STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη-Δόξα Δράμας 1-0

Ξάνθη-Δόξα Δράμας 1-0
Ολυμπιακός Ξάνθης πανηγυρική Ξάνθη INTIME SPORTS

Το γκολ του Θοδωρή Βασιλακάκη αποδείχθηκε "χρυσό" για την Skoda Ξάνθη ώστε να φθάσει στο πολυπόθητο γι' αυτήν "τρίποντο" της νίκης επί της φιλότιμης Δόξας Δράμας στα Πηγάδια. Δείτε το γκολ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Η Skoda Ξάνθη ήθελε πάση θυσία το τρίποντο της νίκης στα Πηγάδια απέναντι στην φιλότιμη Δόξα Δράμας και το πήρε με το γκολ του Θοδωρή Βασιλακάκη στο 12΄ που διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Ένα γκολ με το οποίο η ακριτική ομάδα επέστρεψε στις νίκες μετά από 8 συνεχόμενες ήττες και έκανε σημαντικό βήμα στην μάχη της παραμονής της στην Super League. Σε αντίθεση με τους "μαυραετούς" που αν και πάλεψαν για την ισοφάριση τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος την αποχαιρέτησαν και μαθηματικά.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη με τους τρεις βαθμούς της νίκης έφθασε στους 32 βαθμούς αφήνοντας αυτήν του Μάκη Κατσαβάκη στους 15 και να κάνει πλέον ακόμη πιο ενεργά πλάνα εν όψει της νέας σεζόν όπου θα βρεθεί στην Football League και την άμεση επιστροφή της στην Super League.

Η καλή μέρα, αγωνιστικά αφού το παιχνίδι ξεκίνησε με συννεφιά και από το 24΄ άρχισε να βρέχει, φάνηκε από νωρίς στο ματς για την Skoda Ξάνθη που μόλις στο 12΄ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με του σουτ του Βασιλακάκη αποβάλλοντας το όποιο άγχος κόντρα σε μια Δόξα Δράμας η οποία ουσιαστικά δεν είχε τίποτα να χάσει.

Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε κάποια ιδιαίτερη φάση μπροστά από τις δύο εστίες ενώ και στην επανάληψη η ακριτική ομάδα πήρε αυτό που ήθελε στην μάχη της παραμονής της στην Super League αν και η Δόξα Δράμας έψαξε την Ένα "τρίποντο" ανάσα εν όψει των τριών αγωνιστικών που ακολουθούν.

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena

Διαιτητής/Βοηθοί: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)/ Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Τίκας (Καρδίτσας)/ Τεροβίτσας (Αιτ/νίας)

Καιρός: Συννεφιά, Βροχή

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Μαρσελίνιο (62΄ Βλαχοδήμος), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Πόι, Σουάνης (81΄ Καζάκης), Μαρκόβσκι (71΄ Μάνταλος).

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Ρόκα, Τριποτσέρης (76΄ Ρούτσης), Γκαρακλίδης (34΄ Αραβίδης), Βέρτζος, Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος (63΄ Κάπελ), Ψυχογιός, Αμπουμπακάρι, Ουέλινγκτον, Κυβελίδης.

Κίτρινες κάρτες: Λίμα (34΄, Δόξα Δράμας), Μπαξεβανίδης (66΄, Skoda Ξάνθη), Φλίσκας (68΄, Skoda Ξάνθη), Μπέρτος (69΄, Skoda Ξάνθη), Βάλλας (76΄, Skoda Ξάνθη)

Κόκκινη κάρτα: -

Σκόρερ: Βασιλακάκης (12΄ Skoda Ξάνθη)

Διαβάστε το LIVE της αναμέτρησης

Η βαθμολογία (27 αγώνες): Ολυμπιακός 67, Παναθηναϊκός 57, Ατρόμητος 48, ΑΕΚ 46, ΠΑΟΚ 46 | Άρης 39 , Αστέρας 39, ΟΦΗ 34, Ξάνθη 32, Γιάννινα 32, Πανιώνιος 32, Λεβαδειακός 30, Εργοτέλης 28 | Παναιτωλικός 25, Κέρκυρα 25, Δόξα 15.

Αναλυτικά η βαθμολογία εδώ

Αρκέστηκε στο γκολ

Το γκολ του Βασιλακάκη μπορεί να ήρθε στο 12΄ ωστόσο αποδείχθηκε το μόνο αλλά και αρκετό για την Skoda Ξάνθη ώστε να φθάσει στην νίκη επί της Δόξας Δράμας με το τελικό 1-0. Ένα γκολ που αποτέλεσε το κερασάκι της πίεσης των γηπεδούχων στο πρώτο τέταρτο που από εκείνο το σημείο και μετά ουσιαστικά δεν απείλησαν ιδιαίτερα ξανά την εστία του Ρόκα.

Ο Μαρσελίνιο έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά με τον Βασιλακάκη από το ύψος του πέναλτι αφού στόπαρε έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας της Δόξας Δράμας. Είχε προηγηθεί το σουτ του Μαρκόφσκι στο 7΄ με τον Ρόκα να απομάκρυνε σε κόρνερ και το χωρίς ανησυχία εκτέλεση φάουλ του Πόι στο 11'.

Στο 23΄ από την σέντρα του Αμπουμπακάρι μπλόκαρε ο Λυμπερόπουλος ενώ οι γηπεδούχοι μέχρι το ημίχρονο, σε ένα διάστημα που παίχτηκε ποδόσφαιρο υπό βροχή και δυνατό αέρα, είχανε μόνο το άστοχο του Φλίσκα στο 28΄ και του Πόι στις καθυστερήσεις.

Δεν της βγήκε η πίεση

Η Skoda Ξάνθη είχε την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη στο 56΄ από την κεφαλιά του Πόι μετά την σέντρα του Μαρσελίνιο με την μπάλα να πέρασε άουτ. Ωστόσο η Δόξα Δράμας ανέβασε ρυθμούς ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης μέχρι το 70΄ χωρίς όμως να το βρει. Στο 72΄ ο Μάνταλος ζήτησε πέναλτι με τον Δημητρόπουλο να έδειξε παίζεται ενώ στο 78΄ ο Λυμπερόπουλος μπλόκαρε την μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Ουέλινγκτον.

Ο MVP του αγώνα

Ο Θοδωρής Βασιλακάκης με το γκολ του στο 12΄ πέτυχε να βάλει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του στην νίκη της Skoda Ξάνθης επιτρέποντάς της να επιστρέψει μετά από 8 συνεχόμενες ήττες στις νίκες.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Γκονσάλβες Ουέλιγκτον έδειξε να μην μπορεί να μπει σε κανένα σημείο σε ρυθμό αγώνα με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αποτελέσει απειλή από την αριστερή πλευρά της επίθεσης της Δόξας Δράμας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ