ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ζιντσένκο: "Αν δεν ήταν η κόρη και η οικογένειά μου, θα πολεμούσα στην Ουκρανία"

Ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Πίτερμπρο στο FA Cup
Ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Πίτερμπρο στο FA Cup © 2022 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο μίλησε για τις εφιαλτικές μέρες που βιώνει η οικογένειά του, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, τονίζοντας πως θα πολεμούσε και ο ίδιος για να υπερασπιστεί την πατρίδα του αν δεν ήταν η κόρη και οι δικοί του άνθρωποι πίσω.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να μαίνεται και πλέον βρισκόμαστε στη 10η ημέρα της φρικαλεότητας, έπειτα από την εισβολή του ρωσικού στρατού την Πέμπτη (24/2).

Ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο, ο οποίος χρίστηκε τιμής ένεκεν αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Πίτερμπρο, βιώνει το δικό του δράμα. Μιλώντας στο BBC, ο Ουκρανός αμυντικός περιέγραψε τη στιγμή που ενημερώθηκε για την εισβολή της Ρωσίας, την ψυχολογία του όλο αυτό το διάστημα, αλλά και την επιθυμία του να πολεμήσει για την πατρίδα του.

"Με ξύπνησε η γυναίκα μου και έκλαιγε. Ήμουν σοκαρισμένος. Μου έδειξε τα βίντεο, τις φωτογραφίες, το τι συνέβαινε στην Ουκρανία. Ίσως το πιο κοντινό συναίσθημα να είναι όταν κάποιος από τον στενό σου κύκλο πεθαίνει. Ξέρετε, αυτό το συναίσθημα που νιώθετε τόσο άσχημα μέσα σας. Αλλά αυτό είναι πολύ χειρότερο."

Απλώς κλαίω. Μετά από μία εβδομάδα και ακόμα δεν μπορώ να οδηγήσω το αυτοκίνητο από το γήπεδο ή δεν έχει σημασία πού, αλλά μπορώ απλά να βάλω τα κλάματα από το τίποτα. Είναι όλα στο κεφάλι μου. Φανταστείτε το μέρος όπου γεννηθήκατε, όπου μεγαλώσατε. Και υπάρχει απλώς ένα άδειο έδαφος", υποστήριξε και συνέχισε:

"Θα είμαι ειλικρινής, αν δεν ήταν η κόρη μου, η οικογένειά μου, θα ήμουν εκεί. Γνωρίζω τους ανθρώπους από τη χώρα μου, τη νοοτροπία τους και όλοι τους, σκέφτονται ακριβώς το ίδιο.

Είμαι τόσο περήφανος που είμαι Ουκρανός και θα είμαι για πάντα για το υπόλοιπο της ζωής μου. Και όταν παρακολουθείς τους ανθρώπους, πώς παλεύουν για τη ζωή τους. Προτιμούν να πεθάνουν και θα πεθάνουν. Αλλά δεν πρόκειται να τα παρατήσουν".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ