ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Όπου Λευτέρης και μετάλλιο

Όπου Λευτέρης και μετάλλιο
Κοσμίδης

"Aργυρός" ο Λ.Κοσμίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Χάλκινο μετάλλιο για τον Πετρούνια

Ο Κοσμίδης (ή Ελευθέριος όπως τον αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης), νικητής το 2008 στο Κατάρ, κατετάγη δεύτερος στον τελικό των ασκήσεων εδάφους με 15,125 βαθμούς. Πρώτος ήταν ο Κροάτης Τόμισλαβ Μάρκοβιτς με 15,275 και τρίτος ο Γάλλος Τομά Μπουαΐλ με 15,100 βαθμούς.
O αθλητής του συλλόγου Ειρήνη Περιστερίου σχολίασε " είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου. Εκ των προτέρων, δεν με ενδιέφερε ποια θέση θα έπαιρνα. Το μόνο που ήθελα ήταν να βγάλω σωστά το νέο πρόγραμμά μου, το οποίο έχει αρχική αξία 16,800 και περιλαμβάνει μια άσκηση που την εκτελεί μόνο ένας ακόμα αθλητής στον κόσμο. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να βγω πρώτος και μόνο για το γεγονός ότι παρουσίασα στους κριτές ένα τέτοιο πρόγραμμα. Όπως και να' χει, όμως, αυτός ο αγώνας ήταν για μένα μια καλή προπόνηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα".

Στους κρίκους είχαμε διπλή συμμετοχή με δώρο πιθανότανα ένα αεροπορικό εισιτήριο για το Λονδίνο. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το πρώτο μεγάλο μετάλλιο στην καριέρα του, το χάλκινο με 15,375 βαθμούς.

" Ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο είναι κάτι που πάντοτε ονειρευόμουν και ήθελα. Μετά την καλή εμφάνιση και την τέταρτη θέση του προκριματικού, μπήκα στον τελικό έτοιμος να πετύχω κάτι παραπάνω και τα κατάφερα. Ήμουν ψυχολογικά προετοιμασμένος γι' αυτό και χαίρομαι επίσης για το γεγονός ότι σήμερα παρουσιάστηκα βελτιωμένος. Θα μπορούσα, βέβαια, να πάω ακόμα καλύτερα, αφού πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης".

Αντίθετα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας, ο Δημοσθένης Ταμπάκος βρέθηκε στην 5η θέση με 15,200 βαθμούς. Η ελληνική ομοσπονδία θα αποφασίσει αν η εμφάνιση του Ταμπάκου ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει τη θέση στην αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, διαφορετικά θα προτιμηθεί ο Πετρούνιας.

Ο Ταμπάκος ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του: " Ήταν μια καλή εμφάνιση. Οι χρόνοι στα δυναμικά σημεία του προγράμματος ήταν ιδανικοί. Επίσης, μέτρησε ο ανάποδος σταυρός, η αξία του οποίου ήταν υπό αμφισβήτηση στον προκριματικό. Ένα λάθος έριξε κατά 20 εκατοστά την αρχική αξία του προγράμματος και μείναμε εκτός βάθρου. Δεν παύει, όμως, να είναι ένας ακόμα τελικός και μία επιπλέον αγωνιστική εμπειρία. Θεωρώ ότι ο αγώνας αυτός ήταν απαραίτητος σ' αυτή τη φάση, γιατί είδαμε τα σημεία που πρέπει να βελτιώσουμε για την συνέχεια".

Το χρυσό μεταλλιο στους κρίκος πήρε ο Γάλλος Ντάνι Πινέιρο Ροντρίγκες με 16,125 βαθμούς με δεύτερο τον Ιταλό Ματέο Αντζιολέτι με 15,525.

Στις γυναίκες, εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Βικτωρία Τσακαλίδου στο άλμα. Με βαθμολογία 13,087 πήρε την πέμπτη θέση. Ήταν η πρώτη συμμετοχή της Τσακαλίδου σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και είδε τη Σουηδέζα Ίντα Γιόνσον να αναδεικνύεται νικήτρια με 13,712 βαθμούς.

" Είμαι χαρούμενη από το γεγονός ότι συμμετείχα για πρώτη φορά σ' έναν τελικό παγκοσμίου κυπέλλου, όμως δεν έμεινα ικανοποιημένη και από τη θέση μου. Το πρώτο μου άλμα ήταν πολύ καλό, όμως οι κριτές το βαθμολόγησαν υπερβολικά αυστηρά, ενώ το δεύτερο άλμα δεν βγήκε όπως ήθελα. Όπως και να' χει, η παρουσία μου στη διοργάνωση ήταν μια πολύ όμορφη και ωφέλιμη εμπειρία", υποστήριξε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Τη σκυτάλη παίρνουν την Τετάρτη (30/9) ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο και η Βασιλική Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας.
















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ