EURO 2016

Ζορζίνιο: "Θα είναι δύσκολο το ματς κόντρα στην Ελλάδα"

Italy's Emerson Palmieri , right, passes Jorginho as he runs to change his shorts that ripped during the UEFA Nations League soccer match between Portugal and Italy at the Luz stadium in Lisbon, Monday, Sept. 10, 2018. (AP Photo/Armando Franca)
Italy's Emerson Palmieri , right, passes Jorginho as he runs to change his shorts that ripped during the UEFA Nations League soccer match between Portugal and Italy at the Luz stadium in Lisbon, Monday, Sept. 10, 2018. (AP Photo/Armando Franca) AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Οι δύο συμπαίκτες στην Τσέλσι, Ζορζίνιο και Έμερσον Παλμέρι, τόνισαν τη σημασία που έχει για την Ιταλία το ματς με την Ελλάδα και ξεκαθάρισαν πως η "σκουάντρα ατζούρα" πρέπει να παίξει αποφασιστικά αν θέλει να πάρει το τρίποντο στο ΟΑΚΑ.

Η εθνική Ιταλίας άρχισε δυναμικά την πορεία της στα προκριματικά του Euro 2020 πετυχαίνοντας εντός έδρας νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές απέναντι σε Φινλανδία και Σαν Μαρίνο και τώρα έχει μπροστά της δύο σαφώς δυσκολότερες αποστολές: απέναντι στην Ελλάδα στην Αθήνα και κόντρα στην Βοσνία στο Τορίνο.

Λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση μετο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, οι συμπαίκτες στην Τσέλσι Έμερσον Παλμέρι και Ζορζίνιο έκαναν δηλώσεις μέσω προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου στο Κοβερτσάνο (το προπονητικό κέντρο της εθνικής Ιταλίας) και σε αυτήν κατέστησαν σαφές πως δίνουν τη δέουσα σημασία στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Εθνική μας ομάδα.

"Όλοι όσοι είναι στην εθνική ομάδα της Ιταλίας οφείλουν να τα δίνουν όλα με ταπεινότητα και θέληση να μαθαίνουν. Έχουμε ένα νεανικό γκρουπ, είμαστε μία ομάδα που θέλει πάντα να επιτίθεται και να νικάει.

Έχουμε ακόμα πέντε ημέρες για να δουλέψουμε και έχω πολύ θετικά συναισθήματα ενόψει της πρόκλησης στην Αθήνα", δήλωσε αρχικά ο Έμερσον, με τον αριστερό μπακ των "μπλε" να προσθέτει:

"Νομίζω ότι πριν από τον τραυματισμό στην Ρόμα είχα κάνει σπουδαία σεζόν. Τώρα επέστρεψα ξανά και είμαι ο ποδοσφαιριστής που ήμουν, χρειάζεται ακόμα να βελτιωθώ αλλά είμαι ικανοποιημένος από όσα έχω κάνει. Εδώ πρέπει να δείξω την αξία μου και να δουλέψω σκληρά".

Από την πλευρά του ο συμπαίκτης του στην Τσέλσι και στην εθνική Ιταλίας, Ζορζίνιο, υπογράμμισε: "Θα είναι δύσκολο το ματς του ερχόμενου Σαββάτου με την Ελλάδα.

Είναι μία ομάδα που έχει ντριμπλέρ, που στα τελευταία παιχνίδια έχουν πάντα την κατοχή της μπάλας υπέρ τους. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να τρέχουμε και να κατέβουμε στο γήπεδο αποφασισμένοι για να νικήσουμε.

Θα είναι πολύ όμορφο και σημαντικό για εμάς να κατακτήσουμε μία νίκη μακριά από την έδρα μας".

Σημειώνεται πως η εθνική Ιταλίας θα συνεχίσει την προετοιμασία της στη γειτονική χώρα μέχρι και την Πέμπτη και το πρωί της Παρασκευής (10:00 ώρα Ελλάδας) θα πετάξει με πτήση τσάρτερ από την Φλωρεντία για την Αθήνα.

Photo Credits: AP Photo/Armando Franca

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ