ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ

Πετρούνιας: Εξαιρετική εμφάνιση και πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Πετρούνιας: Εξαιρετική εμφάνιση και πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκέντρωσε 14.900 βαθμούς στον προκριματικό των κρίκων και αυτή η επίδοση εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα του χαρίσει μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αμβέρσας.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας τα πήγε εξαιρετικά στον προκριματικό των κρίκων, καθώς συγκέντρωσε 14.900 βαθμούς (8.600 εκτέλεση, 6.300 η δυσκολία), οι οποίοι μέχρι και τη σειρά του (αγωνίστηκε 34ος) τον έφεραν στην πρώτη θέση και του εξασφάλισαν μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας.

Ο μίδας των κρίκων άφησε πίσω του για λίγους βαθμούς τον Αζέρο Νικίτα Σιμόνοφ, που συγκέντρωσε 14.666 βαθμούς. Θυμίζουμε πως στον τελικό, που θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο (07/10), ο Πετρούνιας στοχεύει στο χρυσό που θα του δώσει την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι φιναλίστ στους κρίκους και σε όλα τα αγωνίσματα θα αναδειχθούν επίσημα το μεσημέρι της Κυριακής (01/10), με την ολοκλήρωση του προκριματικού ανδρών, αλλά ο "άρχοντας των κρίκων" έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει από τώρα την είσοδό του στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου (07/10), μέσα από τον οποίο προσδοκά να κατακτήσει την ολυμπιακή πρόκριση για το Παρίσι 2024.

Τη δική του προσπάθεια έκανε ο Στέφανος Τσολακίδης, ο οποίος βαθμολογήθηκε με 12,933 στο δίζυγο και είναι προς το παρόν 33ος στην κατάταξη του αγωνίσματος, μένοντας εκτός προνομιούχου οκτάδας.

Στον τελευταίο προκριματικό όμιλο (Κυριακή 01/10, ώρα 13:15 - 15:05) θα αγωνιστεί επίσης ο Νίκος Ηλιόπουλος, ο οποίος θα διεκδικήσει την Ολυμπιακή πρόκριση μέσω του σύνθετου ατομικού. Ο 29χρονος πρωταθλητής θα κυνηγήσει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και στα έξι όργανα, ώστε το βαθμολογικό άθροισμα να τον φέρει ψηλά στην κατάταξη του σύνθετου ατομικού και να του χαρίσει ένα από τα οκτώ εισιτήρια που θα δοθούν στους εκπροσώπους ισάριθμων χωρών (εξαιρούνται οι αθλητές των χωρών που θα κερδίσουν ομαδική πρόκριση).

TAGS ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ