MARKET

H NIKE παρουσιάζει το νέο Mercurial Superfly

H NIKE παρουσιάζει το νέο Mercurial Superfly

Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, ο Cristiano Ronaldo, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του ταχύτερου έως τώρα ποδοσφαιρικού παπουτσιού της Nike. Από το πρώτο Mercurial του 1998 στο Superfly του 2014. Το Sport24.gr ήταν εκεί!

Η Nike ήταν αυτή που καθόρισε για πάντα την βιομηχανία των ποδοσφαιρικών ειδών και συνεχίζει την παράδοση της παρουσιάζοντας την νέα γενιά Mercurial, ανταποκρινόμενη στην ταχύτητα που χαρακτηρίζει πλέον το ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Ο Cristiano Ronaldo την Παρασκευή (25/4) στην Μαδρίτη, ήταν αυτός που παρουσίασε το νέο μοντέλο. Το Sport24.gr ήταν εκεί, δίνοντας το παρόν σε άλλο ένα γεγονός παγκόσμιου βεληνεκούς και αστέρων, όταν ο Πορτογάλος άσος έκανε την εμφάνιση του με την φανέλα της Εθνικής του ομάδας (όπως μπορείτε να δείτε στο αποκλειστικό βίντεο του Sport24 πιο πάνω και τις φωτογραφίες που ακολουθούν στο κείμενο με τον σταρ της Ρεάλ) προκειμένου να λανσάρει το νέο παπούτσι της Nike!

H NIKE παρουσιάζει το νέο Mercurial Superfly

Μετά από έρευνα τεσσάρων ετών και την ανάπτυξη στο Nike Sport Research Lab, δημιουργήθηκε η τεχνολογία Superfly.

Freddos: Στη Μαδρίτη με τους φίλους (περνάμε υπέροχα)

Η ταχύτητα πλέον είναι το νούμερο ένα ζητούμενο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και η Nike αξιοποιώντας την εμπειρία των κορυφαίων παικτών στον πλανήτη φέρνει επανάσταση σε αυτόν τον τομέα με το νέο της παπούτσι.

H NIKE παρουσιάζει το νέο Mercurial Superfly
H NIKE παρουσιάζει το νέο Mercurial Superfly

Το πρώτο Mercurial, που παρουσιάστηκε το 1998, ήταν ένα πρωτότυπο και σχεδιαστικά ριζοσπαστικό παπούτσι που καθιέρωσε τη Nike ως πρωτοπόρο στην καινοτομία των ποδοσφαιρικών παπουτσιών. Και το Sport24.gr ήταν εκεί, στην παρουσίαση του νέου Mercurial Superfly 2014.

Η εξέλιξη όμως είναι διαρκής και με το νέο Mercurial Superfly, η Nike δε δημιουργεί απλά ένα ακόμη παπούτσι τελευταίας τεχνολογίας, αλλά πρωτοπορεί όσον αφορά στην ταχύτητα μέσα στο γήπεδο.

"Με τις σχεδιαστικές του καινοτομίες, το 2014 Superfly κάνει ένα τεράστιο άλμα μπροστά όσον αφορά στα ποδοσφαιρικά παπούτσια υψηλών επιδόσεων και στο πόσο βοηθάνε τους ποδοσφαιριστές στην απόδοσή τους", δήλωσε στην παρουσίαση της Μαδρίτης ο Mark Parker, NIKE Inc. President και CEO.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Nike Flyknit και ένα άκρως εντυπωσιακό και τολμηρό design, το Mercurial Superfly θα γίνει το ποδοσφαιρικό παπούτσι που θα επιλέγουν οι ταχύτεροι παίκτες.

H NIKE παρουσιάζει το νέο Mercurial Superfly

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Από την αρχή, το Mercurial ήταν συνώνυμο της ταχύτητας. Τί σημαίνει όμως το νέο Mercurial Superfly; Το καινούργιο μοντέλο της Nike είναι σχεδιασμένο για τον παίκτη που βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά – τόσο από τον αντίπαλο που τον μαρκάρει όσο και στο ίδιο το παιχνίδι.

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία του, το παπούτσι αυτό δίνει τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητές τους και να κερδίσουν εκείνο το κλάσμα του δευτερολέπτου που θα δημιουργήσει μια ευκαιρία.

H NIKE παρουσιάζει το νέο Mercurial Superfly

"Η καινοτομία για τους καλύτερους του παιχνιδιού αποτελεί την καρδιά και τη ψυχή της Nike. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του ποιοι είμαστε", δήλωσε ο Trevor Edwards στην παρουσίαση και συμπλήρωσε: "Και, καθώς οι παίκτες γίνονται πιο γρήγοροι και δυνατοί, προκαλούν και εμάς τους ίδιους να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Αθλητισμός σημαίνει διαρκής πρόοδος και αυτό είναι και η Nike.

Σήμερα είναι η κορύφωση αυτού του ταξιδιού, στο δρόμο για τη Βραζιλία. Είναι ένα ταξίδι καινοτομίας που τροφοδοτείται από το πάθος μας για το παιχνίδι. Όπως και οι παίκτες για τους οποίους σχεδιάζουμε, όταν πρόκειται για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τα δίνουμε όλα για όλα. Όταν τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα πάνω σου, πρέπει να φέρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στη Nike, ζούμε για αυτές τις στιγμές. Είναι αυτό το οποίο κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι τα όνειρα ολόκληρων χωρών στηρίζονται στις αποδόσεις των αθλητών μας και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι έχουν ό,τι χρειάζονται για να πετύχουν. Κάθε μέρα προκαλούμε τους εαυτούς μας ώστε να ανταποκριθούμε στις φιλοδοξίες τους. Επιλέγουν την επιτυχία. Και αυτό επιλέγουμε και εμείς".

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ

Ο επαναστατικός σχεδιασμός του Mercurial Superfly στηρίζεται στην πιο προηγμένη τεχνολογία της Nike: το Nike Flyknit. Χάρη στη νέα, τριπλή ύφανση, υπάρχει λιγότερο υλικό ανάμεσα στο πόδι και την μπάλα ώστε να βελτιώνεται η αίσθηση των παικτών, στοιχείο ζωτικής σημασίας όταν λειτουργούν σε μεγάλες ταχύτητες. Το ψηλό Dynamic Fit Collar, που μεταμορφώνει ριζικά τη σιλουέτα του Mercurial, είναι σχεδιασμένο για καλύτερη εφαρμογή και πιο έντονη αίσθηση ότι το παπούτσι αποτελεί προέκταση του ποδιού.

H NIKE παρουσιάζει το νέο Mercurial Superfly

"Οι παίκτες μάς έχουν πει ότι το Mercurial έχει εξαιρετική εφαρμογή", δήλωσε ο Phil McCartney, VP of Sport Performance Footwear. "Το νιώθουν σαν επέκταση του σώματός τους, καθώς το Dynamic Fit Collar ενώνει το πέλμα, τον αστράγαλο και τη γάμπα. Αφαιρεί τους περισπασμούς και επιτρέπει στον παίκτη να φτάνει πιο γρήγορα την μπάλα και να ελίσσεται ταχύτερα με αυτή. Αυτό είναι και το τεράστιο πλεονέκτημα του Flyknit: μας επιτρέπει να προσαρμόζουμε καλύτερα το παπούτσι στα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη".

Μια άλλη σημαντική πρωτοποριακή προσθήκη είναι τα Superfly’s Brio cables, καλώδια τα οποία είναι ενσωματωμένα στο πάνω τμήμα και συνδέονται με την εξωτερική σόλα. Συνδέοντας αυτό το -όμοιο με τένοντα- στήριγμα με τη φτέρνα, το Superfly λειτουργεί σαν σφεντόνα που βοηθά στην εκτόξευση του παίκτη προς τα εμπρός.

Επιπλέον, μια νέα, πιο ευέλικτη επιφάνεια από ανθρακονήματα σε όλο το μήκος του παπουτσιού βοηθά τους παίκτες να κάνουν πιο αποτελεσματικό -σε θέμα μετάδοσης ενέργειας- κάθε τους πάτημα στο έδαφος.

Επιπλέον τάπες στη φτέρνα του παπουτσιού προσφέρουν σταθερότητα, ενώ έχει αυξηθεί η πρόσφυση στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, ώστε οι παίκτες να έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα και δύναμη ώθησης κατά το κρίσιμο τελευταίο 10% του βηματισμού τους.

"Τα τέσσερα χρόνια που διήρκεσε η δημιουργία του νέου Superfly, λαμβάναμε διαρκώς το ίδιο μήνυμα από τους παίκτες μας: Το παιχνίδι έχει αλλάξει", σχολίασε ο McCartney.

H NIKE παρουσιάζει το νέο Mercurial Superfly

"Είναι πιο έντονο από ποτέ. Οι παίκτες είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση, πιο δυνατοί και αθλητικοί, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην τεχνική. Με βάση αυτές τις αλλαγές, οι παίκτες μας έλεγαν ότι έπρεπε να γίνουν πιο γρήγοροι.

Δημιουργήσαμε λοιπόν το κατάλληλο παπούτσι για αυτό το νέο είδος παιχνιδιού, γιατί γνωρίζουμε τι σημαίνει το ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Μπορεί να σημάνει τη διαφορά ανάμεσα στον αποκλεισμό και την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Μπορεί να σημάνει τη διαφορά ανάμεσα στον πρωταθλητή και αυτόν που θα μείνει στην αφάνεια.

Στη Nike σχεδιάζουμε ποδοσφαιρικά παπούτσια για να αναδείξουμε τον πρωταθλητή που έχουν μέσα τους οι παίκτες μας. Αυτή η διαρκής αναζήτηση της τελειότητας μας οδήγησε στο σήμερα και στο Mercurial Superfly".

H NIKE παρουσιάζει το νέο Mercurial Superfly
H NIKE παρουσιάζει το νέο Mercurial Superfly
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ