ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ζότα: "Η πρώτη ποδοσφαιρική ανάμνηση ήταν το Euro 2004 και το Πορτογαλία - Ελλάδα"

Ο Ντιόγκο Ζότα πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ του στο Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ για την Premier League
Ο Ντιόγκο Ζότα πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ του στο Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ για την Premier League PETER POWELL/POOL VIA AP

Ο Ντιόγκο Ζότα αποθέωσε τον Γιούργκεν Κλοπ, αποκάλυψε ότι η πρώτη του ποδοσφαιρική ανάμνηση ήταν ο τελικός του Euro 2004 ανάμεσα σε Ελλάδα και Πορτογαλία και θυμήθηκε ότι μέχρι 16 ετών πλήρωνε για να παίζει.

Ο Ντιόγκο Ζότα είναι η αποκάλυψη της Λίβερπουλ την τρέχουσα σεζόν. Ο 23χρονος Πορτογάλος που αποκτήθηκε από τη Γουλβς ήδη έχει πέντε γκολ σε οκτώ ματς Premier League, ενώ τέσσερις φορές έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε πέντε αναμετρήσεις με τη φανέλα των ρεντς στο Champions League.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Athletic και αναδημοσιεύτηκε από πορτογαλικά media αποθέωσε τον Γιούργκεν Κλοπ και αποκάλυψε ότι μέχρι την ηλικία των 16 ετών πλήρωνε για να παίζει. Υποστήριξε ότι η πρώτη του ποδοσφαιρική ανάμνηση ήταν ο τελικός του Euro 2004 (όταν ο Ζότα ήταν οκτώ ετών) ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πορτογαλία με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κατακτά το τρόπαιο.

"Οι πρώτες μου αναμνήσεις ήταν από το Euro 2004, όταν η Πορτογαλία έφτασε στον τελικό και έχασε (από την Ελλάδα). Ο Ρονάλντο ήταν ο ήρωάς μου", υποστήριξε σχετικά με τις πρώτες του ποδοσφαιρικές αναμνήσεις και στη συνέχεια μίλησε:

Για την προσαρμογή του στη Λίβερπουλ: "Η σωστή νοοτροπία είναι κλειδί για την προσαρμογή σε μια νέα ομάδα. Έπρεπε εγώ να βρω τον τρόπο να μπω στην ομάδα και όχι το αντίθετο. Έκανα ό,τι έκανα με βοήθεια του Γιούργκεν Κλοπ, ενός φανταστικού προπονητή που στάθηκε από την αρχή δίπλα μου. Όταν έφτασα, συναντηθήκαμε και μου εξήγησε πώς παίζει η ομάδα. Η Λίβερπουλ είναι μεγάλη ομάδα και ο αρχηγός, Τζόρνταν Χέντερσον, ήταν σημαντικός για την προσαρμογή μου. Όταν έμαθε ότι θα υπέγραφα στη Λίβερπουλ μου έστειλε ένα μήνυμα και αυτό με βοήθησε. Μιλάω ίδια γλώσσα με τον Φιρμίνο και τον Φαμπίνιο. Ο Αντριάν μιλά ισπανικά", υποστήριξε αρχικά για τη Λίβερπουλ και στη συνέχεια αναφέρθηκε:

Για τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο: "Θυμάμαι ότι όταν ήμουν έξι ετών, ο πατέρας μου με έγραψε σε ομάδα κολύμβησης. Τον παρακολούσα κλαίγοντας εάν μπορούσε να το αλλάξει και να πάω σε ομάδα ποδοσφαίρου.

Όταν ήμουν 16 ετών θυμάμαι ότι πλήρωνα για να παίξω. Σήμερα τα παιδιά που είναι 14 ή 15 ετών έχουν επαγγελματικά συμβόλαια, το οποίο είναι καλό αλλά δεν συνέβη σε μένα. Πήγα σε μεγάλες ομάδες, αλλά δεν έμεινα. Κάθε εμπειρία, ωστόσο, σε κάνει πιο δυνατό. Το μυστικό είναι να μην τα παρατήσεις"

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ