ΑΡΗΣ

Ζήτησε την αναβολή του αγώνα

Ζήτησε την αναβολή του αγώνα
INTIME SPORTS

H ΠΑΕ ΑΡΗΣ απέστειλε προς την Superleague επιστολή με την οποία ζητάει την μετάθεση του αγώνα με τον Πανσερραϊκό σε νέα ημέρα που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή

H ΠΑΕ ΑΡΗΣ απέστειλε προς την Superleague (Υπόψιν του Προέδρου κ. Μαρινάκη και του Γενικού Διευθυντή Κομνηνού) και κοινοποίησε και στις υπόλοιπες ΠΑΕ την παρακάτω επιστολή:

" Κύριοι,

Σχετικά με τον διακοπέντα σήμερα αγώνα της ομάδας μας στις Σέρρες και την πιθανή διεξαγωγή του την επομένη μέρα, 28 Νοεμβρίου 2010,θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής.

Ο ορισμός του αγώνα για αύριο, με τις συνθήκες που πρόκειται να γίνει η πλήρωση του γηπέδου απο τους οπαδούς και τών δύο ομάδων, θεωρούμε οτι δεν βοηθούν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα ,με απρόβλεπτες συνέπειες και για τις οποίες η ομάδα μας δεν θα φέρει καμία ευθύνη απολύτως.

Καταρχήν έγινε γνωστό ότι η είσοδος στο γήπεδο θα είναι ελεύθερη για τους οπαδούς και αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατόν να ελέγξουμε αν αυτοί που θα πάνε στις Σέρρες, θα είναι οι χιλιάδες που πήγαν σήμερα, αλλά τους οποίους γνωρίζαμε και στούς οποίους διανείμαμε τα εισιτήρια που αναλαμβάνοντας την ευθύνη μας σαν ΠΑΕ ,νόμιμα προμηθευτήκαμε απο την γηπεδούχο ομάδα.

Αύριο, θα είναι ανεξέλεγκτη η προσέλευση των φιλάθλων και των δύο ομάδων, και είναι δυνατόν να παρεισφρύσουν διάφορα στοιχεία και φίλαθλοι άλλων ομάδων, με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια τα οποία μπορεί να ζημιώσουν και τις δύο ομάδες.

Ακόμη και αν η είσοδος τελικά δεν είναι ελεύθερη όπως αρχικά ειπώθηκε, είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι απο τους φιλάθλους που ήσαν στο γήπεδο με εισιτήριο, το έχουν πετάξει μετά την είσοδο τους στο γήπεδο και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ποιος πραγματικά είχε προμηθευτεί εισιτήριο και ήταν νόμιμα παρών.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ από την πλευρά της, για τον λόγο αυτό, αλλά και για άλλους λόγους που θα αναλύσουμε, ζητάει την μετάθεση του αγώνα αντί της αυριανής ημέρας, σε μία μεταγενέστερη ημερομηνία, ούτως ώστε σε συνεργασία με τους οπαδούς που διανεμήθηκαν τα εισιτήρια, να γίνει μία προσπάθεια ώστε να προσέλθουν στο γήπεδο , όσο αυτό είναι δυνατόν ,στην πλειοψηφία τους άτομα τα οποία είχαν προμηθευτεί εισιτήρια, ώστε να είναι γνωστή η ταυτότητα τους.

Σε αντίθετη περίπτωση, ζητάμε απο την Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, την διαβεβαίωση, την οποία θα πρέπει να υποβάλουν εγγράφως στην Σούπερ Λίγκα, για την διασφάλιση ότι θα μεριμνήσουν να μην εισέλθουν στο γήπεδο άτομα τα οποία ουδεμία οπαδική σχέση θα έχουν με τις δύο ομάδες και ταυτόχρονα θα προφυλάξουν τους ποδοσφαιριστές και τους αγνούς οπαδούς από όποιες έκνομες ενέργειες, μπορεί να συμβούν και που μπορεί να αποφέρουν τιμωρία της ομάδας μας, βάσει του ότι έχει παραλάβει εισιτήρια για τους μετακινούμενους οπαδούς της.

Στη περίπτωση της διεξαγωγής του αγώνα αύριο, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δηλώνει ότι είναι αδύνατη η ταυτοποίηση των οπαδών που θα προσέλθουν στην κερκίδα που θα φιλοξενηθούν οι οπαδοί μας και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει προβοκάτσια.

Στα πλαίσια της διαφύλαξης των συμφερόντων μας, ζητάμε απο τα μέλη του συνεταιρισμού και την Σουπερλίγκα, να κατανοήσουν την δυσκολία αυτού του άμεσου ορισμού, παρότι επαναλαμβάνουμε, ο ΚΑΠ το προβλέπει.

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εξ αρχής ζητούσε την συνέχιση του αγώνα, παρότι το αποτέλεσμα δεν ευνοούσε την ομάδα μας και σίγουρα γιατί την Τετάρτη θα αγωνισθεί στην Μαδρίτη για το Γιουρόπα Λίγκ εναντίον της Ατλέτικο, αλλά ουδέποτε αυτό υπήρξε η αφορμή για το αίτημα μας να μην ορισθεί ο αγώνας για αύριο, παρότι συνηθίζεται, μέσα στα πλαίσια της κατανόησης, να υπάρχει μία γενικότερη συναίνεση σχετικά με τους ορισμούς των παιχνιδιών των ομάδων οι οποίες συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά κύπελλα και βάσει αυτής της συναίνεσης, έγινε και η φετινή κλήρωση του πρωταθλήματος. Αυτός ήταν και ο λόγος που η ομάδα μας ορίσθηκε να αγωνιστεί σήμερα Σάββατο, αντί Κυριακής.

Ένας ακόμη λόγος που επιβάλλει την αναβολή του αυριανού αγώνα, είναι και το γεγονός ότι την ώρα που χιλιάδες οπαδοί της ομάδας μας θα μεταβαίνουν στις Σέρρες, άλλοι οπαδοί ομάδας της Θεσσαλονίκης, θα μεταβαίνουν από τις γύρω περιοχές στην Θεσσαλονίκη για τον αγώνα της ομάδας τους και είναι σίγουρο ότι θα συναντηθούν σε διάφορα σημεία της Εγνατίας οδού και της εθνικής, με πιθανό αποτέλεσμα την δημιουργία επεισοδίων.

Είναι πολύ πρόσφατη η τιμωρία ομάδας των Αθηνών για επεισόδια που συνέβησαν στην Εθνική, με ένα (1) λεωφορείο οπαδών που το πετροβόλησαν άλλοι οπαδοί και θα πρέπει οι αρχές να κατανοήσουν την δυσκολία της φύλαξης όλης της εθνικής και την όλη επικινδυνότητα του συγκεκριμένου ορισμού.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητάμε από την Σούπερλίγκα την μετάθεση του αγώνα σε μία μεταγενέστερη ημερομηνία και σε αντίθετη περίπτωση ζητάμε σε συνεργασία με την αστυνομία, να διασφαλίσει ότι τίποτε από όσα αναφέρονται σαν φόβοι μας παραπάνω δεν θα συμβούν εάν ο αγώνας διεξαχθεί αύριο 28 Νοεμβρίου 2010.

Από την Γενική Αστυνομική διεύθυνση Μακεδονίας και Βορείου Ελλάδας, την διαβεβαίωση ότι εάν τελικά διεξαχθεί ο αγώνας αύριο, θα διαφυλαχθεί η τάξη κατά την μετάβαση και αναχώρηση των οπαδών μας προς και από το γήπεδο των Σερρών. Την ίδια διαβεβαίωση και ανάληψη ευθύνης για την εντός του γηπέδου τάξη και διεξαγωγή του αγώνα.

Θεωρούμε ότι το αίτημα μας είναι εύλογο και δίκαιο και παρότι κατανοούμε τις δυσκολίες και την έλλειψη ημερομηνιών, θα είναι καλό να βοηθάμε όλοι ώστε να αποφεύγουμε κατά το μερίδιο που μας ανήκει, την δημιουργία προβλημάτων όταν αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

ΠΑΕ ΑΡΗΣ
".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ