ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το Ισραήλ απαγορεύει στον χρυσό Ολυμπιονίκη Ντολγκοπιάτ να παντρευτεί

 Ο Αρτέμ Ντολγκοπιάτ "χρυσός" Ολυμπιονίκης στον τελικό των ασκήσεων εδάφους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Ο Αρτέμ Ντολγκοπιάτ "χρυσός" Ολυμπιονίκης στον τελικό των ασκήσεων εδάφους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο © 2021 NATACHA PISARENKO/AP IMAGES

Ο Ισραηλινός "χρυσός" Ολυμπιονίκης, Αρτέμ Ντολγκοπιάτ, δεν πρόλαβε να χαρεί τη μεγάλη του επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς η χώρα του απαγορεύει να παντρευτεί την αγαπημένη του, λόγω διαφορετικής καταγωγής των γονιών του.

Ο Αρτέμ Ντολγκοπιάτ αναγκάστηκε να κατέβει γρήγορα από τον έβδομο ουρανό στον οποίο "πετούσε" μετά τον θρίαμβό του στον τελικό των ασκήσεων εδάφους ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά γυμναστικής.

Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο για το Ισραήλ στη διοργάνωση του Τόκιο και πρώτο στην Ιστορία των Ολυμπιακών στη γυμναστική.

Ο 24χρονος γυμναστής έτυχε υποδοχής ήρωα την Τρίτη (3/8) κατά την επιστροφή του στο Τελ Αβίβ, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ναφταλί Μπένετ, να κάνει λόγο για ιστορική επιτυχία. Δεν άργησαν όμως, να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα "σύννεφα".

Για την ακρίβεια, ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης αντιμετωπίζει προσωπικά προβλήματα με την κυβέρνηση της χώρας του, η οποία δεν του επιτρέπουν να παντρευτεί, λόγω διαφορετικής καταγωγής των γονιών του.

Ο Ντολγκοπιάτ γεννήθηκε στην Ουκρανία. Ο πατέρας του είναι Εβραίος, η μητέρα του όμως όχι. Και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα, καθώς σύμφωνα με τους αυστηρή θρησκευτική παράδοση πρέπει η μητέρα να είναι Εβραία για να μπορέσει να γίνει αποδεκτός ο γάμος.

Ο νεαρός γυμναστής σκέφτηκε πως θα ήταν καλή ιδέα να γίνει πολιτικός γάμος σε χώρα του εξωτερικού, ώστε να λυθεί το θέμα, αλλά η οικογένεια της μνηστής του αρνήθηκε.

Η μητέρα του μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και τόνισε: "Δεν του επιτρέπουν να παντρευτεί, γιατί εγώ δεν είμαι Εβραία".

Το θέμα έχει αποκτήσει και πολιτικές διαστάσεις με τη Μεράβ Μικαελί, αρχηγό του εργατικού κόμματος, που μετέχει στον πολυκομματικό κυβερνητικό σχηματισμό και είναι υπουργός μεταφορών και οδικής ασφάλειας, να δηλώνει την υποστήριξη της στον Ντολγκοπιάτ:

"Ήρθε ο καιρός όπου ο καθένας σε αυτή τη χώρα να μπορεί να παντρεύεται όπως θέλει".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ