ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζαρντίμ: "Ο Πίνο μπορεί να κάνει τη διαφορά"

Ζαρντίμ: "Ο Πίνο μπορεί να κάνει τη διαφορά"
INTIME SPORTS

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μίλησε για την εμφάνιση του Πίνο, τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Μασάντο και τον "κίλερ" Μάρκο Πάντελιτς.

"Η αλήθεια είναι πως όταν παίζουμε με δύο παίκτες προωθημένους και ένα τόσο επιθετικό σχήμα όπως απόψε, χάνεται η ισορροπία στην ομάδα. Ήταν ένα στοίχημα για μας.

Πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε με αυτόν τον τρόπο να υπερισχύσουμε του αντιπάλου. Μπορεί η επιτυχία να μην φάνηκε στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο τα δύο από τα τρία γκολ τα σημείωσαν αυτοί οι πιο προωθημένοι παίκτες", είπε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Γιατί χάθηκε ένα ημίχρονο και δεν ξεκίνησε ο Πίνο: "Δεν μπορούμε να ξεκινάμε από την αρχή με όλα μας τα όπλα. Στην Πορτογαλία λέμε πως αν τα κάνεις όλα από την αρχή, τότε δεν θα έχεις τίποτα να κάνεις στη συνέχεια. Είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο τη βοήθεια από τον πάγκο, που έδωσε περισσότερο χρόνο στην ομάδα. Η διαφορά από το πρώτο ημίχρονο σε σχέση με το δεύτερο ήταν πως στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν αποτελεσματικοί, καθώς χάσαμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ".

Για τον Πίνο και τις αποδοκιμασίες στον Μασάντο: "Ο Μασάντο δουλεύει πολύ μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας παίκτης που βοηθάει και δημιουργεί, με την πολλή δουλειά που κάνει μέσα στο γήπεδο. Ο Πίνο είναι ένας παίκτης με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και ποιότητα στο παιχνίδι του. Αυτή είναι η κύρια διαφορά τους. Μία ομάδα δεν μπορεί να έχει ή τη μία ή την άλλη κατηγορία παικτών. Χρειάζεται ένα μείγμα και αυτό το γεγονός είναι που κάνει τον Ολυμπιακό τόσο μεγάλη ομάδα.

Έχω καταλάβει πως στην Ελλάδα αρέσουν οι παίκτες με υψηλή τεχνική κατάρτιση. Ο Πίνο θα βοηθήσει, θα αρέσει και θα αποθεωθεί από τον κόσμο. Εγώ είμαι προπονητής και χρειάζομαι παίκτες που δουλεύουν και δίνουν ένταση στο παιχνίδι της ομάδας. Αυτή η ένταση είναι που μας κάνει ανώτερους από τους αντιπάλους και να υπερισχύουμε αυτών".

Νέα ερώτηση για το γεγονός πως δεν άρχισε ο Πίνο: "Ο Πίνο είναι καλός στο να δημιουργεί, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βρισκόταν οκτώ με εννέα μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Έχει δουλέψει πολύ, αλλά έχει και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η ομάδα χρειάζεται παίκτες όπως ο Αμπντούν, ο Ιμπαγάσα και ο Πίνο, που ανεβάζουν την ποιότητα του θεάματος".

Για τη Βέροια και τον Μάρκο Πάντελιτς: "Η Βέροια ήταν αήττητη στα προηγούμενα έξι παιχνίδια. Έπαιξε ρόλο η αλλαγή προπονητή. Διαθέτει πολύ καλή και οργανωμένη άμυνα, όπως φαίνεται και από τα λίγα γκολ που έχει δεχθεί στο Πρωτάθλημα. Ο Μάρκο είναι θετικό για τον ίδιο ότι κατάφερε να σκοράρει μόλις σε τρία αγωνιστικά λεπτά. Απέκτησε περισσότερο κίνητρο και είναι εμψυχωτικό για τον ίδιο. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τρεις επιθετικούς, που βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και στο ποδόσφαιρο αλλάζουν τα πράγματα από τη μία στιγμή στην άλλη. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Θα χρειαστούμε όλους τους παίκτες στη συνέχεια και πρέπει να είναι έτοιμοι τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ