ΕΛΛΑΔΑ

Η Εθνική στα χέρια του Ζαγοράκη, τι θα κάνει με Μανωλά και Παπασταθόπουλο

Η Εθνική στα χέρια του Ζαγοράκη, τι θα κάνει με Μανωλά και Παπασταθόπουλο
PHOTO CREDITS: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΣΟΥΛΑΣ

Η αδυναμία του Θοδωρή Ζαγοράκη στην Εθνική ομάδα αναμένεται να αποτυπωθεί και στην πράξη μετά την ανάδειξή του σε πρόεδρο της ΕΠΟ. Τι σκοπεύει να κάνει με Σωκράτη – Μανωλά.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα τις επόμενες ημέρες, με τον Θοδωρή Ζαγοράκη έτοιμο να αναλάβει τα ηνία της ΕΠΟ με τις ευλογίες της Κυβέρνησης και το… σκριν των μεγάλων συλλόγων που συμφώνησαν στην άποψη ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, με δυνατότητες να προσφέρει στο συγκεκριμένο πόστο.

Ο μεγάλος αρχηγός της Εθνικής του 2004, εξέφρασε δημόσια την απόφαση να ηγηθεί της Ομοσπονδίας, αφού προηγουμένως έλαβε τις σχετικές διαβεβαιώσεις από εκεί που τις ζήτησε, ενώ τοποθέτησε και τις σχετικές δικλίδες ασφαλείας, προκειμένου να μπορέσει να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά του χωρίς τρικλοποδιές…

Αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ αμισθί, καθώς παραμένει Ευρωβουλευτής, ενώ θα τον στελεχώσουν και πρώην συμπαίκτες από την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, με τους οποίους εξακολουθεί μέχρι σήμερα να έχει πολύ καλές σχέσεις. Όπως για τον περισσότερο κόσμο έτσι και για εκείνους παραμένει ο διαχρονικός “κάπτεν” του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και απολαμβάνει τον σχετικό σεβασμό.

Εκείνο που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως στο γενικότερο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ο νέος επικεφαλής του ελληνικού ποδοσφαίρου -κάτι που πρόκειται να αποτυπωθεί στις εκλογές της 27ης Μαρτίου- σκοπεύει να ασχοληθεί προσωπικά με το κεφάλαιο “Εθνική ομάδα”. Πέρα από τη γνώση και την εμπειρία του, θεωρεί ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι η βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι αποφασισμένος να ρίξει ιδιαίτερο βάρος. Πως θα γίνει αυτό;

Ουσιαστικά είναι ένας τομέας, για τον οποίο θέλει να περνούν τα πάντα από τα χέρια του. Ανεξάρτητα με τι το θα συμβεί στις άλλες επιτροπές της Ομοσπονδίας, έχει αποφασίσει να είναι ο ίδιος πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής, η οποία μεταξύ άλλων και παράλληλα με την επιτροπή Εθνικών ομάδων, λαμβάνει αποφάσεις για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και την ανάπτυξή τους, ενώ θα τη στελεχώσει με πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του. Θα περάσει από μικροσκόπιο όλα τα στελέχη και τους υπαλλήλους που ασχολούνται με αυτούς τους τομείς κι όπου χρειαστεί θα κάνει τις σχετικές παρεμβάσεις.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΣΩΚΡΑΤΗ - ΜΑΝΩΛΑ

Σύμφωνα με όσα έχει εμπιστευθεί σε στενούς συνεργάτες, θέλει να ενημερωθεί από πρώτο χέρι και να μεσολαβήσει προκειμένου να επιστρέψουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μανωλάς, από τη στιγμή που αυτή είναι και η επιθυμία του Ομοσπονδιακού προπονητή Τζον Φαν Σιπ. Σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να παρέμβει στο έργο του Ολλανδού κόουτς, δεν θα του επέτρεπε, άλλωστε, κάτι τέτοιο και ο θεσμικός του ρόλος.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης συναίνεσης, ωστόσο, της σύγκλισης δυνάμεων, αλλά και του νέου ξεκινήματος, είναι διατεθειμένος, αν χρειαστεί, να μιλήσει ο ίδιος με τους δύο σπουδαίους ποδοσφαιριστές, να λύσει τις όποιες παρεξηγήσεις έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, προκειμένου η Εθνική ομάδα να ρολάρει πάσει δυνάμει για την επίτευξη των στόχων της.

Όπως έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ο Ζαγοράκης “αγωνίστηκα 14 χρόνια στην Εθνική ομάδα. Μέσα σε αυτό το διάστημα τα είδα όλα. Κυριολεκτικά. Από τα χειρότερα έως τα καλύτερα με την κατάκτηση του Euro. Την ξέρω, λοιπόν, πολύ καλά και από μέσα. Στην Εθνική δίνεις, δεν παίρνεις. Όσοι έχουν τέτοια διάθεση, θα με έχουν δίπλα τους με κάθε τρόπο”.

Απομένει να δούμε και τι γκολ θα μπουν σε αυτό το σκέλος μέσα στο γήπεδο, έστω κι αν πλέον δεν θα το κάνει με φανέλα και ποδοσφαιρικά, αλλά με κοστούμι...

Photo credits: Μιχάλης Μπατσούλας

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ