OPINIONS

Μανωλάς - Παπασταθόπουλος: Γύρισε το μπιφτέκι

Οι Κώστας Μανωλάς και Σωκράτης Παπασταθόπουλος με την Εθνική
Οι Κώστας Μανωλάς και Σωκράτης Παπασταθόπουλος με την Εθνική EUROKINISSI SPORTS

ΕΠΟ και Φαν Σιπ τρέμουν τον Ζλάταν, Μανωλάς και Παπασταθόπουλος ξανάγιναν καλοί παίκτες και ο Παντελής Διαμαντόπουλος όλα αυτά τα είχε προαναγγείλει.

Ο τίτλος να ξεκαθαρίσω δεν πάει στον Ομοσπονδιακό τεχνικό μόνο, αλλά και σε όσους εμπλέκονται στις περιβόητες ιστορίες της εθνικής μας ομάδας.

Τόσους μήνες γίναμε μάρτυρες ουκ ολίγων περιστατικών. Ιστοριών που αφορούσαν τις κλήσεις στην εθνική ομάδα. Απόριψη κάποιων παικτών, αποκλεισμό κάποιων άλλων, ακόμη και έμμεσο διωγμό ενός και μάλιστα φουλ παιζούμενου. Ήρθαν τώρα οι δηλώσεις του Φαν Σίπ να ανοίξουν πόρτες και παράθυρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά και να γεννήσουν ορισμένες απορίες. Απορίες λογικές και φυσιολογικές για όσους ασχολούνται και παρακολουθούν.

Πριν αραδιάσω τις απορίες που έχω (και προφανώς έχετε και εσείς) θα πρέπει να γράψω ότι καλά ξηγήθηκε ο Ολλανδός και κάλεσε αυτούς που κάλεσε. Έδειξε ότι οι κεραίες είναι καλά σηκωμένες και παρακολουθούν όσους ανεβαίνουν αγωνιστικά.

Δεξί μπακ είχαμε πρόβλημα, έβαλε ο Μαρτίνς τον Ανδρούτσο, το εκτίμησε ο Φαν Σίπ, τον κάλεσε. Ξανάπαιξε ο Μαυροπάνος, τσουπ και πάλι στην γαλανόλευκη. Το ίδιο και για τους υπόλοιπους. Μ' αρέσει πολύ όταν ένας ομοσπονδιακός βλέπει την εξέλιξη όλων των παικτών, όπου και να βρίσκονται αυτοί. Τώρα όμως έχω τις απορίες μου.

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι από την στιγμή που έγινε η κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ, ήμουν βέβαιος ότι ο Μανωλάς με τον Παπασταθόπουλο θα κληθούν και πάλι! Σε ένα από τα live που κάναμε με τον Παντελή Βλαχόπουλο, του το είχα πει και μάλιστα η αντίδραση του ήταν απολαυστική! (15:45)

Ναι ναι, όσα και να ειπωθούν η δική μου άποψη είναι ότι βλέποντας την κληρωτίδα να μην χαρίζεται, όσοι ήταν κάθετοι για την παρουσία των δυο διεθνών, έκαναν πίσω, για να μην πω έκαναν κωλοτούμπα. Εδώ όμως έρχονται οι δηλώσεις του Φαν Σίπ και δημιουργούν απορίες.

Είπε ο Ολλανδός: "Στο διάστημα του σχεδιασμού της ομάδας επικοινώνησα με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Κώστα Μανωλά. Τους γνωστοποίησα ότι βρισκόμαστε πλέον στην κύρια φάση του "πλάνου Κατάρ” κι έχοντας ολοκληρώσει τον σχεδιασμό, τις δοκιμές του ρόστερ και την προετοιμασία της ομάδας μας στο κομμάτι της αγωνιστικής φιλοσοφίας, προφανώς και τους υπολογίζουμε στα πλάνα μας".

Στοπ εδώ. Αυτό τους είπε. Και ρωτάω: Αν τους το είπε, γιατί μετά δε τους κάλεσε; Με τους Ισπανούς ξεκινάμε. Ή μήπως ήθελε να δει την διάθεσή τους και αντιμετώπισε δικαιολογημένη... παγωμάρα; Λέω «δικαιολογημένη» γιατί δε γίνεται έναν χρόνο οι δυο παίκτες να εμφανίζονται «μαύρα πρόβατα» και ξαφνικά να τους λες «άντε ελάτε».

Και την απάντηση σε αυτή την απορία, κάποιος που μπορεί να διαβάζει και πίσω από τις λέξεις, την έδωσε με την συνέχεια των λεγόμενων του, ο ίδιος ο Φαν Σίπ. Ιδού: "Είναι γνωστό άλλωστε ότι έχουν τον σεβασμό όλων, ουδέποτε" έκλεισε η πόρτα" της ομάδας για εκείνους, πολύ περισσότερο ουδείς αμφισβήτησε την αγωνιστική αξία και την ικανότητα προσφοράς τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Θεωρώ ότι στο μακρύ δρόμο των προκριματικών του μουντιάλ θα νιώσουν έτοιμοι για να ενταχθούν στο σύνολό μας".

Ωπα- ώπα. Μισό λεπτό για να μην τρελαθούμε. Τον σεβασμό όλων, δεν ξέρω αν τον έχουν. Γιατί αν τον είχαν δε θα ήταν εκτός ομάδας χωρίς να ξέρουν το γιατί. Άδικο έχω; Την αγωνιστική αξία την αμφισβήτησε πρώτος ο Φαν Σιπ που δεν παραμέρησε τους συμβούλους και δε μπήκε ο ίδιος μπροστά τόσο καιρό. Να πει «εγώ τους θέλω και θα τους καλέσω».

Και η πρόταση κλειδί στα λόγια του Ολλανδού είναι το «θα νιώσουν έτοιμοι»!!! Εδώ είμαστε. Άρα τους μίλησε και δε τους είδε έτοιμους. Δεν τους είδε ζεστούς. Ή μήπως έφαγε καμιά χυλόπιτα; Και να σας πω και κάτι. Ελάτε στη θέση τους. Πάνω από έναν χρόνο στην απ' έξω και ξαφνικά, «παιδιά ελάτε γιατί ο Φερνάντο Τόρες, ο Μοράτα και ο Ιμπραχίμοβιτς ετοιμάζονται για τα ραντεβού». Ε δεν πάει έτσι.

Και άλλο ερώτημα: Τον Σιόβα που βδομάδα παρά βδομάδα είναι στην καλύτερη ενδεκάδα της La Liga τον έφαγαν επειδή έκανε μια δήλωση στήριξης στους δυο παίκτες. Άρα αν δεν έχουν πρόβλημα με αυτούς, δεν έχουν και με το στόπερ της Ουέσκα; Ή έχουν; Για αυτά μπορεί κάποια στιγμή να μιλήσει κάποιος ανοιχτά; Υπάρχει κανείς; Το μπιφτέκι έχει αρχίσει να... γυρνάει, αλλά επαναλαμβάνω αυτό ήταν αναμενόμενο.

Η ΕΠΟ και ο Φαν Σίπ έκαναν την δική τους... τούμπα, μένει να δούμε κάποια στιγμή την οριστική θέση των διεθνών οι οποίοι εν πρώτοις (επαναλαμβάνω κρίνοντας τα λόγια του Ολλανδού) δεν ψήθηκαν. Όμως και η θέση τους είναι δύσκολη. Εκεί που έχουν -το όποιο- δίκιο, μετά θα τους λένε «σας καλεί η εθνική και δεν πηγαίνετε». Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στην Ελλάδα μας; Και την ίδια ώρα ο Ζλάταν ετοιμάζεται..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ