ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Ζαΐρ-Εμερί: Στο κυνήγι ενός ακόμα στοιχειωμένου ρεκόρ

Ζαΐρ-Εμερί: Στο κυνήγι ενός ακόμα στοιχειωμένου ρεκόρ
Ο Ζαΐρ-Εμερί την ώρα της προθέρμανσης πριν τον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μονπελιέ για τη Ligue 1 @2023 AP IMAGES/AURELIEN MORISSARD

Το 17χρονο παιδί-θαύμα της Γαλλίας, ο χαφ που μαζί με τους Εντουάρντο Καμαβινγκά και Ορελιέν Τσουαμενί θα συνθέσουν τη μεσαία γραμμή του μέλλοντος των Μπλε έχει βαλθεί να σπάσει κάθε ρεκόρ στο διάβα του.

Ο Ζαΐρ-Εμερί εμφανίστηκε από το πουθενά στα μέσα της περσινής αγωνιστικής περιόδου (2022/2023) ως λύση ανάγκης, με τον Κριστόφ Γκαλτιέ να ωθείται ουσιαστικά να τον χρησιμοποιήσει μετά τους συνεχόμενους τραυματισμούς που αντιμετώπιζε η Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο 17χρονος μέσος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, καταφέρνοντας με τις εμφανίσεις του να εκτοπίσει από την "Πόλη του Φωτός" τον Τζίτζι Βαϊνάλντουμ και να κάνει τον Μάρκο Βεράτι να μην είναι απαραίτητος στα πλάνα του νέου τεχνικού της ομάδας, Λουίς Ενρίκε, με συνέπεια ο Ιταλός αμυντικός χαφ να ετοιμάσει βαλίτσες για άλλες πολιτείες και συγκεκριμένα το Κατάρ.

Έκτοτε, ο μικρός, αλλά οξυδερκής στο παιχνίδι του και στις κινήσεις εντός γηπέδου που παραπέμπουν σε παίκτη με εμπειρία ετών, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του στυλ ποδοσφαίρου που θέλει να εμφυσήσει στη νέα του ομάδα ο Λουίς Ενρίκε.

Προσφάτως, έγινε ο νεαρότερος παίκτης στο γαλλικό πρωτάθλημα, από το 2006 και μετά που υπάρχει η στατιστική καταγραφή των αγώνων, που έχει συμμετοχή σε 6 γκολ στις πρώτες 36 εμφανίσεις του, αφήνοντας πίσω τους Εντουάρντο Καμαβινγκά και Αντριάν Ραμπιό. Οι επιδόσεις του, όμως, δεν σταματούν εκεί, καθώς συνεχίζει ακάθεκτος να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Με τις δύο ασίστ στο "Παρκ ντε Πρενς" κόντρα στη Μίλαν στο νικηφόρο 3-0 της Παρί Σεν Ζερμέν για την τρίτη αγωνιστική του Champions League, έγινε ο μικρότερος ηλικιακά ποδοσφαιριστής που το επιτυγχάνει, με τον Θίο Γουόκοτ να έρχεται -πλέον- δεύτερος.

Με τον Ντιντιέ Ντεσάν να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον καλεί στην επερχόμενη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, ελέω και του τραυματισμού του Τσουαμενί, μια μόνο συμμετοχή του 17 ετών και 253 ημερών μέσου θα σημάνει την κατάρριψη ενός ακόμα στοιχειωμένου ρεκόρ.

Αυτό του νεαρότερου παίκτη που έχει φορέσει το εθνόσημο της Γαλλίας σε επίσημο παιχνίδι από το 1914, επίτευγμα που για την ώρα κατέχει ο έτερος μέσος, Καμαβινγκά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον είναι μπροστά του και δεδομένα θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ