Μια αθλητική απόδραση στην καρδιά της μεσσηνιακής γης

Ανάμεσα σε θάλασσα, ελαιώνες και αθλητικούς παλμούς, το Navarino Challenge μετατρέπει κάθε άνοιξη τη Μεσσηνία σε μια εμπειρία ζωής που συνδυάζει σώμα, ψυχή και γεύση.
Υπάρχουν ταξίδια που γεμίζουν το μυαλό με εικόνες. Υπάρχουν και εκείνα που μένουν στο σώμα – κυριολεκτικά.
Το Navarino Challenge, η καθιερωμένη γιορτή του αθλητικού τουρισμού, επιστρέφει κάθε χρόνο για να αποδείξει ότι η ευεξία, ο αθλητισμός κι η απόλαυση της ζωής μπορούν να συνυπάρχουν ιδανικά.
Στην καρδιά της μεσσηνιακής φύσης, εκεί όπου το πράσινο των ελαιώνων αγγίζει το μπλε του Ιονίου, ζήσαμε ένα τριήμερο που ήταν πολλά περισσότερα από μια απλή αθλητική διοργάνωση.
Από τις 9 έως τις 11 Μαΐου, η Costa Navarino μετατράπηκε σε ένα φυσικό γήπεδο χωρίς τοίχους.
Η ενέργεια του τόπου, οι αγώνες, οι άνθρωποι, αλλά και η παρουσία της Miele ως Platinum Χορηγού διαμόρφωσαν ένα σκηνικό γεμάτο αδρεναλίνη, γεύση και πολιτισμό.
Πέντε χιλιόμετρα, μια εμπειρία
Η διαδρομή των 5 χλμ. powered by Miele δεν ήταν απλώς ένας αγώνας τρεξίματος. Ήταν ένας συνδυασμός φυσικής άσκησης και αισθητηριακής απόλαυσης.
Με φόντο τη μεσσηνιακή φύση και συνοδεία… φρεσκοαλεσμένου καφέ από τις καφετιέρες της Miele, γιατί έτσι ξεκινούν σωστά οι μεγάλες μέρες, εκατοντάδες δρομείς ένιωσαν το “κάτι παραπάνω” που υπόσχεται κάθε χρόνο το Navarino Challenge.
Η Miele τίμησε όλους όσοι τερμάτισαν, προσφέροντας τους μαγειρικά δώρα, σε μια κίνηση που συνδέει την αθλητική επίδοση με την εμπειρία της καθημερινής ποιότητας.
Όταν η γεύση γίνεται άθλημα
Αν νομίζετε ότι ο αθλητισμός τελειώνει στις γραμμές του γηπέδου ή του στίβου, μάλλον δεν έχετε βρεθεί σε ένα cooking session της Miele.
Στο Miele Open House, η κουζίνα μετατράπηκε σε αρένα δημιουργίας. Ο Έκτορας Μποτρίνι, σε δυο μοναδικά masterclasses, κι ο σεφ Αλέξανδρος Συνγκιρίδης, με τις θεματικές του ενότητες, από το Pasta Bar μέχρι το μεσσηνιακό picnic, απέδειξαν ότι η γαστρονομία δεν είναι απλώς τροφή.
Είναι πολιτισμός, είναι τέχνη, είναι ένα σύγχρονο “άθλημα” με ψυχή και στόχο.
Με την αιχμή της τεχνολογίας της Miele να αναδεικνύει τις συνταγές και τα τοπικά προϊόντα της μεσσηνιακής γης, τα sessions συνδύαζαν την ελληνική παράδοση με την καινοτομία.
Το ριζότο με ελληνικό καφέ και λεμόνι, ή το κοτόπουλο sous vide με πευκοβελόνες, δεν ήταν απλώς πιάτα.
Ήταν ιστορίες που αφηγούνταν την ταυτότητα του τόπου και του οργανισμού που στηρίζει την ποιότητα σε κάθε της έκφανση.
Αθλητισμός κι έμπνευση
Η Miele δεν έμεινε στον ρόλο του χορηγού-θεατή. Είχε ενεργό ρόλο και στο ποδόσφαιρο, με τη συνεργασία της με τη Falcon’s Academy του Κώστα Κατσουράνη, και φυσικά στο γκολφ, που βρήκε στη μεσσηνιακή γη ένα ιδανικό φυσικό πεδίο.
Αθλήματα για το σώμα, το μυαλό, και τη ψυχή.
Και κάπως έτσι, η εμπειρία ολοκληρώθηκε με τη βραδιά των απονομών – όχι για τα ρεκόρ ή τις επιδόσεις, αλλά για το ήθος, το πάθος, και την επιρροή που μπορεί να έχει ο αθλητισμός στις ζωές των ανθρώπων.
Ξεχωριστή ήταν η στιγμή της βράβευσης της οικογένειας Γιαννάκη, με τον Θάνο Κυριαζή (Managing Director του Cluster Andria Aegean) να υπογραμμίζει πως η Miele δεν είναι απλώς μια εταιρεία, αλλά ένας θεσμός που υπηρετεί την ποιότητα σε κάθε της μορφή.
Το φαγητό ως τόπος συνάντησης
Αν κάτι έμεινε έντονα χαραγμένο στη μνήμη μου, ήταν οι γιαγιάδες του Traditional Messinian Cooking Experience.
Με τα χέρια τους να κουβαλούν ιστορίες και τις λέξεις τους να φέρνουν συγκίνηση, έκαναν τον πιο σύγχρονο φούρνο της Miele να αποκτήσει ψυχή.
Το φαγητό, για εκείνες και για τη Miele, είναι συνάντηση.
Είναι μοίρασμα. Είναι ένας τρόπος να φτιάχνεις, όχι μόνο πιάτα, αλλά και αναμνήσεις.
Κάτι παραπάνω από μία απλή διοργάνωση
Το Navarino Challenge δεν είναι ένας ακόμα σταθμός στο καλεντάρι των δρομέων. Είναι ένας προορισμός ζωής.
Κι η Miele, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, υπενθυμίζει ότι το να στηρίζεις τον αθλητισμό σημαίνει να στηρίζεις την ποιότητα, την ευεξία και την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με το περιβάλλον τους, είτε αυτό είναι μια κουζίνα είτε ένα μονοπάτι ανάμεσα στους ελαιώνες.