STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη-Αρης 0-2

Ξάνθη-Αρης 0-2
INTIME SPORTS

Ο Αρης πέρασε από την Ξάνθη με 2-0 πετυχαίνοντας την τρίτη του σερί νίκη στο πρωτάθλημα. Σκόραρε ξανά ο Καστίγιο, με 10 τελείωσαν οι Ακρίτες σε ένα ματς που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή και ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν 3 ώρες! Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης.

Αλμα πεντάδας για τον Αρη που επικράτησε δίκαια της Ξάνθης με 2-0 στα Πηγάδια με σκόρερ τους Ουμπίντες (59') και Καστίγιο (67') σε έναν αγώνα που διεξήχθη υπό συνεχή έντονη βροχόπτωση. Οι κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και έφτασαν στο τρίτο τους σερί τρίποντο, παραμένοντας παράλληλα για έκτο ματς αήττητοι.

Πλέον με τους 3 βαθμούς έφτασαν στους 28 τον 7ο Ατρόμητο και πλησίασαν στον πόντο την Ξάνθη. Παράλληλα και ο Νέρι Καστίγιο συνέχισε να πυροβολεί φτάνοντας τα 7 γκολ στα τελευταία 5 παιχνίδια.

Οι Ακρίτες αφού έχασαν στην Κρήτη την περασμένη αγωνιστική για πρώτη φορά μετά από 10 ματς, έχασαν σήμερα και το αήττητο στα Πηγάδια μετά από 6 αγώνες, με αποτέλεσμα να μείνουν 3 βαθμούς πίσω από την πέμπτη θέση στην οποία βρίσκεται ο ΟΦΗ με 32.

Ο αγώνας που ξεκίνησε στις 7:30 το απόγευμα ολοκληρώθηκε στις 10:15 το βράδυ αφού ένας κεραυνός στο 90' είχε ως αποτέλεσμα να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα! Το ίδιο είχε συμβεί και στο πρώτο ημίχρονο, μόνο που η διακοπή κράτησε για 8 λεπτά.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης Ξάνθη-Αρης

Η Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Ποντίκης, Γεωργιάδης

Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (68' Νταρμπιόν), Μαρκόφσκι (81' Καζάκης), Φλίσκας (63' Σουάνης), Ντάνι, Βλαχοδήμος.

Αρης (Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Παπαζαχαρίας (46' Τριανταφυλλάκος), Καστίγιο (86' Κατίδης), Φατί, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Καπετάνος (84' Τσουκάνης), Λαζαρίδης, Ουμπίντες.

Σκόρερ: 59' Ουμπίντες, 67' Καστίγιο

Κίτρινες: 32' Βάλλας, 65' Σουάνης / 33' Καστίγιο, 47' Καζναφέρης, 56' Νέτο

Κόκκινες: 71' Βάλλας (2η κιτρ.)


Ανασκόπηση

Το πρώτο ημίχρονο είχε στο μεγαλύτερό του μέρος τον Αρη να ελέγχει την κατοχή της μπάλας (57-43%) φτάνοντας τρεις φορές κοντά στο γκολ με τους Καπετάνο (11'), Φατί (12') και Λαζαρίδη (39'). Στις δύο όμως από αυτές, ο Βιβιανί ήταν σε ετοιμότητα και σταμάτησε τους παίκτες του Μασάδο.

Στην αντίπερα όχθη η Ξάνθη προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα, ωστόσο στις δύο πολύ καλές φάσεις που δημιούργησε, τόσο ο Μαρκόβσκι (25') όσο και ο Μαρσελίνιο (43') ήταν άστοχοι.

Πρωταγωνιστής στα πρώτα 45 λεπτά ήταν και ο άστατος καιρός που δυσκόλεψε τους 22 ποδοσφαιριστές, καθώς η δυνατή βροχή που έπεφτε από το ξεκίνημα βάρυνε τον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα η καταιγίδα προκάλεσε την πτώση του ρεύματος στο 30', με την αναμέτρηση να διακόπτεται για 8 λεπτά.

Καθάρισε σε 8 λεπτά

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε όσον αφορά την εδαφική υπεροχή του Άρη, άλλαξε όμως το σκορ καθώς οι φιλοξενούμενοι μέσα σε ένα 8λεπτο κατάφεραν και μετουσίωσαν αυτή την περιοχή με δύο τέρματα των Ουμπίντες (59') και Καστίγιο (67').

Αμέσως μετά αποβλήθηκε ο Βάλλας (71') και αφού δεν κατάφερε ο Μαρκόφσκι να σκοράρει σε κενή εστία στο 73', η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Μόνο ο καιρός είχε ...αντίρρηση καθώς ακριβώς στο 90' ένας κεραυνός προκάλεσε νέα συσκότιση.

Τελικά μετά από μία ολόκληρη ώρα η βλάβη στον φωτισμό αποκαταστάθηκε και τα 3 λεπτά των καθυστερήσεων ολοκληρώθηκαν σε ένα γήπεδο ...λίμνη με τους θεατές να έχουν αποχωρήσει.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Η εξαιρετική φόρμα του Αρη στα τελευταία ματς σε αντιδιαστολή με την πτώση της Ξάνθης που φαίνεται να κάνει μια μικρή κοιλιά, πιστοποιήθηκε στα Πηγάδια και έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο για τη νίκη των φιλοξενούμενων.


Η Συνέντευξη Τύπου

"Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μπήκε με διάθεση να πάρει μόνο τη νίκη", σχολίασε ο Μανουέλ Μασάδο. Διαβάστε αναλυτικά της δηλώσεις του προπονητή του Άρη εδώ.

"Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια, αφού προσπάθησαν να παίξουν οι ποδοσφαιριστές σε τέτοιες συνθήκες", υπογράμμισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Αναλυτικά τι δήλωσε ο προπονητής της Ξάνθης εδώ.


Στατιστικά

0

Γκολ

2

0

Ασίστ

0

13

Σουτ

12

7

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

6

3

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

5

3

Κεφαλιές

1

5

Αποκρούσεις

4

18

Επεμβάσεις

18

25

Κλεψίματα

34

13

Φάουλ

15

3

Οφσάιντ

2

6

Κόρνερ

6

44

Λάθη

34

10/23

Γεμίσματα

6/23


Το φιλμ

11' Συρτή εκτέλεση φάουλ από τον Καπετάνο, ο Βιβιανί αποκρούει δύσκολα.

12' Στην εξέλιξη της προηγούμενης φάσης, ο Φατί δεν μπορεί από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και σημαδεύει άουτ.

25' Κάθετη του Βλαχοδήμου για τον Μαρκόβσκι, που πλασάρει, αλλά η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

39' Από εκτέλεση κόρνερ, ο Λαζαρίδης κάνει από κοντά το πλασέ, αλλά ο Βιβιανί πραγματοποιεί μία ακόμα απόκρουση.

43' Από σέντρα του Φλίσκα, ο Μαρσελίνιο με σουτ στην κίνηση στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

60' Βιβιανί διώχνει μπροστά από τον Τριανταφυλλάκο, ο Καστίγιο σουτάρει πάνω στους αμυντικούς, αλλά η μπάλα φτάνει στον Ουμπίντες, που με μακρινό πλασέ στέλνει την μπάλα στην άδεια εστία.

68' Λάθος απομάκρυνση από τους αμυντικούς της Ξάνθης, ο Καστίγιο πλασάρει ιδανικά και κάνει το 0-2.

73' Εξαιρετική ενέργεια από τον Μαρσελίνιο, που βρίσκει τον Μαρκόβσκι, αλλά ο Σέρβος αστοχεί προ κενής εστίας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ