LA LIGA

Ξανά για Βαλβέρδε η Μπιλμπάο

Ο Βαλβέρδε σε αγώνα της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Ρεάλ AP Photo/Emilio Morenatti

Το μέλλον του Γκαΐσκα Γκαριτάνο στον πάγκο της Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι εξαιρετικά αβέβαιο και οι Βάσκοι σκέφτονται να επιδιώξουν την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι πέντε ήττες σε οκτώ παιχνίδια στην ισπανική λίγκα έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Γκαΐσκα Γκαριτάνο στον πάγκο της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η διοίκηση των Βάσκων σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή και σύμφωνα με τη Marca, ανάμεσα στους τρεις που εξετάζονται σοβαρά είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού παραμένει χωρίς ομάδα μετά την απόλυσή του από τη Μπαρτσελόνα και η Μπιλμπάο βλέπει στο πρόσωπό του τη λύση για να μπει η ομάδα ξανά σε τροχιά νικηφόρων αγώνων. Ο Txingurri, που έχει θητεύσει δύο φορές στο παρελθόν στην Αθλέτικ, έχει φανατικούς υποστηρικτές στο κλαμπ, με δεδομένες τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις του συλλόγου κατά τη δική του παρουσία.

Δεν έχει υπάρξει άλλος προπονητής που να έχει κουτσάρει τη Μπιλμπάο σε τόσα παιχνίδια, ενώ μάλιστα αυτός ήταν ο προπονητής την τελευταία φορά που σήκωσε τίτλο η ομάδα (το 2015 κατέκτησε το ισπανικό σούπερ καπ). Στο ρεπορτάζ της Marca σημειώνεται ότι ο μεγάλος πόθος είναι ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και πως στη λίστα υπάρχει το όνομα του Ισπανού Μαρθελίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ