ΕΛΛΑΔΑ

Κοντονής: "Θα λάμψει η αλήθεια"

Κοντονής: "Θα λάμψει η αλήθεια"
INTIME SPORTS

Ο Σταύρος Κοντονής τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα βάλει χέρι στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Τι είπε για την "εγκληματική οργάνωση" και για την πιθανότητα αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην εκπομπή "Δίκη" στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος μίλησε για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, για την υπόθεση με την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο, αλλά και λοιπά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Η ελληνική κυβέρνηση, ούτε πρόθεση έχει, ούτε προς αυτή την κατεύθυνση κινείται, σχετικά δηλαδή με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου μιας εκ των πολλών αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας. Αντιθέτως, το αυτοδιοίκητο θέλουμε να υπάρχει και να λειτουργεί ουσιαστικά. Αλλά το αυτοδιοίκητο. Τίποτα περισσότερο από αυτό. Στο αυτοδιοίκητο δεν θα επέμβουμε ποτέ και σε καμία περίπτωση. Υπάρχει μία φιλολογία ότι η κυβέρνηση βάζει χέρι στο αυτοδιοίκητο. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση είχε τεθεί εκτός από το να ελέγχει και να επιβάλει ποινές στο ποδόσφαιρο. Έλεγαν όλοι: τι κάνει η κυβέρνηση, τι κάνει ο υπουργός, τι κάνει το κράτος; Όλα αυτά ενώ ήξεραν όλοι ποιοι είναι οι αρμόδιοι. Ήθελαν να στρέψουν την προσοχή στην κυβέρνηση. Από που κι ως που, όμως, αφού άλλοι ήταν οι υπεύθυνοι.

Έχουμε την πολιτική ευθύνη στο βαθμό που το νομοθετικό πλαίσιο την προσδιορίζει. Η πολιτική ευθύνη αντιστοιχεί σε αυτό που υπάρχει. Εμείς τώρα καθιστάμεθα υπεύθυνοι στο βαθμό που θα εφαρμοστεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Αν το ποδόσφαιρο έγινε καλύτερο, τότε εμείς να σταματήσουμε εδώ. Αν όμως έγινε χειρότερο, τότε θα πρέπει να επέμβει η πολιτεία.

Για την υπόθεση με την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο: "Πιστεύουμε ότι θα λάμψει η αλήθεια. Θέλω να παρακαλέσω όλους να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της σε μία κατάσταση απόλυτης ηρεμίας. Διερευνούμε αυτήν την υπόθεση".

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει αν οι ελληνικές ομάδες τιμωρηθούν με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: "Δεν είναι καθόλου εύκολο. Κανένας δεν είναι ανέλεγκτος. Μέσω υποθετικών ερωτήσεων μπορεί να δυναμιτιστεί μια προσπάθεια προσέγγισης. Δεν είμαστε σε τέτοια φάση με τις διεθνείς ομοσπονδίες.

Έχουμε καταλάβει το πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε εγώ και η κυβέρνηση. Δεν είμαστε φανατικοί σε αυτό που λέμε. Αν κάποιος προτείνει καλύτερη λύση, δεν θα τον απορρίψουμε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Έχουμε προτείνει στις διεθνείς ομοσπονδίες και την ελληνική να εναρμονιστεί το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ με αυτό της UEFA.

Εμείς ζητάμε περισσότερο έλεγχο της ΕΠΟ από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Θέλουμε να εμπλέκονται. Δεν έχουν εναρμονίσει το πειθαρχικό δίκαιο και το απέδειξα με πειθαρχικές διατάξεις".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ