ΙΤΑΛΙΑ

Υπερπρωταθλήτρια η Νάπολι

Υπερπρωταθλήτρια η Νάπολι

Παρά τις αποκρούσεις του Μπουφόν, η Γιουβέντους επέμενε να χάνει πέναλτι, χαρίζοντας στη Νάπολι το Supercoppa με 6-5 στη διαδικασία των πέναλτι. Νωρίτερα, ο Ιγκουαΐν απάντησε δύο φορές στα γκολ του Τέβες. (VIDEO)

Συγκλονιστικό ματς διεξήχθη στο "Jassim Bin Hamad Stadium" της Ντόχα, όπου αναμετρήθηκαν η Γιουβέντους και η Νάπολι για το ιταλικό Supercoppa, με τους "παρτενοπέι" να αναδεικνύονται υπερπρωταθλητές Ιταλίας. Ουσιαστικά πρόκειται για αυτοκτονία της Γιουβέντους, η οποία προηγήθηκε δύο φορές με τον Κάρλος Τέβες, αλλά ο συμπατριώτης του, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, κράτησε ισάριθμες φορές ζωντανή την ομάδα του.

Το σκορ άνοιξε στο 5ο λεπτό από τον Αργεντίνο επιθετικό της Γιούβε, αλλά στο 68', με κεφαλιά από ωραία σέντρα του Ντε Γκουζμάν, ο Ιγκουαΐν ισοφάρισε κι έστειλε την αναμέτρηση σε παράταση. Εκεί, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τέβες λίγο έλειψε να γίνει ήρωας για τη "γηραιά κυρία", πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ, αλλά και πάλι ο πρώην επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης είχε τη λύση για τη Νάπολι, νικώντας ξανά τον Μπουφόν μετά από αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα των πρωταθλητών Ιταλίας, μόλις δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Έτσι, ο νικητής θα προέκυπτε από τη διαδικασία των πέναλτι, που ξεκίνησε με απόκρουση του Μπουφόν και δοκάρι του Τέβες. Ο Μοράτα και ο Μπονούτσι ήταν ψύχραιμοι στις δικές τους εκτελέσεις, κρατώντας τη Γιουβέντους στο ματς, αλλά το ίδιο δεν συνέβη με τους Κιελίνι και Περέιρα, που είχαν ματς-μπολ μετά τις αποκρούσεις του Μπουφόν, αλλά εκτέλεσαν πολύ άσχημα. Εν συνεχεία, αφού ο Κουλιμπαλί έκανε το 6-5 για τη Νάπολι, ο Παντοΐν νικήθηκε από τον Ραφαέλ, που χάρισε τελικά στην ομάδα του το τρόπαιο.

Υπερπρωταθλήτρια η Νάπολι

Τα πέναλτι:

Ζορζίνιο (απέκρουσε ο Μπουφόν)

Τέβες (δοκάρι)

Γκουλάμ 0-1

Βιδάλ 1-1

Αλμπιόλ 1-2

Πογκμπά 2-2

Ινλέρ 2-3

Μαρκίζιο 3-3

Ιγκουαΐν 3-4

Μοράτα 4-4

Γκαργκάνο 4-5

Μπονούτσι 5-5

Μέρτενς (απέκρουσε ο Μπουφόν)

Κιελίνι (απέκρουσε ο Ραφαέλ)

Καγιεχόν (απέκρουσε ο Μπουφόν)

Περέιρα (άουτ)

Κουλιμπαλί 5-6

Παντοΐν (απέκρουσε ο Ραφαέλ)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ (79' Παντοΐν), Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο (67' Περέιρα), Μαρκίζιο, Πογκμπά, Βιδάλ, Γιορέντε (105' Μοράτα), Τέβες

ΝΑΠΟΛΙ: Ραφαέλ, Μάτζο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Λόπεθ (90' Ινλέρ), Γκαργκάνο, Καγιεχόν, Χάμσικ (79' Μέρτενς), Ντε Γκουζμάν (105' Ζορζίνιο), Ιγκουαΐν

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ