ΕΠΟ

Υπέρ των εν ενεργεία δικαστών η ΕΠΟ

Υπέρ των εν ενεργεία δικαστών η ΕΠΟ
INTIME SPORTS

Η απάντηση της ΕΠΟ στην τηλεοπτική συνέντευξη του Σταύρου Κοντονή και το τι λέει για το μείζον θέμα των ενεργεία δικαστών στις πειθαρχικές της επιτροπές.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή "Δίκη στον ΣΚΑΪ" και δεν έδειξε διάθεση να κάνει βήμα πίσω σε όσα έχει πει σχετικά με την... παρέμβασή του στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και ό,τι βέβαια αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την παρουσία των ομάδων μας στις ξένες διοργανώσεις.

Ένα από τα βασικά σημεία τριβής που υπάρχουν ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή και τις UEFA-FIFA είναι το θέμα των δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ομοσπονδία δεν έχει πρόβλημα, ούτε αρνείται την παρουσία εν ενεργεία δικαστών στις πειθαρχικές της επιτροπές.

Σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε ο υφυπουργός στην συνέντευξή του, στελέχη της ΕΠΟ υποστήριξαν ότι ουδέποτε αρνήθηκε η Ομοσπονδία την παρουσία τους, ακριβώς το αντίθετο έχει υποστηρίξει, καθώς έχει συμπεριλάβει στο καταστατικό της ειδική διάταξη περί συμμετοχής εν ενεργεία δικαστικών σε αυτές.

Η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι οι επιτροπές που προβλέπει το καταστατικό της Ομοσπονδίας είναι μικτές με τη συμμετοχή εν ενεργεία δικαστών αλλά και νομικών, ενώ ο Κοντονής θέλει μόνο δικαστές.

Συν τις άλλοις, τα ίδια στελέχη της ΕΠΟ τόνιζαν πως η Ομοσπονδία ουδέποτε άλλα είπε και άλλα έκανε στα θέματα που έχουν τεθεί επί τάπητος. Ό,τι έχει εκφράσει ως θέση ή άποψη έως τώρα, το έχει κάνει αποκλειστικά και μόνο εγγράφως και πάντα στο πλαίσιο της τετραμερούς συζήτησης που έχει ξεκινήσει με τη συμμετοχή των FIFA, UEFA, ΕΠΟ και υπουργείου.

Μένει να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι από 'δω και στο εξής, καθώς τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή και ο κίνδυνος του... Grexit αν δεν υπάρξει ταύτιση απόψεων και αμοιβαίες υποχωρήσεις, είναι πιο κοντά από ποτέ. Πάντως, από την πλευρά της ΕΠΟ τονίζεται πως δεν υπάρχει πρόβλημα με το θέμα των δικαστικών, καθώς υπάρχει και στο καταστατικό της.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ