ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξέσπασε ο Καντονά: "Δεν θα δω το Μουντιάλ του Κατάρ, σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι"

Ο παλαίμαχος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά | 29 Αυγούστου 2019
Ο παλαίμαχος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά | 29 Αυγούστου 2019 @2021 DANIEL COLE/AP IMAGES

Ο παλαίμαχος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά, ξέσπασε για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ, τους χιλιάδες ανθρώπους που σκοτώθηκαν στα πλαίσια των έργων για το Μουντιάλ 2022, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τη διοργάνωση.

Περισσότεροι από 6.500 μετανάστες εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους, δουλεύοντας κάτω από άθλιες συνθήκες για την κατασκευή των γηπέδων στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, σύμφωνα με όσα είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας ο "Guardian" τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κατάρ, κατηγόρησε τη χώρα για φρικτή μεταχείριση των εργαζομένων.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε συγκεκριμένα στην Daily Mail, ο 55χρονος Γάλλος, που μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής με την κόκκινη φανέλα (1992-1997) κατακτώντας σε αυτό το διάστημα 4 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 3 Charity Shield, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παρακολουθήσει μία διοργάνωση η οποία για να πραγματοποιηθεί έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι.

"Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει καθόλου το Μουντιάλ αυτό. Δεν είναι πραγματικό Μουντιάλ για εμένα. Το Κατάρ δεν είναι μια ποδοσφαιρική χώρα. Δεν είμαι εναντίον της ιδέας να φιλοξενηθεί αυτή η διοργάνωση σε μια χώρα που μπορεί να προωθηθεί και να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο, όπως συνέβη σε προηγούμενες δεκαετίες με τις ΗΠΑ και με τη Νότια Αφρική.

Στο Κατάρ δεν υπάρχει τίποτα, μόνο το χρήμα. Όλα γίνονται για τα λεφτά. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν και συμπεριφέρονται στους ανθρώπους που συμμετείχαν στην κατασκευή των γηπέδων είναι φρικτός. Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Και όμως εμείς θα πάμε να γιορτάσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο", ανέφερε ο Καντονά, ο οποίος εν συνεχεία πρόσθεσε:

"Εγώ δεν θα το παρακολουθήσω. Καταλαβαίνω ότι το ποδόσφαιρο είναι μία επιχείρηση".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ