MARKET

Κορονοϊός: 93 νεκροί στην Ελλάδα - 72 νέα κρούσματα

Κορονοϊός: 93 νεκροί στην Ελλάδα - 72 νέα κρούσματα
EUROKINISSI

Αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων του κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου το υπουργείο Υγείας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 93 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί συνολικά 2.081 κρούσματα στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα τoυ Σαββάτου 72 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 2.081. Το 56.8% αφορά σε άντρες.

Συνολικά, έχουν χάσει τη ζωή τους 93 άνθρωποι, αφού μέσα στο τελευταίο 24ωρο "έφυγαν" άλλοι τρεις συμπολίτες μας. Οι 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 72 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επίσης στους 75 ανέρχονται σήμερα οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 15 είναι οι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, 70 ετών και άνω. Επίσης 15 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 37.344 κλινικά δείγματα.

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: "ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ"

Ανακοινώσεις για την εξέλιξη του κορονοϊού έκανε κι ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Μεταξύ άλλων τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων στη Νέα Σμύρνη Λάρισας ήταν υποδειγματική με ευθυγράμμιση με τα μέτρα περιορισμού, ενώ προειδοποίησε πως δεν πρέπει να "χαλαρώσει" η συμπεριφορά των πολιτών.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς: "Τα δεδομένα σταθμίζονται σε βάση 12ωρου. ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός. Στο σύνολο των 333 τεστ είχαμε 4 θετικά κρούσματα, άρα έχουμε συνολικά 25 θετικά κρούσματα για τη Λάρισα. Θέλω να ευχαριστήσω τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των οικισμών που μπήκαν σε καραντίνα γιατί τηρούνται σε συντριπτικό βαθμό τα μέτρα. 15 που νοσούν μεταφέρθηκαν σε κάντρο αποκατάστασης ενώ τα τεστ θα επεκταθούν και σε όμορους οικισμούς.

Συνεχίζονται όλοι οι έλεγχοι σε αεροδρόμια και χώρους εισόδου. Σε όσους ήρθαν χθες έγιναν έλεγχοι και είχαμε μόνο ένα κρούσμα. Μειώνεται ο αριθμός όσων είναι σε καραντίνα από το εξωτερικό και ελέγχονται συνέχεια. Περνάμε από τη φάση της υπομονής στη φάση της επιμονής και της συνέπειας. Προχωράμε στην αύξηση του αριθμού των υπαίθριων αγορών που θα λειτουργούν παράλληλα ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο του συγχρωτισμού. Οι λαϊκές στην Αττική γίνονται από 111, 222, από τη Δευτέρα. Λόγω ελέγχων ανεστάλη η λειτουργία τεσσάρων αγορών".

"Το να περπατήσουμε για μισή ώρα είναι θεμιτό. Το να πηγαίνουμε με τα οχήματά μας για άσκηση σε άλλες περιοχές είναι αθέμιτο. Για τη Μεγάλη Εβδομάδα, όσοι πιστεύουμε, πρέπει να ακούσουμε την Ιερά Σύνοδο και την Πολιτεία και να προσευχηθούμε σπίτια μας", κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ