CHAMPIONS LEAGUE

Υπερψηφίστηκε ομόφωνα το νέο Champions League των 36 ομάδων

Το σεντόνι του Champions League
Το σεντόνι του Champions League EUROKINISSI SPORTS

Το Champions League των 36 ομάδων είναι γεγονός και θα αρχίσει το 2024, όπως ψήφισε η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, αψηφώντας τις εξελίξεις με τη European Super League. Υπέρ ψήφισε και ο Νασέρ αλ Κελαϊφί της Παρί.

Το Champions League συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί, χωρίς να επηρεάζεται από τη δημιουργία της European Super League. Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA το πρωί της Δευτέρας και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Το νέο Champions League θα αφορά 36 ομάδες στην τελική φάση του και οι αλλαγές θα αφορούν για πρώτη φορά τη σεζόν 2024-2025, δηλαδή όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος 2021-2024, για τον οποίον έχουν κλείσει ήδη οι τηλεοπτικές και χορηγικές συμφωνίες.

Υπερψηφίστηκε ομόφωνα το νέο Champions League των 36 ομάδων

Οι προτάσεις για τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Champions League πέρασαν παμψηφεί, αφού δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που σχετίζονται με την ίδρυση της European Super League. Αντιθέτως, ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ αλ Κελαϊφί, ο οποίος αποτελεί μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, ψήφισε υπέρ, παρότι η European Super League έχει απευθυνθεί πολλάκις στους Γάλλους και τους έχει κάνει έκκληση να ενταχθούν κι αυτοί στο νεοσύστατο φορέα.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης αλλάζει ριζικά και δεν προστίθενται απλά 4 ομάδες στις υπάρχουσες (δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πώς θα επιλεγούν οι επιπλέον ομάδες). Η φάση των ομίλων εξαλείφεται και τη θέση της παίρνει ένας μεγάλος όμιλος με 36 ομάδες. Παρ' όλα αυτά, δεν παίζουν όλες οι ομάδες μεταξύ τους.

Κάθε μία από τις 36 συμμετέχουσες ομάδες θα δώσει 10 αγώνες (5 εντός έδρας και 5 εκτός έδρας). Οι αντίπαλοί της θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης από διάφορα γκρουπ δυναμικότητας (δεν έχει γίνει γνωστή η διαδικασία σχηματισμού των γκρουπ δυναμικότητας).

Όταν ολοκληρωθούν οι 10 αγωνιστικές, οι 8 ομάδες με την καλύτερη συγκομιδή σε αυτόν τον γιγαντιαίο όμιλο προκρίνονται στην επόμενη φάση, στα νοκ άουτ. Οι ομάδες που θα βρίσκονται στις θέσεις 9-24 θα αγωνιστούν σε διπλά μπαράζ, διεκδικώντας 8 "εισιτήρια" για τη φάση των 16. Εν συνεχεία, η διοργάνωση συνεχίζεται με τον γνωστό τρόπο των διπλών αγώνων σε φάση των 16, προημιτελικά και ημιτελικά και με μονό τελικό.

Photo Credits: Eurokinissi Sports

TAGS CHAMPIONS LEAGUE EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ