε ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ ήθελαν να τιμήσουν την επέτειο της Άλωσης της Πόλης. Είχαν συμφωνήσει να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη του ημιτελικού και να μπουν στο γήπεδο οι παίκτες και των δύο ομάδες, κρατώντας τη σημαία με τον "δικέφαλο" αετό! Κρίμα που το ειρηνικό κλίμα δεν επικράτησε και στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών τους.

Το χρονικό της ντροπής
Ωρα 14:40, ο αγώνας δεν πρόκειται να ξεκινήσει αν δεν εκκενωθεί το γήπεδο από τους οπαδούς των δύο ομάδων. Αυτή τη στιγμή όμως κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο!

Σύμφωνα με την Live ενημέρωση από το OlaPaok.gr , μία φωτοβολίδα καίει μηχανήματα καναλιού. Συνεχής είναι η ρίψη φωτοβολίδων και καθισμάτων και τα ΜΑΤ δεν αντιδρούν καθόλου. Απλά κοιτούν! Οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια!

Ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης δηλώνει πως δύσκολα θα ξεκινήσει ο αγώνας, την ίδια ώρα που μία από τις γραμματείς του αγώνα έχει χτυπηθεί!

Ωρα 14:50, έχουν κλείσει οι πόρτες και μέσα στο κλειστό βρίσκονται μόνο οπαδοί και λίγοι αστυνομικοί. Έχουν γίνει πέντε συλλήψεις σύμφωνα με πληροφορίες. Πυροσβεστικά οχήματα κατευθύνονται στο κλειστό γήπεδο. Οι κάτοικοι που μένουν κοντά στο γήπεδο έχουν βγει ανάστατοι στα μπαλκόνια τους. Οπαδοί της ΑΕΚ έχουν μπει στα αποδυτήρια των παικτών του ΠΑΟΚ. Σκηνές απείρου κάλλους!

Ωρα 15:05, το γήπεδο τελικά εκκενώθηκε, αλλά είναι απίθανο να γίνει το final-4 καθώς οι οπαδοί το έχουν καταστρέψει!!

Ωρα 15:15, ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας Σίμος Λαζαρίδης δηλώνει πως το final-4 δεν θα γίνει. Και πως να γίνει όταν έχουν ξηλωθεί τα μπάνια, τα καθίσματα και έχει καεί το παρκέ του "Χαλκιοπούλειου"!

Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει στην πόλη της Λαμίας από νωρίς το πρωί.

Δείτε τα αποκλειστικά βίντεο του OlaPaok.gr













































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ