ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζινκερνάγκελ: Ο Ολυμπιακός παίρνει τον εξτρέμ με το 10 στην πλάτη που είχε 19 γκολ και 18 ασίστ σε μια σεζόν

Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ πανηγυρίζει με τη φανέλα της Νότιγχαμ
Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ πανηγυρίζει με τη φανέλα της Νότιγχαμ JUSTIN TALLIS/AFP

Ο Φίλι Ζινκερνάγκελ συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό με μία σούπερ σεζόν το 2020, η οποία εγκαθίδρυσε την αυτοκρατορία της Μπόντο Γκλιμτ στη Νορβηγία. Τα 19 γκολ και οι 18 ασίστ τού άνοιξαν τις πόρτες για το αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ αναμένεται να αποτελέσει παίκτη του Ολυμπιακού και να προσφέρει ό,τι δεν κατάφεραν να δώσουν οι προηγούμενοι εξτρέμ των Πειραιωτών. Ο Δανός διεθνής έχει το know-how τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία και το έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια στην καριέρα του, αν και καμία σεζόν του δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συνέβη το 2020.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είχε φύγει από τη Μόλντε, η οποία δεν μπορούσε να διατηρήσει τα σκήπτρα δίχως τον αρχιτέκτονά της. Η Μπόντο Γκλιμτ είχε για τρίτη σεζόν στον πάγκο της τον Κιέτιλ Κνούτσεν και τον Ζινκερνάνγκελ στο ρόστερ της να μην έχει ξεκλειδώσει ακόμα τον πραγματικό εαυτό του. Το "ταβάνι" του στην Eliteserien ήταν τα έξι γκολ και οι έξι ασίστ. Όλα θα άλλαζαν όμως.

Η Μπόντο Γκλιμτ άρχισε μία απίθανη πορεία προς τον τίτλο. Αν και την προηγούμενη σεζόν είχε τερματίσει στη 2η θέση, η απόσταση από τη Μόλντε ήταν μεγάλη. Το 2020 αντιστράφηκαν οι ρόλοι και η Μπόντο ετοιμαζόταν για την πιο ξεχωριστή σεζόν ομάδας στο νορβηγικό πρωτάθλημα. Με 26 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, με 29 αγωνιστικές στην πρωτοπορία (μόνο στην πρεμιέρα ήταν 2η με επικεφαλής τη Μόλντε) και με 103 γκολ υπέρ και μόλις 32 κατά έκανε ρεκόρ στην ιστορία του νορβηγικού ποδοσφαίρου.

Πρωταγωνιστής σε αυτήν την πορεία ήταν ο Ζινκερνάγκελ. Ο Δανός εξτρέμ, παρότι φορούσε το 10, αγωνίστηκε στα δεξιά είτε του 4-3-3 είτε του 4-2-3-1 του Κνούτσεν (αν και μπορεί να παίξει και στον άξονα και κατ' ανάγκη αριστερά) και ξεχώρισε τόσο για τη δημιουργία του όσο και για το σκοράρισμά του.

Ολοκλήρωσε τη χρονιά με 19 γκολ, όντας 2ος σκόρερ της ομάδας του, πίσω από τον βασικό φορ Κάσπερ Γιούνκερ, ενώ μοίρασε 18 ασίστ, με τον επόμενο παίκτη να είναι ο Ούλρικ Σάλτνες με 12. Ο Ζινκερνάγκελ βρέθηκε πίσω από 37 από τα 103 γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα, με τον Γιούνκερ, με τον οποίο είχε αγαστή συνεργασία, να έπεται σε προσφορά με 35.

Για να πετύχει τα 19 γκολ, εκ των οποίων μόλις τρία με εκτέλεση πέναλτι, ο Ζινκερνάγκελ χρειάστηκε μόλις 51 τελικές στην εστία και συνολικά 442 (1ος σε τελικές στην Eliteserien εκείνης της σεζόν). Αντίστοιχα, πολλές από τις ασίστ του οφείλονται στις σέντρες του. Οι 291 που επιχείρησε τον κατατάσσουν επίσης επικεφαλής στη σχετική λίστα εκείνης της σεζόν.

Αναπόφευκτα, αυτή η χρονιά τον έβαλε στα μπλοκάκια πολλών σκάουτ. Το συμβόλαιό του ολοκληρωνόταν τον Δεκέμβριο του 2020 και γι' αυτό έγινε ακόμα πιο θελκτικός για τους συλλόγους που εξέτασαν την περίπτωσή του. Η Γουότφορντ τού προσέφερε συμβόλαιο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ